Математически турнири - 35

• 107 149
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
За 6 клас става въпрос, имали са задача за координатна система, но още не са взели този материал в училище. Дори учителките, които са били квестори, са отчели този факт. Децата от 6 клас от училището всички са излезли без тази задача. Мисля, че е била 2-ра поред, ще питам сина ми.
В 107-мо отдавна взеха координатна система.

# 271
За 6 клас става въпрос, имали са задача за координатна система, но още не са взели този материал в училище. Дори учителките, които са били квестори, са отчели този факт. Децата от 6 клас от училището всички са излезли без тази задача. Мисля, че е била 2-ра поред, ще питам сина ми.
В 107-мо отдавна взеха координатна система.

При нас още не са.

# 272
  • София
В София не е имало координатна система. Синът ми също свърши и го питах. Основно задачи със сметки.

# 273
И аз изоснови проучих нещата с невзетия материал, в нашето училище този срок имат с 1 час/седмица по-малко математика, а други училища имат с 1 час повече този срок и с  1 час по-малко втория ..
Явно не  е само в трети клас и ще трябва да сменим училището , защото ми писна да преподавам у нас материал по математика за да е конкурентноспособен на състезания

# 274
Мина му вече на хлапето, ухили се. Поне ще запомни какво е координатна система, обясних му след състезанието.

# 275
  • София
Инфо от едната щерка: За 5-ти клас първите 2 задачи били "елементарни" на 3-тата подточка *А* е била по-трудна ,а *Б* по-лесна, "ако знаеш чалъма". Излязла е в 11.40 ... да видим.
Мен най ме е страх, когато чуя "елементарно". Embarassed

Последна редакция: сб, 12 дек 2015, 12:58 от bibi

# 276
  • Добрич
Моят 4-класник излезе още в 10:30 ч. Каза, че задачите били много лесни. Имам аз едно наум към тези "лесни" задачи. С нетърпение очаквам да се прибера и да ги видя.

# 277
  • Варна
Те задачите (освен 3та б подточка може би) не са чудо невиждано. Тук се оценява предимно описването ,дали е по критериите им.  Peace
Аз още нямам новини от моя олимпиец ,но  сутринта каза ,че ще стои до края .

# 278
[quote author=kemi link=topic=886735.msg32174368#msg32174368 date=1449914989
Моят 4-класник излезе още в 10:30 ч. Каза, че задачите били много лесни. Имам аз едно наум към тези "лесни" задачи. С нетърпение очаквам да се прибера и да ги видя.
[/quote]
Да, същата работа, наистина са били лесни. Събрали са им всички листи, но по обясненията се ориентирахме, очакванията са си положителни.

# 279
Ако някой има задачите за 4 клас моля да ми ги прати. /Може на лични или на : diana7102@abv.bg/
Благодаря предварително.

# 280
  • София
Здравеейте!
Моят четвъртокласник също излезе в 11.40 и каза, че трета задача била трудна. Може ли и на мен да ми изпратите задачите за 4 клас - на лични или на ayza@abv.bg? Благодаря предварително!

# 281
  • София
Ето третата задача за 4 клас (София) преразкана:
Ръкавици, шал и шапка струват 20 лв. Ръкавиците са по-скъпи от шапката с 9 лв. Шапката и ръкавиците са с 16 лв. по-скъпи от шала. Колко струва всяко по отделно?

# 282
Моят човек е решил вярно и трите задачи,били са лесни според него(за Варна)четвърти клас.Въпроса е дали е описал правилно всичко.Кога горе-долу излизат резултатите?

# 283
  • София
buni, може ли решение на тази 3 зад., че аз не се справям нещо. Предварително благодаря!

# 284
  • София
Искам да напомня, че тук не се обсъжда приема в СМГ и пробните тестове. Темата нито е за приема за СМГ и въпреки хилядната масовост на ОМТ, темата не е само за четвъртокласниците. Моля, да се съобразявате и да не продължавате да публикувате неща, които аз трия  Wink

По темата... моята шестокласничка беше удивена, че всички задачи на олимпиадата са били числови изрази  Wink Не е имало координатна система в София.

Последна редакция: сб, 12 дек 2015, 15:06 от Vache

Общи условия

Активация на акаунт