Болезнени афти при детенце!

• 1 183
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте мами, ще ви разкажа на бързо. Дъщеря ми, на 10 години имаше афта и я лекувахме, но не минава. Прочетох някъде за кислородната вода, че изчиствала белия налеп и я намазах, но това бялото стана още по голямо и по-ярко! Мислех, че се изчиства, но то не се маха. Сега се притеснявам дали не съм усложнила нещата! Помагайте бързо, мерси!!!

# 1
  • София
Аз мажа афтите с Ваготил. Препоръчан ми е от лекар, разбира се. Минава от едно намазване  Peace

# 2
Кислородната вода  е разяждаща и в никой случай не трябва да се поглъща, да мажеш вътре в устата си с такова чудо ми се струва колосално лоша идея. Помня че като малка афти са ми мазали със сода бикарбонат, но все пак щом не минава е редно зъболекар да я види.

Последна редакция: пн, 23 ное 2015, 20:31 от faiona

# 3
Не я е поглъщала, афтата е разположена възможно на най-външната страна на лигавицата и аз внимавах да мажа само там. Може ли да ми обясните какво може да се случи що съм я намазала? Понеже аз от много сайтове прочетох, че е препоръчително.

# 4
  • София
Нищо няма да се случи. Правилно си постъпила, кислородната вода явно е подействала, щом е побеляло  Peace Спокойно Simple Smile Така става - бяло петънце, щом колонията от коки е поразена  Peace

# 5
Но се притеснявам, че много се поду мястото, което намазах! То от кислородната вода ли е следствие?

# 6
  • Бургас
от много години в нашето семейство мажем афтите с 5 %разтвор на сребърен нитрат,   в началото наистина побелява мястото, трябва да се внимава да се намаже само болната кожа, за да не изгори здравата, но наистина е безотказно

Последна редакция: пн, 23 ное 2015, 20:49 от asya02

# 7
Дактарин или Фунгостатин - безотказно действат при мен за афти.  Peace

# 8
  • София
Това ми предложиха в аптеката и изчезнаха бързо.

http://urgo.bg/product/aphtes

# 9
Мерси, момичета, мерси!! Афтата започна да се облекчава все повече, но за сметка на това оттокът стана бая големичък! Ще се оправи ли скоро или да правя нещо друго?? Направо много дъм притеснена, мерси!

# 10
  • София
Мерси, момичета, мерси!! Афтата започна да се облекчава все повече, но за сметка на това оттокът стана бая големичък! Ще се оправи ли скоро или да правя нещо друго?? Направо много дъм притеснена, мерси!
Ще се оправи, разбира се Simple Smile Аз никога не съм виждала оток от Ваготила, но с едно намазване просто поразената част се олющва и пада като мъртва кожа  Peace

# 11
  • София

Отидете до аптеката и ги помолете да Ви дадат някакво лекарство. Има достатъчно добри препарати, които освен всичко "запечатват" афтата и не ѝ позволяват да става по-голяма или да се разпространява. За има-няма 1 ден се реши проблемът при мен.
При оток не рискувайте с нещо подръчно.

# 12
Здравейте отново! Днес като се събуди малката видя, че афтата (белия налеп по-скоро) бил по-голям и малко подут, но болката значително не била такава какти преди и самата афта не е толкова червена, когато я видях вчера. Мисля, че вече трябва да започне да минава?
Междудругото на нея много често й се случва да получи афта, почти всеки месец. Смятам, че е от мръсните ръце(постоянно си бърка в устата, а не си ги мие) казвали са ми го много хора. Преди аз мислех, че е някакъв хроничен възпалителен процес, но след като научих това-вече ще я следя да си мие ръцете и да не си бърка в устата, че ме същисва като се случват такива неща! Мерси на всички дали съвет!

# 13
Така, както го описваш, много ми прилича на афти от гъбички. На същата възраст и на мен много ми излизаха, майка ми се беше видяла в чудо, писах вече какво ми помага.

Общи условия

Активация на акаунт