Родено през Октомври бебче, сладичко си гушкам вече

• 41 297
  • 722
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря, moony26! Гледах и Лактокеър бейби, но видях, че съдържат витамин Д3, а аз давам Вигантол по предписание на лекарката и реших да не й дойде много витамин Д  Rolling Eyes като отидем на преглед ще я питам кои капки са по - подходящи...
Аз също мислех за гастроентеролог в друг град, ако не се оправят нещата ще търсим със сигурност... Sad

# 91
Здравейте, мами!
Аз докато се наканя да пиша, темичката се премести в родени... Simple Smile
Честито на всички мами!Бъдете здравички и щастливи - вие, бебенца и всички ваши близки!
Аз мога да се похваля с една прекрасна принцеса, която се появи на 14 октомври с планирано секцио. Simple Smile
Моля, ако е удобно, да ме добавите на първа страничка.
За съжаление на можах да я кърмя активно, но с дохранване изкарахме до 40-ия ден.
Имаме си колики, запек и проблемите със заспиването, но...всичко с времето си! Simple Smile
В момента е с хрема, която борим със Стеримар и аспиратор, дано не се задълбочи.. newsm17
За разкош се появиха и червени ,ситни пъпчици, за които се моля да са от претопляне,а не алергия някаква...Ще видим на прегледа с педиатърката.
Прегръщам ви силно и се надявам,че ще имам повече време да ви чета и да пиша.

# 92
Fairy_Mairy , с какъв аспиратор си? Ако си с малкия, остави го и си вземи от тези за прахосмукачка. На синът ми постоянно му е пълен носът и вечер му ги дърпам с аспиратора с прахосмукачката, а през деня, ако му е много запушен го почиствам с обикновена клечка за уши, напоена с физиологичен разтвор или неговата мицеларна вода (БИОДЕРМА, ABC DERM H2O БЕБЕ ВОДА) - пъхаш клечката в ноздрата и завърташ, докато не издърпаш сопола, без да натискаш много навътре. От тези спрейове ефекта е само да овлажнят лигавицата, но няма как да махнат сополите.

# 93
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Здравейте,мамчета!
Аз съм активна в темата на септемврийските мамчета,но тъй като преносих синът ми и той се роди на 7-ми октомври,реших да се включа и във вашата тема. Hug
Нашият бебок също не спи в кошарката си,а при нас на спалнята,но не защото не иска,а защото повръща и ни е страх да не би да се задави и да не го чуем  Rolling Eyes
Има ли други бебчета,които повръщат? А с какъв размер биберон давате мляко? Аз съм се видяла в чудо вече,тъй като пием по-гъсто АМ заради повръщането и обикновените биби с малък отвор въобще не текат,а тези,които се водят по-големи направо пускат цялата течност почти наведнъж и малкия се дави.  #Crazy

# 94
Здравейте мами!
Благодаря за чудесната темата и аз бързам да се впиша.
От опита с каката ни, избягвам да слагам бебето при нас на спалня да остава за дълго време. Предпочитам да е в леглото си, мрънка малко, носим се на ръце и отново в леглото. За коликите несмея да кажа, че са отшумяли но се надявам поне да са понамаляли на този етап.
Мами имам въпрос с повишена трудност, и то към онези с две-три деца-как се преборихте с ревнностното отношение на по-големите към бебето???
При нас се очертава голям проблем. Въпреки че на каката сме и говорили още от самото начало, с нас идваше дори на прегледите на ехографа, започна да прави чак нервни кризи с цел да привлече внимание. Да не говоря за връщането на някой бебешки навици, дето отдавна са  забравени..
Ще се радвам да споделите вашият опит.
Спокойна нощ

# 95
sss_sss, и моята бебка е на АР мляко, но не съм сменяла биберона. Използваме на Чико биберон 1, тече си млякото, няма проблем. С Авент също съм пробвала пак 1 и пак няма проблем  Rolling Eyes
Какво мляко пиете?

# 96
И малкия повръща,но сме на кърма. Много се стряскам като повърне-излиза му чак от носа. Повдигнах ме леглото, оригваме го,но пак си повръща.  Sad

# 97
  • Italia
И Йоана повръщаше. Но не повръщане след ядене,което било нормално,а час-два след това. Млякото е пресечено и по гъсто. Педиатъра и изписа един сироп против рефлукс,купихме и възглавничка антирефлукс. Повръщането спря почти веднага. Е, връща понякога след хранене,по точно и потече от крайчеца на устичката,но това не е нищо... храня я само с кърма  Peace

# 98
Здравейте, виждам че има нови попълнения, колко хубаво да има раздвижване!
 Относно ревността, не сме се преборили още напълно, но нещата доста се успокоиха. Първата седмица след като се прибрахме от болницата с бебето, оставихме Алекс вкъщи, не ходи на градина. Обръщах му повече внимание, ходихме само двамата на пазар, обясних му че бебето иска да му купи подарък и ще отидем двамата да си избере -избра си пистолет, а сам реши и избра на Мария една плюшена играчка, донесе ми я на касата и каза че е за нея. В началото беше като залепен за мен, постепенно разбра явно, че няма защо да се страхува, че ще го изоставим заради бебето. Една приятелка ми разказа, че за нея като по-голяма сестра най-ужасно е било да й говорят как е по-голяма, че трябва да се грижи за бебето, да внимава за него и т.н. Така че този подход не сме го използвали. Гледаме да не подчертаваме, че нещо се прави заради малката или пък да не прави нещо заради нея, напр. когато е много шумен и я буди  му казвам да пази тишина, че мама я боли глава и така... иначе относно бебешките навици-започна да се напишква в детската градина, около месец всеки ден ми връщаха мокри пижами. Не сме говорили специално за това, решихме просто да го оставим да отшуми. От около седмица не се е напишквал, да чукна на дърво.
Иначе с коликите сме доста по-добре, при нас Лефакса работи като го давам редовно. Сега мисля да взема и Биогайя, че доста пръцка и то миризливо newsm78
Мария също връща понякога след хранене, от раждането спи на антирефлуксна възглавничка профилактично, на равно не сме я оставяли. Млякото при дохранването давам с S биберон на Нук.
Хубав ден на всички!тд
Да допиша- аз съм давала антирефлуксно мляко фризовом и на аптамил при сина ми с M биберон на Нук, не се давеше, дупката като че ли не е толкова голяма.

Последна редакция: вт, 01 дек 2015, 12:17 от Bubbi

# 99
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Благодаря за отговорите,момичета.И Валери повръща не само неоосредствено след хранене,а и няколко часа след това.Но педиатрите казват,че щом наддава,значи няма проблеми newsm78
Kalina,ние сме на Фризовом.
Дано скоро бебенцата израстнат това повръщане.А, и гадните колики също,които междувпрочем напоследък сякаш започнаха да се засилват при нас.Тъкмо си мислех,е,станаха търпими и сигурно скоро ще свършат,но уви.При вас как е положението?

# 100
И Мила понякога повръща час-два след хранене, но и при нас казаха, че щом наддава нищо няма да правим Sad може би е правилният подход, но аз естествено за всичко се притеснявам.

# 101
sss_sss, не знам за Фризовом-а, явно е по - гъст. Ние сме на Аптамил АР,малко по - гъст е от обикновеното мляко, но си минава през бибероните. Нук имат биберон за гъсти храни, но той май е за каши и може би ще пуска доста... Иначе и Симона повръщаше понякога  час и повече след ядене пресечено мляко. При нас педиатърката каза, че е от преяждане, тъй като тогава беше наддала 300 гр. за една седмица  Rolling Eyes но иначе пък като цяло си наддава нормално - 1 кг. за първия месец...и въпреки, че каза че не вижда причина за повръщането ни изписа АР мляко...чудя се дали въобще сме за такова  newsm78

Коликите и при нас се засилват, последните дни е ужасно, вечер така се дере, че сърцето ми се къса  Cry
Плаче и след почти всяко хранене...утре сме на лекар, да видим какво ще каже по въпроса...

# 102
Здравейте,мамчета!
Аз съм активна в темата на септемврийските мамчета,но тъй като преносих синът ми и той се роди на 7-ми октомври,реших да се включа и във вашата тема. Hug
Нашият бебок също не спи в кошарката си,а при нас на спалнята,но не защото не иска,а защото повръща и ни е страх да не би да се задави и да не го чуем  Rolling Eyes
Има ли други бебчета,които повръщат? А с какъв размер биберон давате мляко? Аз съм се видяла в чудо вече,тъй като пием по-гъсто АМ заради повръщането и обикновените биби с малък отвор въобще не текат,а тези,които се водят по-големи направо пускат цялата течност почти наведнъж и малкия се дави.  #Crazy

Здравей,ние също сме на по-гъсто мляко и бебероните наистина са проблем. Сега използваме NUK 0+ и съм много доволна.

# 103
Здравейте момичета, чета ви от първата тема, намирам много полезни мнения, но до момента не съм писала. Надявам се да ме приемете Simple Smile
Родих на 5.10.2015 момченце 3760 гр 50 см.
Кърмя го, но вечер го дохранвам с АМ. Мисля, че вечер не ми достига кърмата. Старая се да кърмя на три часа, но понякога го храня и по-често.
През деня почти не спи. Вечер заспива към 8-9 часа и откарва до към 1. След това се буди след три часа за хранене. След 4,30 започва да ръмжи и да се свива и край  със спането.
Има ужасни колики- много се свива, къркори му коремчето, а газовете са като на голям човек. Надявам се скоро да отшумят и бебчо да се успокои.

# 104
  • В къщурката на хълма на феите
По какво съдиш, че не стига кърмата и дохранваш?

Общи условия

Активация на акаунт