Къде раждахте в Пловдив?

• 2 838
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте мами.Искам да ви попитам къде раждахте в Пловдив, колко парички ви струваше раждането и доволни ли сте?

# 1
Първия път раждах във Весела , а втория в Селена , доволна съм и от двете места , но определено препоръчвам Селена . Тогава /2009/ раждането струваше 880 лв. , но бих ги дала пак без да се замисля . Изключително добри специалисти , много мил персонал , не ме оставиха сама и за секунда , а най-големия плюс за мен беше епидуралната упойка .

# 2
А за държавните болници някой може ли да сподели мнение?Терминът ми е април месец, първа бременност и нямам никаква идея къде да се ориентирам

# 3
Раждах в държавна болница: УМБАЛ Св. Георги, демек Хирургиите. Три пъти. И трите пъти съм доволна. Последният път (преди близо 5 месеца) ми струваше 250 лв., ако не се лъжа. ВИП родилна зала и ВИП стая след раждането. Екип не съм наемала. Добри лекари, добри акушерки . Достатъчно добра апаратура. Условията са добри. Само ако можеше да насърчават по-активно кърменето... И да имаха епидурални... И маси, на които да се яде... Ама пък за без пари толкоз.

# 4
Ако си с първа бременност, много е изкушаващо да избереш частна болница, заради милото отношение.

Обаче...в града се навъдиха много частни, но това не гарантира качество. В Торакс например дочух, че въобще не трябвало да работят, щото нямали неонатология според стандартите. В Пълмед бяха много агресивни да ме натискат там да раждам, че и секцио. Селена е по-добре, но и там в един коридор влизат и родилки, и посетители, и май пренасят храната...пък и ражданията им са с уговорка- ще ти сложат упойка, но и ще е индуцирано. И в тамошната предродилна видях оставени сами родилки, нямаше лична акушерка да им държи ръката. Голяма работа, че имаше ТВ с плоски екрани на двете стени... ДжиМед е съвсем нова и още доста неорганизирана.

Окръжна и ВМИ са на едно ниво горе-долу, като за мен предимството на ВМИ е това, че бебето е до теб и не се дава в детска стая. А това си е най-голямата стимулация на кърменето.

Наемането на лекар също крие рискове, може да реши да се прави на майстор, да те вика за индукция, да разсърди персонала и да не ти обърнат внимание...но виж може да проучиш опцията да се уговориш с акушерка. Най-големият проблем на БГ раждането е, че навсякъде практиките са по-скоро еднакви- оставят те и чакат, ако няма какво да се прави. Хубаво е при първо раждане да имаш човек до себе си.

# 5
Кога решаваш къде да раждаш?И как се случват нещата? Може да ви звучат тъпи въпросите ми, но наистина не съм наясно  Simple Smile

# 6
Когато влезнеш в 9 месец наблюдащият те гинеколог ти дава направление за раждане , което разбирасе е валидно за държавни болници , така че имаш време до Април . Но в повечето случай , както и аз направих , след като си избрах до кого и къде ще раждам започнах да ходя паралелно и на двете места . При мен беше след 7 месец . Ходих и при тази по здравна каса и при другия на частно . Братовчедка ми ще ражда скоро /до средата на Декември/ , избра Д-р Иванчева на Пещерска . Отиде само веднъж в началото на 9-я , за да се запознаят и да разменят телефони . Дала и е списък с нужните вещи , които й струваха към 100 лв. А аз преди да реша да раждам в Селена също се бях насочила към Пещерска , но когато отидох на преглед ми казаха , че ще ми направят усмивка на корема /секцио/ , за да не съм се мъчила , без да има медицинска причина ...та за това се отказах от там .

# 7
Кога решаваш къде да раждаш?И как се случват нещата? Може да ви звучат тъпи въпросите ми, но наистина не съм наясно  Simple Smile

отиваш на дни на отворените врати и си харесваш...

Иначе точно Иванчева чух да обяснява защо се появиха напоследък много частни АГ болници. Не е защото ще предлагат някаква невероятна услуга с много различен похват- накрая израждането си е по българските методи, евентуално с упойка.

Обаче ще си вземат парите по клинична пътека, при това- кратка и ясна клинична пътека, плюс доплащането от пациента. Прави се, защото е сигурно и доходоносно, не толкова от грижа за жените. И като докараш 80-90% да са секцио, даже става и бързо и предсказуемо, а и по-платено.

Последна редакция: чт, 26 ное 2015, 16:28 от The Siren of Titan

# 8
Здравей!
Много добре те разбирам:)Аз родих наскоро и до последно се чудех къде и как докато една вечер получих малко болки и отидохме до Окръжна болница.Родих на следващия ден...Аз лично съм много доволна особено от лекаря,който изроди и от акушерката.За момент не ме оставиха сама и постояннож ми говореха и успокояваха.Доволна съм и от акушерките в следридилно.Но много зависи от лекаря...Аз изкарах късмет:) Не го мисли толкова...Във всяка болница има добри лекари,както и не чак толкова.А пък и каквото е писано това е.Не го мисли отсега,наслаждавай се наа бременността си:)
Успех!

# 9
Благодаря на всички за отговорите.Хубаво е човек да има мнения от жени, които са минали по този път.Днес разбрах, че ще е момченце и много се радвам  Hug

# 10
Здравейте! Аз съм бременна в 4ти месец. Терминът ми е 01.06.16, но започнах да мисля и да се интересувам от раждането. Моля за информация. Мислих за УМБАЛ или Окръжна, но от доверени хора разбрах, че добрите и опитни лекари са избягали оттам... Имате ли инфо за Джи Мед и Пълмед? За Селена и Торакс съм наясно вече, но понеже за тези места нищо не се говори, се чудя дали са добри. ЖК ми води д-р Добринка Петрова в Newlife, но тя се занимава с инвитро и не води раждания.
Също така, искам раждането да е секцио с епидурална упойка, бащата да присъства, а после бебето да е при мен в стаята.
Можете ли да ми дадете информация?
Благодаря и весели празници!:)

# 11
В ДжиМед и Пълмед ще ти се зарадват много, че направо си искаш секцио по желание. В Селена и Торакс- също. В държавните обаче няма такова нещо.

Торакс- казаха ми, че няма неонатология и не би трябвало да работи. Иначе и частните вече са се поизравнили с държавните, а раждането в БГ се води общо взето по един и същи начин. Частните може да ти причинят някои главоболия. ДжиМед бяха неорганизирани, по впечатления от опит да си запиша там женска консултация. Пълмед ме издразниха, че искаха да ми "продадат" секцио по желание. Селена не ми хареса- прекалено малко отделение, в един коридор е и родилна зала, и цял ден влизат посетители...и храната оттам носят и миришеше на манджи.

Оптимист си, че ще ти е гот бебето да е с теб след секцио. То и след нормално е уморително и стресово, представям си как след секцио ще ставаш да кърмиш на поискване (ако ще кърмиш)...

# 12
Ами, да, оптимист съм. Така искам да бъде, а дали ще стане, само времето ще покаже.
Благодаря за отговора.

Общи условия

Активация на акаунт