Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • Toronto, Canada
 • Мнения: 341
Мамиии къде сте? Аз винаги ви чета като пътувам сутрин към колежа и 2 дни няма за четене, та леко ми е тъжно. Sad
Ние сме добре, нищо интересно. Още не сме украсили елхата, надявам се този уикенд, въпреки че пак ще ходим на път. Ама ще намеря време. Доста закъснях тази година.
Лек ден, мами. Simple Smile

# 46
 • Мнения: 1 446
Tsveteto_,  Hug

anp, и аз много искам да я заведа в Музейко, но си мислех, че е за по-големи деца, но щом им е интересно, може напролет да я заведем.

При нас не се случва нищо интересно, затова не пиша. Украсих елхата в събота вечерта, малката сваляше топките и ги удряше от земята, но вече само ги пипа и им се възхищава. Водихме я една вечер на центъра, много се радваше на многоцветните лампички и голямата светеща елха и оттогава като я питаш "еди кое си хубаво ли е?", отговаря с "мнооу уав/уава/уаво", много е смешна. На Никулден ден хапна четвърт пъстърва, което беше неочаквано за мен, много й хареса. В момента развива говоренето, за последната седмица има голям напредък, казва цели изрази, макар и с липсващи букви. Още си чакаме 3-те кучешки зъба, ту е в криза, ту има дни в които сякаш не я тормозят толкова. Не знам, как е при вас, но аз откакто проходи Елена чувствам голямо облекчение, преди беше постоянно мрънкане и не можех нищо да свърша. Сега успявам да свърша някой дребни домакински дейности, а тя си обикаля около мен, играе си нещо или ми "помага" и най-важното за мен е, че успявам да се храня, когато няма никой друг вкъщи, нещо което не бях правила откакто се е родила.

Лека вечер!

# 47
 • Мнения: 105
Здравейте, момичета,
Покрай работата и мъничето не ми остава време да пиша. Чувства се много добре в яслата, даже се е случвало да негодува, когато трябва да си тръгва. Най-добрата новина е, че вече ходи повече от месец, а не е боледувала. Не смея да се зарадвам, откакто ходи на ясла всяка вечер очаквам разни галопиращи температури и т.н., за щастие не се е случвало за момента. Там съм я записала допълнително на английски и е много смешно как се връща вечер с нови думи и на български и на английски.
Иначе има проблеми в самата ясла. Родител е подал сигнал срещу сестрите, тъй като детето му е казало, че е ударено. Сега се вихрят разни вълнения - ще ги уволняват ли, какво ще ги правят. Родители на деца, които са там от предната година са твърдо в защита на сестрите, че не било възможно да са направили такова нещо. Утре сутринта ще ходят групово при директорката в тяхна защита. А въпросното дете всъщност е доста агресивно, беше ухапало много лошо по лицето няколко деца. Аз да си призная треперех дали няма някой ден да ухапе и моето. Та не изключвам варианта някоя от сестрите да го е ударила в странен опит да го възпитава. Аз съм против всякакви подобни "методи" на възпитание и не ми харесва мисълта, че утре ако решат, че моето дете не слуша могат да решат да го ударят. Ще видим какво ще излезе от тази история, но лошото е, че трудно може да се докаже какво се е случило.

Мишка, и на мен ми стана чувствително по-лесно ежедневието след като малката проходи. Даже ми е странно защо много хора ме предупреждаваха колко по-трудно щяло да ми бъде.

Ние също вече украсихме елхата. Девойката изобщо не я прие с някакъв възторг, почти не й обръща внимание. Аз купих две коледни книжки и старателно й чета и й обяснявам за елхата и Дядо Коледа и т.н., като коментирам нещо ходи и я сочи, но толкова.
Най-голямата й радост тези дни е, че мм най-накрая й взе столче - само го мести напред-назад из апартамента, сяда, става, голям кеф. Simple Smile

Всичко добро и спокойна нощ от нас!

# 48
 • У дома
 • Мнения: 4 166
Добър ве4ер и от мен, лаптопа ми отново е на ремонт, Лили полага усилие даа не пропускам месец без сервиз.
За говоренето ме притеснихе, ние говорим само на бебе6ки, а когато повтаря някоя дума няма ни6то об6то с реалноста, пример- цип е пиц,а  ако кажа пиц казва цип newsm78 разбираемо говори само на норвежки, изре4ения ако се мъ4и съ6то са на норвежки и понякога не я знам какв ми казва.те и анлийски у4ат в детската и нараво незнам това дете кога 6те проговори.
Цвети, пр вас как ес българския, Лили тотално го е изклу4ила, взех ве4е да се притеснявам
Лека ве4ер, измъ4их се от таблета, като си взема "гнилата ябълка" 6тее пи6а пове4е Hug

# 49
 • Мнения: 502
здравейте

ние също си украсихме елхата, аз съм я сложила на по-високо и малката достига най-долните играчки, взема си две от топките и им се радва, а после се опитва да ги закачи, понякога успява, понякога не

Дени, надявам се този проблем в детската да се разреши бързо и на малката да не й се отрази по никакъв начин  Hug

Мишка, скоро малката ще ти бърбори постоянно  Joy

Силвето също казва разни думички, но според мен е далече от говорене, повтаря разни срички, които й казвам, но ако кажа по дълга дума й е трудно

щях да ви пиша, че ползваме памперси четворка, но от скоро ги смених с памперс гащи и съм доволна от тях, до сега не се е случило да пропуснат или да я пристягат

желая ви лека вечер 

# 50
 • Toronto, Canada
 • Мнения: 341
Дени, дано така продължава без да хваща нищо. Казват че есента и пролета е големия проблем понеже времето се сменя нон стоп, а пък зимата уж убивала вирусите.
Джули, аз да си кажа че тия гащи за мен са по-удобни когато детето е по-голямо и си казва, когато има нещо да върши. Че иначе като има ако и понякога става мазало, докато се махнат. Но това си е мое мнение.
Мишка, дано бързо да излизат тези зъби и да се свършва. И аз помня преди да замина за БГ исках да се нахраня там на спокойствие. Но сега вече е друго, храним се заедно. Помня като Габи беше още на месеци и ми ставаше скучно понякога, понеже тя само спеше и ядеше. Сега го няма този проблем.
Гени, не се притеснявай. Не знам дали имаш бг приятели с деца в Норвегия, но аз тук съм "обкръжена" с двуезични, някои и триезични. Френския в Канада е втори език, та бг, анг. и френски и това деца на по 3-4 години. Аз не се притеснявам. Габи разбира всичко и на двата като и говорим, казва думи и на двата, но прави изречения само на английски. Според мен е нормално понеже те слушат, учат, играят на чужд език повечето време, та явно бг ще им е втори. Има изследване че до 7год.възраст децата могат да научат 5 езика правилно.
Хайде лека от мен.

# 51
 • Мнения: 680
Здравейте и от нас!
Добре ,че е Цветето да ни поразмърда  Simple Smile
Мишка, има бебешки кът в Музейко, където има играчки за малките. Но навсякъде е интересно. Диана лети насам-натам. Това пипне, онова пипне. Нали нищо не е забранено. Сещаше се за моето съществуване само като я транспортирах между етажите.

Оо,самостоятелното придвижване и за мен беше голямо облекчение. Лазене, ходене. Идеално ми е. Миналата година по това време пълзеше на едно легло само - е няма такъв ужас. До тоалетната не можех да ида като съм сама. Бпх с нагодила физиологичните нужди спрямо нейното хранене. Докато е в шезлонга и аз тичам. Никога не сме имали режим само със спане и ядене. Че то само приспиването беше половин-един час обикаляне из стаята и пеене. И после ми спи на ръце само 15-30 мин. Луда ставах.

Напредваме с говоренето. Дълги изречения няма как. Нещо обяснява на куклите, но не и разбирам. Но думи знае всякакви и вече ги казва целите, с по някоя изядена буква. Много е забавна, особено с куклите. Само ги разнася, храни, пои, успокоява. Казва им да не плачат. Всички песни, стихотворения и книжки се знаят  Simple Smile

Гени, ще научи бг, ако и говориш само на него.в момента предполагам, че и е по-пасивен и само разбира. Може би по-нататък да и настояваш да ти отговаря на български  newsm78

Деница, колко пъти седмично им е английския?
Днес сме на музика та ще има веселба  Simple Smile
Хайде вече да я разбуждам, че нещо много се успа
Хубав ден на всички

# 52
 • Мнения: 502
здравейте

и на мен ми се ходи в Музейко и ще навия мм да ни заведе

Цвети, тези памперс гащи се късат отстрани и лесно се махат, а и Силвето много рядко се изхожда в памперс, но си права, че е най-добре детето да си казва

АНП, малката е същата, все си търси бебето или котето, или някоя друга играчка, носи ги насам - натам, говори им, пее им, даже понякога им показва картинки от книжките й  ooooh!

Моникат, къде се изгуби?

лека вечер от мен

# 53
 • Мнения: 612
Здравейте.Росен цялата седмица ходи на ясла до обяд. Много трудно се адаптира.Казват ми,че постоянно плаче,само като яде не реве.Не дава да го гушкат , не играе с децата,стои си сам и реве  Sad
Мислех,че ще  се адаптира бързо,защото е контактен,като сме навън постоянно седи при децата,но в яслата не.Днес го взех с бистри сополи.Надявам се да не се разболее, за да може другата седмица да ходи пак. Излях си мъката. Дано се поуспокой събота и неделя,че много стрес му дойде тая седмица.

# 54
 • Toronto, Canada
 • Мнения: 341
Shtrudelche една седмица е малко за да се адаптира. Габи и трябваха 2 седмици, тя плачеше само сутринта докато я оставим. Гени ще каже за Лили след колко време е спряла да плаче. Но всяко дете е различно, може и месец да мине. Аз ще почвам стаж на 29.12 с тодлъри (18мес. - 2,5г.). Нямам търпение вече. Кофтито е, че не съм в детска, а в такива занимания за деца и те са с родителите си. Та сега хем на децата, хем на родителите трябва да обръщаш внимание. В събота ще ходим с Габи да видим мястото, имат сутринта занимания за малки деца. Тъкмо да видя и какви са по народност, че имам малко притеснения за това Simple Smile.
Лек ден мами

# 55
 • Мнения: 612
Цвете,знам,че е малко,но ме притеснява,че по думите на госпожите постоянно плаче без да  спира докато не го взема.Това значи 4 часа постоянен рев.Силно се надявам другата седмица да е малко по-добре.Ще видим.

# 56
 • У дома
 • Мнения: 4 166
Лили свикна на 2 ден, плака няколко дни когато беше вкъщи седмица и половина. Според мен детската не е ок,нещо му липсва на Росен, не може ли да го преместиш? Нашата реве като е взимам другите деца също плачат като си тръгват,аз много се радвам че ни приеха в тази.
Цвети успех с хлапета, знам че ще се справиш Hug

# 57
 • Мнения: 612
Ще изчакам да видя другата седмица,ще говоря пак с госпожите по-сериозно как точно се опитват да го приспособят,защото си мисля,че го  оставят да си реве без да му обръщат внимание. Ако продължава така до месец ще помисля за смяна.

# 58
 • Toronto, Canada
 • Мнения: 341
Щруделче ти не можеш ли да оставаш с него за по час сутрин или мъжът ти? Нямахте ли нещо като приспособяване, докато свикне с детската (може и да си писала, но не помня, извинявай)?

# 59
 • Мнения: 612
Доколкото знам не може,но ще ги питам.

Общи условия

Активация на акаунт