Захари, Сава или Тома?

• 5 892
  • 76
  •   1
Отговори
# 60

Country Strong,
Скрит текст:
И преди съм, чела това с модите и понеже сега мога директно да попитам, човек, който е на това мнение, пиша. Наистина ли човек би се отказал от име, което му харесва, защото по случайност и други майки са започнали да кръщават децата си така? Изглежда ми излишно да седя и да тръпна да мине модата на име, вярно, че е личен избор, но...
Аз например, много харесвам Александър. Още от дете съм си мислела, че ако имам син, ще го кръстя така. Ама 20 години по-късно, при тоя бум на Александровци - няма начин просто.  Crossing Arms Не че сме му избрали някакво супер уникално име, даже бебето в родилното, с което бяхме в една стая, също се казваше така, но засега по площадките, примерно, и в яслата, няма друго детенце Валентин. И като ми говорят за Вальо, знам, че е моят, не да трябва с фамилии, цвят на косата, ръст и прочие да се доуточняваме.
В класа ми бяхам 3ма Димитровци, от 8-ми клас им говорехме на фамилии. Rolling Eyes

# 61
Същото щях да кажа и аз за Александър. Винаги ми е било любимото име, но масовостта му ми е много неприятна и дори не съм го обмисляла като вариант за нито едно от двете си деца.
А името наистина много, много ми харесва.

По случайност първата си дъщеря я кръстих с име, което се оказа много масово (преди това не познавах нито едно дете със същото име) и от детската градина ѝ говорят на фамилия. Наскоро ми сподели как и учителката се обърнала към нея с фамилия, а в момента тя е единствена в класа си с това име (миналата година бяха три, но другите две напуснаха). И каза, че ѝ станало страшно неприятно.

Затова за второто дете избрах име, което не се среща често. Определено се превърна във важен критерий покрай масовостта на първото.
Специално прегледах отчетните теми месец по месец за две години назад и срещнах само две адашки на малката. Лично не познавам дете с това име и не съм чула някой така да е кръщавал.

# 62
Надявам се, че след последните два поста повече хора ще ме разберат защо търся не толкова често срещано име. За съжаление и моето име е било доста популярно в годината, в която съм се родила и честно казано да ми казват по фамилия щеше да е по добрия вариант от определенията, които ни лепваха Sad (обикновено си ходех с някакво прилагателно към името).
Тъй като името на дъщеря ми много го харесвам (Райна) и ми звучи някак "силно", ми се иска да избера такова име и за сина. Проблема е , че тези три имена в анкетата не ми звучат така "силно" и въобще не съм сигурна за тях. От друга страна времето вече ме притиска и имам чувството, че няма да намеря подходящото име, затова и помолих за помощ .... приемам всякакви предложения, все пак различни хора, различни мнения и няма как да се сърдя за това. Мъжките имена, които на мен ми харесват са Никола и Ивайло, но както писах няма как да са те (ще бъде неуместно повторение в рода).

# 63
  • София
Матей е страхотно име.
От анкетата гласувах за Тома.

Предлагам ти също Евгени, Методи, Слави и Ради.

Последна редакция: чт, 10 дек 2015, 10:46 от nana77

# 64
Сериозно, помисли за Матей. Още преди страници го предложихме/подкрепихме, идеално си пасва с Райна и си е силно наистина. Помисли си и за Борис. Бих предложила Мартин, но то, уви, е сред най-модерните в момента - иначе мисля, че отговаря на другите ти критерии.

Явор? Явор и Райна ми звучат чудесно, честно казано.

# 65
Захари е прекрасно име  Blush На галено може Хари,Заки. Предлагам ти Матей, Алексей, Антон

# 66
  • Австрия
Проблема е , че тези три имена в анкетата не ми звучат така "силно" и въобще не съм сигурна за тях. От друга страна времето вече ме притиска и имам чувството, че няма да намеря подходящото име, затова и помолих за помощ ....

За какво си говорим въобще?! За какво е тази анкета, като нито едно от имената не е 'вашето'?

Ами, кръсти си го Никола или Ивайло. Или Петко - въобще не е масово. Чавдар, Страхил, Манол, Момчил, Кръстьо.. Що реши точно трите прекрасни имена за анкета да тормозиш?  Laughing

# 67
  • София
Гласувах за Захари. Тома ми е доста неприятно, Сава просто не ми допада.
Харесвам Ивайло, например. Може и цяло име, може и Иво. Иво ми е много романтично"галено", подсеща ме за героят от "Ралица" на Пенчо Славейков.
Аз харесвам българските имена, но само Захари ми звучи така, ако изхождаме от идеята, че идва от захар(т.е. пожеланието е да е добър, "сладък" човек). Другите са библейски.

# 68
Аз сьм за Тома.

# 69
Момичета, спряхме се на Захари (явно все пак се оказа, че мъжа ми си има предпочитание).
Ако не сънувам някой сън или не получа "факс" докато раждам ще е Захари.  Grinning Оставям анкетата все още действаща, но предполагам, че няма да е за дълго, защото лекарката ми каза, че го очаква да се появи преди празниците Simple Smile

Хубави празници на всички и благодаря за мненията!  bouquet

# 70
Захари победииии  newsm44 Много се радвам, името е страхотно. Късмет и леко раждане  Heart Eyes

# 71
  • Австрия
Момичета, спряхме се на Захари (явно все пак се оказа, че мъжа ми си има предпочитание).
Ако не сънувам някой сън или не получа "факс" докато раждам ще е Захари.  Grinning Оставям анкетата все още действаща, но предполагам, че няма да е за дълго, защото лекарката ми каза, че го очаква да се появи преди празниците Simple Smile

Хубави празници на всички и благодаря за мненията!  bouquet

Чудесно!

Леко и безпроблемно раждане и посрещане на 2016 с хубаво и здраво бебе  Peace

# 72
Леко раждане на Захари!

# 73
Леко раждане,Господ да ви закриля!

# 74
Момичета, Захари се появи на 21-ви декември -  доста по рано от очакваното. Вече сме си вкъщи и си се гледаме.

Хубави празници на всички!!!

Общи условия

Активация на акаунт