Захари, Сава или Тома?

• 5 879
  • 76
  •   1
Отговори
Здравейте,
Термина ми е на нова година, а още не сме се спрели на име за нашето бъдещо момченце. За сега имената, които харесваме са тези в анкетата, но приемам и други предложения, като имам някои изисквания:
  - ако може да е българско име
  - не искам да е някое от тези, които сега са много модерни (примерно: Мартин, Александър, Калоян и т.н.)
  - предпочитам името да завършва на гласна буква, за да може директно да се обръщат към него по име (не ми харесва това обръщение примерно Василе)

Надявам се, че не са ми много капризни изискванията. Нямаме ограничение за буква. Имаме си една девойка, която се казва Райна и ако може имената да си пасват би било супер.

# 1
Сава ми харасва.....Какви имена да ти предложа ... Георги Heart Миро,Яни,Николай,Никола,Ивайло,Методи,Христо е много хубаво  Hug Hug Hug

# 2
  • Най-красивата страна
Гласувах за Захари.Харесвам името и значението.Не е българско,от библията е.Не е често срещано.
Ивайло
Бойко

# 3
И трите са много хубави, но най ми харесват Тома и Захари.
Предлагам ти Матей.

# 4
Захари и  Матей и т.н. са много допотопни, ще му се подиграват в училище. Тома е по-ок, щом натам залитате, поне отговаря на английското Томи (не че трябва, но живеем в глобален свят, по-добре е поне да звучат международно имената според мен). Аз съм за Никола чесно казано, но то пък не е от най-редките.

# 5
От анкетата най-много ми допада Захари .
Други имена, които завършват на гласна се сещам - Димо, Антонио, Иво , Алекси , Анани, Валери , Георги , Евгени , Здравко, Живко , Жеко , Ивайло , Лука , Матей, Марко , Петко , Тео , Христо , Яни , Юли . Добре до Райна ми звучат

Райна и Петко
Райна и Христо
Райна и Здравко
Райна и Валери
Райна и Матей

# 6
Сава най си ми харесва, моето момче се казва така. Но и Захари ми допада.

# 7
Захари и  Матей и т.н. са много допотопни, ще му се подиграват в училище.
Нищо допотопно няма в имената. Съвсем нормални са, звучат добре, имат приятни галени и не всяко второ хлапе се казва така. И трите имена ги има в доста държави под някаква форма - Матиас, Матео, Закари, Томас...

# 8
За Тома се съгласих, но  Захари и Матей, Лука и Анани си ми звучат допотопно, сори. То Паисий или Софроний направо като ще е така.

# 9
  • Австрия
Много хубави имена! Лично.. гласувах за Захари  Peace

пп.
За Тома се съгласих, но  Захари и Матей, Лука и Анани си ми звучат допотопно, сори.

Явно и Библията ти е допотипна. Ама.. няма нищо..  Wink Важното е, че не за всички е така.

# 10
  • София
Гласувах за Тома, но и Сава ми харесва много.

# 11
Захари от мен , но и Сава ми харесва. От предложенията Матей.

# 12
Много хубави имена! Лично.. гласувах за Захари  Peace

пп.
За Тома се съгласих, но  Захари и Матей, Лука и Анани си ми звучат допотопно, сори.

Явно и Библията ти е допотипна. Ама.. няма нищо..  Wink Важното е, че не за всички е така.

Е то сборник на 2000 години ако не е , не знам кое Laughing

За да не е спам : андрей, слави или дани

# 13
Ами на мен и трите ми харесват, с което не помагам  Mr. Green
До Райна обаче повече ми се връзва Захари.
Райна Княгиня и Захари Стоянов

# 14
Първо, искам да ви поздравя за избора на име на дъщеря ви. Райна е едно от любимите ми имена. Гласувах за Сава - много е хубаво, жалко че се среща толкова рядко.
Предлагам също:
Илия
Матей
Григорий
Никола
Иcая / Иcай
Мина - въпреки че напоследък се използва като женско
Валери
Андрея / Андрей
Благо / Благой
Езра - не е много българско
Алеко