СЕПТЕМВРИйчета тема №2

• 23 624
  • 705
  •   1
Отговори
# 435
  • Северо=Западналия край
Катя, милата, не ти е лесно  Hug. Каката е малка, ще поотрасне и ще ти бъде по лесно.
 Много е неудобно в тези блокове. И аз си държа количката сгъната в колата, просто не мога да я влача, а пък колата не ни е точно пред блока и мъкна и столчето за кола което с бебето си е тежко. Но в сравнение с теб няма да се оплаквам въобще, нашия батко е на 9г. и що годе ми помага.

Ние сме успели да влезем в някакъв режим, още от началото исках да има час за хранене, а не на поискане. Това е важно за мен защото може да си свърша някоя друга работа, все пак и съм човек. Правя отсъпка за хранене преди часа само около 30 мин. разлика, по рано или по късно. Ако плаче се залъгваме, все пак не всеки плач е свързан с глад. Сега сме на 5 хранения - 5ч.- 9ч, -13ч-17ч-21ч. Към 22часа вече е заспал, буди се към 4-5 за хранене и пак заспива и към 8.30ч вече е много буден и готов да си бърборим. Рядко излиза от този ритъм, не съм го насилвала за нощната почивка, той сам си я прави.

# 436
katya_pk, много неприятно, че толкова разправии ти коства едно излизане. На мен само два пъти ми се случи да качвам на ръце количката с бебето вътре до 4-тия етаж, защото се беше развалил асансьорът и беше ужасно, а представям си твоето упражнение всеки ден по два пъти  ooooh!
Няма ли някоя по-близка площадка или подходящо място за разхождане близо до блока ви, където може да отидете пеша и с малко ходене, а до Южния парк да ходите направо с колата?

Аз съм супер притеснена сега с това качване  Sad

Момичета, а вие всички ли си храните бебетата на режим, а не на поискване?

Не се притеснявай, нормално е всеки месец да се наддава все по-малко. Ако качваха колкото първия месец, още на 6 месеца щяха да с тегло на 3-годишни.
Ако детето яде на поискване, значи яде точно колкото е нужно на неговия конкретен огранизъм и това не е колкото е нужно на другите бебета, защото всички са различни.
Ако е само на кърма няма начин да не му достига, иначе би си личало, например бебето да е нервно, да плаче често и да не се успокоява след кърмене. Ако видимо се наяжда и само̀ пуска, значи му стига.
Има само един случай, в който може да му се пълни стомаха, а да не приема достатъчно хранително мляко и той е ако кърмата ти е много и първоначалното по-воднисто мляко е по-голям процент, отколкото е нужно на бебето, може да се получи така, че да му се напълва стомахчето само с предното мляко и да не успява да стигне до задното, което е по-високо калорично. Но това би продължило най-много седмица и после кърмата ще се урегулира според изяжданото. Не е възможно да стои в повече чак до третия месец, ако бебето не я изяжда. Така че спокойно.
Някои бебета качват по 2кг на месец, други по 400 грама и все е нормално. Няма как да ги подравним съвсем. Води се по бебето, не по кантара или каквото казва педиатъра.

Аз съм ходила до сега на консултация точно 2 пъти - на един месец и на два месеца. От тогава не е теглено бебето и нямам идея колко е наддало. Кърмя на поискване, като нито броя колко пъти яде, нито през какъв интервал, защото е неравномерен. Веднъж на всеки час, друг път може и 4 часа пауза да направи и то през деня. Когато каже, че е гладно  давам. Между другото, много смешно казва, че е гладно. Не плаче, а започва да мрънка по един особен начин, ама не мога да ви приложа звуков файл  Laughing Вече много ясно се различават различните емоции. Кога е раздразнено от нещо, кога се е стреснало (от някакъв рязък шум), кога му се спи и кога му се яде.
Вече се наяжда за има-няма 5 минути и съм все по-немотивирана да изграждам режим. Ако трябва да я залъгвам половин час, за да отложа яденето, аз този половин час напълно ще го изгубя в дундуркане и изнервяне. Много по-практично ми е да ѝ дам да суче за 5 минути и после да си продължа да правя каквото имам за вършене.
Единственото твърдо нещо е, че заспива вечер в 21 часа. Много удобен час за семейния ни режим.

Виждам, че расте по това, че дрешките 0-3 месеца вече не ѝ стават. Тези от 3 до 6 са ѝ съвсем точни и със сигурност няма да ги носи до 6-месечна, много по-рано ще отпаднат. Вече е дълга 65 см. Обаче няма големи бузи, не вярвам да е повече от 5.5 кг, дали и толкова има.
Мисля да не ходя на консултация този месец, че не ми се чака с болните пред кабинета, така че голямо и дълго чудене ще бъде колко е наддала  Laughing

# 437
Сиси, ака си нормално, преди нямахме празен памперс, сега поразреди след като почнах да я дохранвам. Ами, според мен имам кърма, но педиатърките ми казаха да я дохранвам и да си купя везна...иначе колики си има още, днес докторките чуха как й къркори стомахчето...мислиш, че може заради това ли да не иска повече да яде? Вие по колко качвате, щом казваш, че и ти все се опитваш да буташ шишето и на АМ ли сте само?
Аз съм супер притеснена сега с това качване  Sad
Аз стоя по цял ден с маска, гадно е, ама.. Дано всичко да е наред, ПолиТ! Как мина днес прегледът при новата педиатърка?
Момичета, а вие всички ли си храните бебетата на режим, а не на поискване?

Снощи ходихме при новата педиатърка. Определи ни дата за консултация 29 декември, за да можем до тогава да си вземем картона на детето, защото наистина по тази бележка, която ми издадоха от поликлиниката не й е направена ваксината за хепатит, която трябвало първа да се направи.  Тогава ще решат дали нея да й направят или да продължат с петвалентната. Споделих, че съм със запушен нос и ми се струва, че и бебка прокихва. Жената веднага я прегледа и каза, че е напълно здрава.
Ние се храним на 3 часа и през деня и през нощта. Понякога прави по-голяма почивка, понякога си иска малко по-рано. Нощем от известно време хапва съвсем малко.
При нас сега новото е, че от 2-3 нощи към 3 започва да се върти постоянно, не се събужда, но е нещо неспокойна и според мен има отново колики, но се гушкаме, взимам я при мен и така. Ще трябва да преминем и през това, не ми се иска да започвам пак да й давам нещо. Казахме на лекарката за това, че е неспокойна по това време и тя каза, че е нормално.

# 438
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Катя,много ти е трудно,наистина,не знам аз как бих се справила с две малки деца като сега с едно се побърквам понякога.
Аз също имам много премеждия при разходките - живея в 5 етажен блок без асансьор на 3-тия етаж и държим колипката у нас,за да не я откраднат.Налага се всеки път да я свалям (в едната ръка нося бебо,а с другата бутам количката по стълбите,или по-скоро количката ме дърпа надолу,което си е опасно).Но по-големия кошмар е качването - оставям количката за малко във входа,взимам бебето и го нося у дома,връщам се,взимам коша от самата количка(защото не мога цялата да я кача с кошчето) и пак се качвам да го оставя , и пак слизам трети път за металната конструкция и се моля бебчо да е добре сам самичък вкъщи.А аз ставам цялата в синини,защото всичко си подпирам на краката.И така,и аз се оплаках.Скоро ще мислим с ММ някакъв нов вариант,пе не се търпи това.

# 439
Аз също нося количката от втория етаж, но заедно с бебка вътре, защото не смея да я оставя сама. При нас просто асансьора е спрян на етажа, за да не се плащат такси. Попитах дали не може да го пуснем, но се оказа, че трябва съгласието и на другите от етажа, а то си е свързано с такси и така и не стана нищо. Та и аз съм все синя по ръце и крака.

# 440
Ние сме на 5 етаж без асансьор.  Sad Слава Богу, че се местим скоро на 1 етаж, нямам търпение.

# 441
  • Драгоман
Момичета, моят син от три дни ака много, казвам "много" защото преди акаше на два дни по веднъж. Акото е жълто, но е по редичко от обикновеното, не е чак течно, но си е редичко. Трябва ли да се притеснявам? Иначе си хапва добре, колики нямаме от доста време. Незнам как трябва да изглежда "разтройството" при бебетата.

Колко често ака? При бебоците е нормално да се променя броя и мисля, че не бива да се притесняваш. Ние акаме от известно време по един път на ден, но днес акахме два. Бебка от раждането си все рядко ходи и някак като слузесто ли не знам точно как да го обясня. Питах на предните консултации казаха ми, че е нормално, защото е само на кърма. Довечера на консултацията ще питам и новата педиатърка.
Ако е разтройство ще си е като вода и в повечето случаи е и зелено. Обичайното ако трябва да прилича на сурови бъркани яйца като гъстота. Слузесто ако се получава от сополки или много слюнка, които гълта бебето.
Мойта имаше разтройство и 10 дни Линекс бебе и се оправи. Все пак обаче като цяло акото й е доста течно попринцип нз що така!

# 442
 много ви благодаря Hug  bouquet
Аз като казах на втората докторка, при която ходихме вчера за второ мнение, че я храня на поискване, тя каза нещо от сорта: " не, няма такова нещо, това може в Холандия или някъде другаде, тук така не може, трябва само по режим". Та от вчера се мъчим на режим 6 пъти на 3 часа по 130 мл, но нещо не ни се получава...първо, защото тя да кажем трябваше да яде в 13:15, а в 12:30 ревеше от глад и й дадох да цока..сега пак огладня и похапна..и второ, не мога да я накарам да изяжда по 130 мл.или по 780 мл на ден... Когато беше отказала да суче и яде два дена само от шише, изяждаше максимум по 80-90 мл на веднъж, но яде по 10 пъти сигурно на ден или общо максимум до 600 мл на ден...не знам как да я накарам да яде повече.. Sad иначе гледам да й давам по)често от една  и съща гърда, за да си изсуче и задното мляко...
ПолиТ, радвам се, че бебчето е добре и дано си харесаш новата педиатърка!  bouquet
Аз живея на първия етаж, но трябва да сваля количката по стълби до входа и я нося на ръце с бебчето вътре, а вие с тези високи етажи без асансьор, не ми се мисли...

# 443
Момичета, да ви попитам, знаете ли какъв номер биберон на шишето трябва да ползваме сега? Много късно забелязах, че у дома имаме 1-ца и 2-ка и въобще не гледам кога от кое яде. Днес обаче забелязах, че от 1-цата смуче половин час, изморява се и заспива, а от 2-ката изсмуква всичко за 5-10 минути. Мислех, че има значение за задавянето, поради размера на дупката, но не - задавя се и при двете. Как мислите, кое е по-добре да давам?

# 444
Аз давам 2-ка.

Много ми е неприятно това пробиване на бибероните. Мъча се с иглата, но много малка става дупката и ми е голям зор. Понякога пък я правя много голяма..

# 445
Давай двойката, на тази възраст вече ядат много по-големи количества и наистина е уморително да се мъчи с единица по половин час. Задавянето е нормално, те често се задавят и само от слюнка, без да ядат. Но трябва да се научат, защото като дойде твърдата храна как ще преглъщат?

" не, няма такова нещо, това може в Холандия или някъде другаде, тук така не може, трябва само по режим".
И защо да не може? Защото така са ги учили преди 30 години и те това си знаят. Много ме натъжават такива доктори. Може всичко да е наред с кърменето и храненето на бебето, а те с глупави съвети могат да объркат нещата и да всяват паника в главите на майките  Confused
Даде ли ти логично обяснение защо трябва 40 минути да дундуркаш бебето и да го залъгваш, докато реве гладно, а не му дадеш да яде, когато иска? Защото такова обяснение не съществува, но те се възползват от това, че никой не се сеща да им го поиска.

не знам как да я накарам да яде повече.. Sad
А защо изобщо трябва да я караш да яде повече? Единствено бебето може да каже кога и колко му се яде, защото само то усеща глада си. Другите могат само да предполагат, но няма как да знаят по-добре от него.

# 446
  • Северо=Западналия край
Сиси, ти дупчиш бибероните ли? Какви ползваш? Това за пръв път го чувам.
Аз ползвам на Авент, биберона си вървеше с голямото шише и е с три дупки, на него пише 1 месец +. Хапва си нормално, за около 10 мин. е изял всичко.
За храненето на поискване - и моя педиатър още в началото го предложи, това е най добрия вариант за бебето, но само ако кърмите. Ако сте на АМ няма смисъл, излишно количество АМ ще се пилее защото не може да се прецени колко ще изяде бебо.

# 447
На Авент ползвам най - често, имам и на Томи Типи и на MAM, но всичките искат дупчене.  newsm78
Отгоре има "дупчица", но е затворена.

ПП много съм зле, те са си пробити.., но много малки са отворите.

# 448
Аллана, напълно права си! Не даде обяснение, разбира се... А ме карат да я дохранвам и меря, най-вече, защото последната седмица е качила само 40 или 60 гр(а и последния месец е качила малко) (1-ия месец-1300гр, 2-ри месец-1200гр, 3-ти месец-500гр). А тя не иска да яде повече, не мога да я накарам да изяде 130 мл наведнъж  Sad
Аз съм с шишета на Авент 1, но никога не съм им пробивала дупките newsm78

# 449
Боже, май само аз ги пробивам.  Joy
Много ми се виждат едни никакви.

Общи условия

Активация на акаунт