СЕПТЕМВРИйчета тема №2

• 23 592
  • 705
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Оо, момичета,  толкова ви благодаря за разбирането и подкрепата. Наистина олеква като сподели човек. А тези, които писаха, че нямат асансьор, просто не знам как се справят. Аз нямаше да издържа да нося кошчето с бебето три етажа надолу и да чакам каката да слиза бавно стъпало по стъпало. Този период ще отмине и ще става по-лесно. Не зна  защо вчера така се бях депресирала.
Иначе сега си спомних как миналата година в София стана един инцидент с асансьор и почина една жена. Тогава ми се наложи единичната количка да я свалям по стълбите с бебето вътре (тогава бебето беше каката), и това понеже ни спряха асансьора за около 3 месеца, че започнаха масови проверки на изправността на асансьорите. И тогава беше тежко, но явно съм забравила колко, защото сега ми се реве, а тогава някак го приемах по-оптимистично това натоварване. Истината е, че ние страдаме от всякакви архитектурни недоразумения и пътни неуредици като жилищата без асансьори или асансьори между етажите и пътища без нормални тротоари или такива на които тротоари напълно липсват.

# 466
Аз само кърмя и на 18 правим 3 месеца, но никога не съм знаела по колко яде.
ПолиТ, и моята е на 18ти  Simple Smile Астрални близначки  Simple Smile
Хееей, и моето момиче е на 18ти Simple Smile

Хехеееееее, станахме цяло отборче  Hug

# 467
Аз само кърмя и на 18 правим 3 месеца, но никога не съм знаела по колко яде.
ПолиТ, и моята е на 18ти  Simple Smile Астрални близначки  Simple Smile
Хееей, и моето момиче е на 18ти Simple Smile

Хехеееееее, станахме цяло отборче  Hug
Даааа Simple Smile хахаха
Когато раждах, в същия ден се родиха 7 бебчета и всичките момиченца Simple Smile

# 468
Добро утро, днес моето момче става на три месеца! Толкова ми е приятно, че искам като на голям рожден ден да отида да му накупувам подаръци! Heart Eyes

# 469
Julieta да ти е живо издраво и много да те радва.  Ние вече минахме тази възраст. Simple Smile . Only и на мен ми казаха да давам сок, но на всякъде пише че не е хубаво.  За сега не давам ама много се чудя.
Аз пък да ви се оплача, вчера ММ го извикали в работата и му предложили взаимно съгласие. Той побеснял и се съгласил. Сега направо аз ще изперкам. Не мога да спя не знам какво ще правим.

# 470
Бени, защо да не е хубаво? Аз питах лекарката и каза че трябва да приемат витамини и затова

# 471
  • Северо=Западналия край
Добро утро, днес моето момче става на три месеца! Толкова ми е приятно, че искам като на голям рожден ден да отида да му накупувам подаръци! Heart Eyes
И ние сме днес родени, по списък сме 7 бебоци на тази дата. Да са ни живи и здрави и много да ни радват!

Benite, защо се е съгласил твоят ММ? В днешно време един да е без работа е голям проблем, още повече че сте с бебе, аз не бих се дала на тези гадове!

За соковете - аз мисля да давам, преди години съм захранила баткото по "старата" схема както и казват по препоръка тогава на педиатъра - след 3м със сок, след 4м. пюрета зеленчукови и плодови и т.н. Сега педиатъра ни е същия, така че ще действам по същия начин, имам и доверие и не се притеснявам въпреки многото статии за ранното захранване.  Вчера си купих едни малки сладурски лъжички, много ги заглежда  Grinning, ще се мъча днес да изстискам някоя ябълка и да му дам една - две лъжички да пробва. Много се заглежда по масата ни, гледа ние нещо ядем, той милия само мърда устенца, много е сладък. Проявява голям интерес към телевизора, явно му е шарено и му е интересно.

# 472
  • Пловдив
Здравейте,
днес бяхме на консултация. Качил е 700 гр и вече е 5700 гр и 64 см. Според лекарката наддава чудесно и да преценя кога да му увелича млякото. Каза да ми да започна да го захранвам със сокове. Първо с ябълка, после и морков. Днес му дадох 2 лъжички сок от ябълка, много беше смешен, чуди се какво е това. Засега няма проблем, дано и занапред да е така. Praynig
Ваксина ще му бият в понеделник, а аз бързах да отворя куул пача, та сега съм го сложила в хладилника. Дано не го разваля.
Вашите бебчета държат ли играчките вече? Макси още не хваща, само ги бута понякога с ръка, да не говорим че и не се кефи много много на играчки. Повече му харесва някой да му говори, тогава много се смее. Laughing

По отношение на играчките Вики е по същия начин - не иска да ги държи, не ги хваща, къде ти да се мори толкова. Но виж да им говори и да им се кара, да ги гледа, както и да ни се усмихва и отговаря с "ауу" и пищене /изпробва си гласа явно/, когато й говориш, това вече го прави с удоволствие. Всяка сутрин, след като се събудим, я слагам в кошарата при активната гимнастика, пускам й едно пеещо лъвче и си откарва минимум половин час. После я обличам за навън,храня я и ако е станало към 10.30ч излизаме. Иначе още малко стои в шезлонга и ако не заспи, което се случва почти всеки ден 2 часа някъде след ставането й, излизаме. През деня вече е съкровище. Толкова типа и спокойна, усмихната и за да не си помислите, че имам ангелче през целия ден, идва вечерта, когато от известно време нещо й су обърка?! ... Заспива като преди около 20.30ч, но през 15 минути се буди ня два пъти с рев. След като заспи хубаво, започва дя мърмори е дя се върти, ръмжи, дави се през час-два. Ня третия час вече ставам да й давам да яде. Понякога и по на често, ама хич не ми се иска през нощта да я храня на често. През деня може да си позволя различни интервали, но вечер ... и яз съм човек, който обажава да спи и като взема да ставам през час и в 6 часа вече се ококори и ми се плаче. А преди през 3-4 часа се будеше. Мисля си, че може да сърпа по-малко от мен, а като е вече по-голяма да й трябва повече количество храна и затова да огладнява по-бързо. Но пък не успявам да й додам АМ, защото тя заспива, сучейки. От дурга страна пък заща трябвя да огладнява толкова често, като през деня огладнява по на рядко ... а и ако спи цяла нощ като други бебета /блаженство/ ... те не огладняват ли  newsm78

# 473
  • Пловдив
Хубаво казахте за телевизора - и нашата госпожица много го обича, успокоява се, като го гледа, ака нещо е мрънкала преди това, но много се притеснявам да не й се повредят очичките, а ММ ми вика, че новите екрани вече не били като старите и нямало страшно. Вие как мислите?

# 474
Виж тази статия. Изваждам малко цитати, защото скриптът не позволява да се постне линк.

За ранното въвеждане на сокове

Според старата руска школа, която все още има последователи у нас, соковете са първата „твърда храна“, която въвеждаме в менюто на бебето още на възраст 1 месец. Все още мнозина педиатри ползват тази схема за захранване и препоръчват на майките да захранят своите едномесечни бебета със сок от ябълка и морков. Това ранно захранване е имало някакъв смисъл в миналото, когато е измислена тази схема, в периода на ранния социализъм, когато майките са били стимулирани да се връщат бързо след раждането на работа и да не кърмят бебетата и поради липсата на адаптирани млека за кърмачета в този период, бебетата масово са били хранени с кисело мляко. Киселото мляко обаче не съдържа достатъчно витамини и минерали, нужни за здравословното развитие на бебето и поради тази причина е било необходимо ранното въвеждане на плодови сокове. Очевидно в днешни дни, когато майките дори и да не кърмят има подходящи адаптирани млека за кърмачета, нужда от ранно захранване с плодови и зеленчукови сокове няма.

Неблагоприятни въздействия

Прясно изцеденият сок, макар да съдържа много витамини и минерали, има силно изразена киселинност, която уврежда все още неукрепналия бебешки стомах. Повечето плодове и голяма част от зеленчуците освен това, особено в суров вид са доказани алергени и ранното им въвеждане в менюто на бебето може да отключи алергии, някои от които ще си проличат чак след време.

Кога и колко сок е добре за бебето?

Световната здравна организация препоръчва през първите 4-6 месеца от живота на бебето то да бъде хранено единствено с кърма или адаптирано мляко за кърмачета.
Предлагането на плодове и зеленчуци в менюто на бебето е препоръчително да започне на възраст около 6 месеца със зеленчукови и плодови пюрета, приготвени от сварени зеленчуци и сварени/сурови плодове. Целите плодове и зеленчуци, независимо дали на парчета или пасирани на пюре са за предпочитане пред плодовия/зеленчуковия сок, тъй като те са по-щадящи за бебешкия стомах и освен витамини и минерали съдържат също така фибри и други хранителни вещества полезни за бебето, които остъстват в сока.

# 475
Ето една тема от форума по въпроса:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=686289.0

# 476
Здравейте,
днес бяхме на консултация. Качил е 700 гр и вече е 5700 гр и 64 см. Според лекарката наддава чудесно и да преценя кога да му увелича млякото. Каза да ми да започна да го захранвам със сокове. Първо с ябълка, после и морков. Днес му дадох 2 лъжички сок от ябълка, много беше смешен, чуди се какво е това. Засега няма проблем, дано и занапред да е така. Praynig
Ваксина ще му бият в понеделник, а аз бързах да отворя куул пача, та сега съм го сложила в хладилника. Дано не го разваля.
Вашите бебчета държат ли играчките вече? Макси още не хваща, само ги бута понякога с ръка, да не говорим че и не се кефи много много на играчки. Повече му харесва някой да му говори, тогава много се смее. Laughing

По отношение на играчките Вики е по същия начин - не иска да ги държи, не ги хваща, къде ти да се мори толкова. Но виж да им говори и да им се кара, да ги гледа, както и да ни се усмихва и отговаря с "ауу" и пищене /изпробва си гласа явно/, когато й говориш, това вече го прави с удоволствие. Всяка сутрин, след като се събудим, я слагам в кошарата при активната гимнастика, пускам й едно пеещо лъвче и си откарва минимум половин час. После я обличам за навън,храня я и ако е станало към 10.30ч излизаме. Иначе още малко стои в шезлонга и ако не заспи, което се случва почти всеки ден 2 часа някъде след ставането й, излизаме. През деня вече е съкровище. Толкова типа и спокойна, усмихната и за да не си помислите, че имам ангелче през целия ден, идва вечерта, когато от известно време нещо й су обърка?! ... Заспива като преди около 20.30ч, но през 15 минути се буди ня два пъти с рев. След като заспи хубаво, започва дя мърмори е дя се върти, ръмжи, дави се през час-два. Ня третия час вече ставам да й давам да яде. Понякога и по на често, ама хич не ми се иска през нощта да я храня на често. През деня може да си позволя различни интервали, но вечер ... и яз съм човек, който обажава да спи и като взема да ставам през час и в 6 часа вече се ококори и ми се плаче. А преди през 3-4 часа се будеше. Мисля си, че може да сърпа по-малко от мен, а като е вече по-голяма да й трябва повече количество храна и затова да огладнява по-бързо. Но пък не успявам да й додам АМ, защото тя заспива, сучейки. От дурга страна пък заща трябвя да огладнява толкова често, като през деня огладнява по на рядко ... а и ако спи цяла нощ като други бебета /блаженство/ ... те не огладняват ли  newsm78

И при нас нощите се объркаха. От 3-4 нощи и тя така се върти, неспокойна е, а като започна да я кърмя заспива. Явно не е проблема в това, че е гладна. Аз си мисля, че има пак колики, но знам ли newsm78 Може просто да трябва да преминем и през такъв период.

# 477
Явно си има педиатри, които си карат още с ранно захранване и тези сокове, които изобщо не са подходящи за нежните стомахчета. Аз сокове не съм давала изобщо с голямото ми дете, захраних на 6 навършени месеца, степенувах глутеновите зърнени храни и за никъде не бързах, и не знам дали това е причината за едно здраво и енергично дете. И все пак моят педиатър не практикува ранно захранване, но и не изпада в крайности, защото ми сподели, че има нова "мода" - само на кърма до 10-12 месеца, което също не е правилно. Планирам захранване с тиква март месец.

# 478
Benite, защо се налага това взаимно споразумение. Някаква политика на фирмата или? На днешно време наистина си е сериозна тревога да остане един от семейството без работа! Дано всичко да се подреди по-скоро.

# 479
  • Пловдив
И аз си мислех за колики, защото много се напъва, ама пак ли се връщаме в началото  #2gunfire  #Crazy
Сега като пиша от телефона и на моята ще й изтекат очите по него. Гушнала съм я в мен и тя мирува, вперила поглед в GSM-а  Joy

Общи условия

Активация на акаунт