СЕПТЕМВРИйчета тема №2

• 23 558
  • 705
  •   1
Отговори
# 585
Скоро украсихме вкъщи и имаме много мигащи светлини, толкова е любопитен, гледа, гледа и накрая си хвана едни цветни лед звездички и не пуска, а дърпааа.  Joy
Моето бебе си спи или поне е със затворени очи докато суче. Но си спомням много добре като станат по-големи как се залисват и правят всичко друго, но не и да с хранят - пипат с ръчички, въртят се, слушат и  гледат, пускат се по няколко пъти и става шоу докато се нахранят.  Mr. Green

# 586
  • Драгоман
Мале, ние още ползваме 2ка на Памперс. Каката спи с 4+ , но едва ги закопчавам. Повечето пъти е сух, но на 10 дни веднъж го напишква и ме е страх да я оставя без, за да не изстине след напикаване.

Не ви ли е малък 2ка? Колко кг сте?
Незнам, тези дни ще разбера  Simple Smile миналия месец беше 4800 като беше качила 600 гр. Сега не е повече от 5500

# 587
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
И при нас сукането е същата работа.
Иначе не беше акал два дни и днес така я свърши, че имаше почти до мишниците.Голям смях се смяхме с ММ.Всичко мазало -потниче, гащиризонче, само по чорапите нямаше.  Mr. Green

Иначе вече се въртим от корем по гръб.Не всеки път като го сложа, но е много весело как се наема  Crazy

# 588
Аз знам, че до 3 дни е ок, ако е на кърма даже повече дни. След това клизмата се прави като се маже върха на термометъра с олио и се върти.

Ние имахме огромни проблеми с акото, големи зорове, напъни, рев. По няколко дни не ходеше. Започнахме чай Бебезан, по ваша препоръка тук от темичката. В началото нямаше ефект, но явно действа с натрупване. Сега ходи всеки ден. Ако пропусна да дам чай, пак не ака. Опитайте. И масажи на коремчето също.

На мен пък лично ми е странно, че munas се надява да е станало пак бебче. Стискам й палци, но не е ли раничко? Hug
Знам, че не е хубаво толкова скоро да се зачене пак след раждане.

И съвсем добронамерено се чудя, как има желание толкова скоро. Явно от бебе до бебе има разлика.
Ето снощи в 4 часа съм заспала, цял ден и нощ - рев, болки, колики. Ръцете и кръста ме болят. Ако съм бременна или с друго малко бебе нз, сигурно ще полудея.

# 589
Добре, майчетата на разсеяните бебета да отговорят - цедите ли се след като бебо е "сукал" и е огледал всичко от тавана до пода?  newsm78

Marina Kirova, не мисля, че е подходящо бебе да приема олио... това е лично мнение. За лактулозата бях чула и аз. Питах педиатър и ми каза: Не! Нищо през устата. От него разбрах за Melilax, имам една клизмичка, но не ми се е налагало да я използвам. Пише, че съдържа различни видове мед и алое.

Последна редакция: нд, 20 дек 2015, 21:27 от maiya

# 590
Аз знам, че до 3 дни е ок, ако е на кърма даже повече дни. След това клизмата се прави като се маже върха на термометъра с олио и се върти.

Ние имахме огромни проблеми с акото, големи зорове, напъни, рев. По няколко дни не ходеше. Започнахме чай Бебезан, по ваша препоръка тук от темичката. В началото нямаше ефект, но явно действа с натрупване. Сега ходи всеки ден. Ако пропусна да дам чай, пак не ака. Опитайте. И масажи на коремчето също.

На мен пък лично ми е странно, че munas се надява да е станало пак бебче. Стискам й палци, но не е ли раничко? Hug
Знам, че не е хубаво толкова скоро да се зачене пак след раждане.

И съвсем добронамерено се чудя, как има желание толкова скоро. Явно от бебе до бебе има разлика.
Ето снощи в 4 часа съм заспала, цял ден и нощ - рев, болки, колики. Ръцете и кръста ме болят. Ако съм бременна или с друго малко бебе нз, сигурно ще полудея.

Как му даваш бебезана? Аз и биогайа купих, само и само да вървят нещата!
Marina Kirova, направихме клизмичка за пръв път и не искам скоро да ми се налага.

# 591
Биогая на нас хич не ни помогна. Бебезана се прави в 200мл вода и давам с лъжичка. Пише по 3 пъти на ден, но аз давам повече, че той половината го изплюва.

# 592
.......
Момичета, моето бебче е станало много любопитно. Суче и гледа нагоре към часовника, на дясно към чашата ми с вода, гледа картинките по тениската ми...и не знам дали се е наяло достатъчно. Пуска се, смее ми се и ми гука. Много е сладък! Вашите така ли са?
Точно същото нещо прави от скоро. Дори в моментс Simple Smile засуква, суква 2 пъти пуска и се оглежда или ми се хили и гука Simple Smile

Нашето бебче и то така като чуе други звуци докато суче около него веднага се залисва. От скоро започна така.

# 593
Добре, майчетата на разсеяните бебета да отговорят - цедите ли се след като бебо е "сукал" и е огледал всичко от тавана до пода?  newsm78

Аз не цедя, а му давам по начесто Simple Smile

# 594
Момичета, имам някаква бактерия и течение. Знаете ли дали по време на кърмене може да се слага нещо вагинално или се изчаква?

# 595
Според мен щом по време на бременност може, ще може и по време на кърмене. Вагиналните глобули не би трябвало да навредят, но се посъветвай с гинеколог.

# 596
  • София
За памперсите някой беше писал за 4-ка. Аз установих, че точно защото 3-ката му са малки, затова пропускат. Той е 7 и нещо кг, точно влиза в началния размер на 4-ката. Една нощ 3 пъти го преобувах и сменях дрехи и чаршафи и си казах - е това вече не е нормално. На другата нощ реших за му сложа 4-ка за през нощта и на сутринта нямаше пропускане. Вече от седмица правя така и не съм имала мокри дрехи. Иначе имаме 2 пакета тройка и сега през деня слагам от тях, че да ги изхабим. Доживях обаче да слагам на бебчо и каката един и същи номер памперси Laughing
Иначе още си ползваме пуфис и като реших проблема с пропускането, мисля да не ги сменям за момента.

Мунас, браво на вас, успех Simple Smile Обаче да ти кажа си е трудничко с породени. Simple Smile

Моят Памперс е 3-ка и е за 4-9 кг. Как така вие сте за 4-ка?!

И аз се изненадах, 3-ката си му става. Обаче явно заради многото ядене през нощта, тройката не успява да издържи, а 4-ката поема и попива повече. И не изглежда да му е голям. Затова като свършим 3-ката ще минем само на 4-ка. Той е от 7 кг, а малкия е вече над 7.

# 597
  • Пловдив
 Добро утро ... има ли други ранобудни мами. От известно време нашата госпожица не иска да спи след 6 часа. Успявам да я залисам със сешоара за известно време, но днес категорично отказа и вече сме будни е сега се чудя какво да правим. Толкова ми се спи и съм й ядосана, че тя не иска ... и ми е криво пък, че реагирам така ... ама не е нормално да става през 3 часа да яде през нощта и после да се събуди в шест  Naughty Преди като я вземех при мен и спяхме до 9-10ч. Сега какво я прихвана Sad И е весела, гука, шава, усмихва се Simple Smile И като си помисля, че чак на обяд ще излезнем навън и лошо ми става.  Tired  ooooh!

# 598
Добро утро, Racel! Моят мъник пък по едно време ядеше последно към 19:00 и откъртваше. Ставаше чак към 02-03 и после 06 и така... Готиното е, че този номер пак ми го направи снощи  Whistling
Бебетата често сменят режимите си. Simple Smile

# 599
Racel, ще излезете навън..? В кой град сте и колко градуса е при вас?

Общи условия

Активация на акаунт