СЕПТЕМВРИйчета тема №2

• 23 558
  • 705
  •   1
Отговори
# 615
Мамчета, които кърмите, как върви при вас този процес? Аз и преди съм писала, че постоянно гледам да цедя, за да му давам кърма. Пробвах вашите съвети, но не се пучава. Щом свърши от гърдата, той започва да пищи, крещи, реве и няма време да ме чака човека да се напълни малко мляко. Сменях ту на лява, ту на дясна, но не може да се наяде. Вие като си накърмите децата, не се цедите и другият път пак ли има???? Аз съм пробвала да не цедя и на следващия ден веднага е намаляла. Ох, голям тормоз. Как не може ей така винаги да си има, когато той си поиска!?!??! Оня ден като бях болна спрях да му давам и само минахме на АМ. От две такива хранения такъв запек го хвана (вече се оплаках за него), че още повече намразих готовите млека. А уж с Хипп не ставал запек newsm78

Слава на Бога ние нямаме проблеми при кърменето,даже като е силна струята се задавя понякога.Не е трябвало да спираш да даваш като си била болна,даже е препоръчително така предаваш антитела срещу болестта.Аз бях с 39 температура и нищо й няма.Продължаваѝ да слагаш на гърда,повече течности и спокоѝствие.

# 616
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Студ, нестуд, ние излизаме.Онзи ден на 6-7 градуса бяхме 3 часа в морската градина.
Два пъти ни слагат Синфлорикс и Пентаксим и слава богу добре ги понесе, крив е доста, но поне не вдига температура.
На Куулпача нищо му няма щом е в хладилника.То така или иначе остава едната лента за другия път и се съхранява там.

# 617
Ее, разбира се, при гъста мъгла също не би я извела. Но тук пече слънце, а и е 7 градуса, така че ще излезнем за 2-3 часа Simple Smile
Активната гимнастика аз я държа в кошарата, защото няма опасност да изпадне беба от някъде и аз спокойно мога да си върша нещо из апартамента. Иначе ако е на диваня трябма да стоя до нея. Правя го когато съм свободна Simple Smile

Аз не го изкарвам само когато има мъгла иначе от ниските температури не се притеснявам. Аз не се разболявам лесно, та затова гледам да си го изкарвам. Гледам само да не е под нулата.

# 618
Студ, нестуд, ние излизаме.Онзи ден на 6-7 градуса бяхме 3 часа в морската градина.
Два пъти ни слагат Синфлорикс и Пентаксим и слава богу добре ги понесе, крив е доста, но поне не вдига температура.
На Куулпача нищо му няма щом е в хладилника.То така или иначе остава едната лента за другия път и се съхранява там.

Аз и двете ги използвах наведнъж, просто сложих втората след 4 часа. Иначе и той добре понесе против пневмококите и 5-валентната. Сега предстои втори прием на същите.

За кърменето - и на мен ми беше понамаляла по едно време, но не ревеше веднага, а просто иска по раничко на следващия път.

# 619
  • София
Maiya, в кой град си, че при теб е 13 градуса Simple Smile Завиждам благородно Simple Smile

И мен температурите не ме притесняват - обличам ги добре ако е студено. Обаче мъглата е друго нещо.

# 620
Сега края на втория месец ни сложиха Пентаксим и Синфлорикс, 3я месец пак ли тях слагат?

Да се оплача снощи ме буди в 1, 2, 2.30. 4, 4.30, 7, 8, 8.30, 9.. Cry

# 621
  • Пловдив
Мамчета, които кърмите, как върви при вас този процес? Аз и преди съм писала, че постоянно гледам да цедя, за да му давам кърма. Пробвах вашите съвети, но не се пучава. Щом свърши от гърдата, той започва да пищи, крещи, реве и няма време да ме чака човека да се напълни малко мляко. Сменях ту на лява, ту на дясна, но не може да се наяде. Вие като си накърмите децата, не се цедите и другият път пак ли има???? Аз съм пробвала да не цедя и на следващия ден веднага е намаляла. Ох, голям тормоз. Как не може ей така винаги да си има, когато той си поиска!?!??! Оня ден като бях болна спрях да му давам и само минахме на АМ. От две такива хранения такъв запек го хвана (вече се оплаках за него), че още повече намразих готовите млека. А уж с Хипп не ставал запек newsm78

Прави си преди ядене АМ определена доза - така няма да реве.
Аз не се изцеждам всеки път - нямам време, пък и не ми е особено приятна процедурата. Предимно по обяд и вечер, когато има кой да гледа беба. Но в никакъв случай не го правя редовно. Нямам никаква идея колко е намаряла и дали, но е факт, че беба суче 10 мин максимум от двете гърди и плюе. В началото при силната струя се дави и мрънка за което, а като намалее пък ме пуска Simple Smile) Колко яде също нямам идея, но я претеглих днес и беше 7.400 кг ... вижда ми се много. В началото на мес беше 6.500 кг.  newsm78 Давам вечер адаптирано /рядко/ но не изпива повече от 20-30 гр. - имам Фризолак и Лактана. Изхожда се по-често с помощта на сиропче - Well Move. Иначе си отщарва 4 дни без ако.
Пробвала съм на вкус Хип, Лащтана, Фризолак - последното се доближава най-много до кърмата ми. Това значи ли, че й харесва най-много според вас???

# 622
Разделих едната лента на две, те и без това са големички за мъничките крачета.

# 623
Racel, направо ме уби. Ние тъкмо ставаме 6 килца и то на нашия кантар с памперса!!! Все пак гледам, че сте с 20 дни по-големи, а това не е малко. Май, май ние сме под нормата.

# 624
Излизам всеки ден с бебето, защото се налага някъде да ходя и няма на кого да го оставя. Даже вчера в мъглата излизах и с двете деца.

Слава Богу вече не се цедя. Помпата съм я прибрала в един шкаф, дето не го отварям.
Ако се случи бебето да изяде набързо всичко и да иска още, давам загъгалката да смуче и люшкам на ръце 15-20 минути и после пак кърмя. Преди да прибера шишетата се случваше да дам вода вместо залъглка и пак минаваше номерът.

Активната гимнастика я слагам на леглото на каката. То е достатъчно широко - 1м на 2м и понеже е високо - като двуетажно, но само втори етаж с нещо като къщичка отдолу, има ограда, така че бебето там колкото и да се върти, не може да падне. По-добре е, отколкото на спалнята или на диван, защото от там лесно може да се катурне на земята.

# 625
20 дена не са малко, а и зависи колко се е родило бебчето.
Жулиета, ти момиченце ли имаше? Имам наблюдения, че момиченцата са малко по - дребнички.
В крайна сметка след кърма даваш ли АМ?

# 626
Racel, направо ме уби. Ние тъкмо ставаме 6 килца и то на нашия кантар с памперса!!! Все пак гледам, че сте с 20 дни по-големи, а това не е малко. Май, май ние сме под нормата.
Не сте, добре сте си. И ние още нямаме 6кг.
За 3 месеца нормата варира от 4100 до 7200.

# 627
20 дена не са малко, а и зависи колко се е родило бебчето.
Жулиета, ти момиченце ли имаше? Имам наблюдения, че момиченцата са малко по - дребнички.
В крайна сметка след кърма даваш ли АМ?
Момче имам. Роди се 3.300 кг.Ами додавам ако имам кърма, която съм изцедила известно време след предното хранене. Ако нямам, давам АМ. Пробвала съм да не цедя, за да се събере повече, но не - пак не му стига!

# 628
Ние си я теглим вкъщи, за да се ориентираме колко е наддала точно за 1месец.  На 18 направихме 3 месеца и беше 6 кг. Наддала е 1 100 гр. за месец.  Аз смятам, че е добре и си продължавам само с кърмене без никакво дохранване. Не се цедя.

# 629
Дохранвай го, той ако не иска няма да пие.

Общи условия

Активация на акаунт