БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 49 681
  • 767
  •   1
Отговори
# 120
  • София
  • Мнения: 2 745
Имам едно въпросче. Имам една рецепта за гювеч, но нямам гювеч, мога ли да я направя в тава с фолио или йена с капак? Рецептата е свиско, наденица, праз, моркови, печурки, домати, вино...

# 121
  • Мнения: X
Може  и в дълбока емайлирана тенджера с капак - но пък като имаш йена - да.
 Аз капама съм правила в тенджера - количеството беше за доста хора и не ми се побра в гювеча - капака замазах с тесто - но при твоя случай мисля не е необходимо.
   Инак може всичко да завиеш в пакет от фолио и да запечеш - ще се задуши идеално - разгръщаш да се получи коричка и готово.

# 122
  • София
  • Мнения: 2 745
Благодаря Жармен  bouquet
Ще пробвам с йената, изгледа ми най- подобно на гювеч  Laughing

# 123
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
koikoii,

още един глас за йената, така правя, когато не ми се мие гювеч. Друга опция е в плик, по мое мнение също става чудесно. Просто тава, завита с фолио според мен не дава същите резултати.

Имай предвид, че в йената нещата отгоре доста се запичат и ако не обичате коричка или тръгне да изгаря твърде бързо, може да ги обръщаш.

# 124
  • Мнения: 2 152
koikoii,


Имай предвид, че в йената нещата отгоре доста се запичат и ако не обичате коричка или тръгне да изгаря твърде бързо, може да ги обръщаш.

точен съвет - като ще пека в нея, понякога слагам алум. фолио под капака и 20-а мин. преди края на печенето го махам - да се запече отгоре...

# 125
  • Пловдив
  • Мнения: 44 246
 Peace bouquet
изпуснах ви...

Имам одрински кори,та...мисля да сваря картофи и да направя така баницата.Някой правил ли е?Още сирене,зел.лук,яйце и друго нужно ли е за плънката?

# 126
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Peace bouquet
изпуснах ви...

Имам одрински кори,та...мисля да сваря картофи и да направя така баницата.Някой правил ли е?Още сирене,зел.лук,яйце и друго нужно ли е за плънката?
Понякога в баницата с праз /лук слагам сварен ориз,  но не съм слагала варени картофи/. Вероятно с тях също ще е интересно....

# 127
  • Мнения: 8 412
Peace bouquet
изпуснах ви...

Имам одрински кори,та...мисля да сваря картофи и да направя така баницата.Някой правил ли е?Още сирене,зел.лук,яйце и друго нужно ли е за плънката?
Виж тази рецепта дали няма да ти свърши работа (пост 97)
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=888548.90;topicrefid=20

# 128
  • Пловдив
  • Мнения: 44 246
 Peace
все си мисля,че с варен ще е по-вкусно...не искам пържено Rolling Eyes

# 129
  • Sofia
  • Мнения: 29 084
тази рецепта с картофи е за т.нар.родопски клин

правих го един път по тази рецепта http://mircheto75.blogspot.bg/2012/06/blog-post_1039.html  , вкусен е,но ми е малко тежък,не е като баница със сирене/извара....

# 130
  • София
  • Мнения: 2 745
koikoii,


Имай предвид, че в йената нещата отгоре доста се запичат и ако не обичате коричка или тръгне да изгаря твърде бързо, може да ги обръщаш.

точен съвет - като ще пека в нея, понякога слагам алум. фолио под капака и 20-а мин. преди края на печенето го махам - да се запече отгоре...
Много благодаря за съветите, сложих фолио под капака, пекох два часа така и след това още половин час без капак. Стана идеално!

# 131
  • Мнения: X
Имаше два вида родопски баници - едните бяха с картофи, а другите бяха с ориз.
Опитвала съм ги, но съм ги забравила как се казват.

# 132
  • София
  • Мнения: 12 681
Имаше два вида родопски баници - едните бяха с картофи, а другите бяха с ориз.
Опитвала съм ги, но съм ги забравила как се казват.

Пататник и клин.  Peace

# 133
  • Мнения: X
Да, така бяха.
Може ли рецепта за клин?

# 134
  • София
  • Мнения: 12 681
Да, така бяха.
Може ли рецепта за клин?

Заповядай: Клин

Общи условия

Активация на акаунт