WIZZ AIR - 20

• 70 432
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Здравейте. Имаме купени билети за края на март. Още е рано за чекиране. Искаме да носим картина с нас. Голяма е. Има си всички разрешителни, декларации и  права. Как стои въпросът с превозът с Уиз, може ли? Знам, че има варианти за спортна екипировка, музикални инструменти, виждала съм хора със сателитни чинии на Булсатком, но с картини как е, не знам. Имам време да прибавя още услуги към резервацията, но не знам дали ще може, а и картината е голяма за салона, не мисля, че като чекиран багаж е добра идея, може да се повреди и пр. Имал ли е някой подобен казус?

# 601
Значи мога да ползвам основната тарифа, като платя допълнително само багажа?
Мен ме притеснява забавянето с билетите, ако отложим за лятото... Дали ще имаме избор през май, например?
На първия въпрос - абсолютно, да. Гледаш си най-ниската тарифа Х 4, плюс цените за багаж Х бройките, в които ще се вместите. Ако мислите пак да пътувате в следващите 1-2 години, може да 'проиграеш' и варианта със закупуване на групово членство.

Вторият е по-труден, зависи доколко си склонна да рискуваш Simple Smile Също така колко време си склонна да отделиш за 'дебнене' на изгодна оферта.

По принцип моите наблюдения са, че при редовните АК (с малки изключения, напр. Бритиш до Лондон, но и там ниските цени са всъщност без багаж) цените от известно време не се променят много и са в рамките на Е180-Е220 за повечето европейски дестинации. Т.е. ако в момента имаш цена на или под долната граница, рискът е да се вдигне с ок. Е40 при изчакване.

От друга страна, АКО попаднеш на добра промоция с Уиз, може да спестиш доста над 200Е за четирима.

Аз лично бих изчакала (поне) до май - юни, особено ако съм гъвкава с датите.

------
Допълвам се, че забравих нещо важно..
------
Тези цени с редовните АК са в случай, че сте склонни да пътувате с прекачване и сте гъвкави с датите и часовете - т.е. може да си изберете най-евтината към момента на купуване на билетите оферта. Ако държите на директни полети, може да са по-високи... ние сме ходили няколко пъти в Париж, но май нито един не случихме на добри цени с Еър Франс / БгЕър, все с прекачване сме летяли. /и с Уиз не сме 'хващали' добри цени до там../

И второ допълнение - ако около датите, на които смятате да летите, има празници (тук или там), или съвпадат с края на ваканцията (за там е в началото на месеца), също не очаквай цените да паднат много.

Последна редакция: пт, 05 фев 2016, 14:38 от Maria.St

# 602
Мария, изключително много съм ти благодарна за коментара. Много е полезен!  bouquet

Директен полет, никакви прикачвания!
Засега планът за престой е 07.09 - 16.09 или около. Да не съвпада точно с 01.09 гледаме.

Последна редакция: сб, 06 фев 2016, 09:34 от Judy

# 603
  • Пловдив
Къде мога да видя промяната в разписанието. За определени дни, до Дортмунд, ми изписва, че няма открит полет за тази дата. Когато започнаха да летят всеки ден до там, промениха часовете на излитане и кацане. Приемливо. Но сега, ако са намалили полетите, да си върнат старите часове.... Mr. Green

П.П. Редактирам се. Проверих в сайта на летище София. В сряда и неделя няма полети........Тъпотия, общо взето.  Whistling

Последна редакция: сб, 06 фев 2016, 10:43 от dazel

# 604
  • Враца
Относно запитването за Бове-
Споменахте ли, че има около 35 евро двупосочен трансфер на човек?
За 4 човека ще е около 140 евро/280 лева.
Не зная за такава голяма група хора дали няма изгодни персонални трансфери, но едва ли цената ще е много по-различна.
Така че и това трябва да се калкулира в цената на двупосочния самолетен билет, според мен.  Peace

# 605
И така да е, аз бях купила два двупосочни за Париж за 79 евро, шатълът беше 15.90 в посока на човек. Общо излиза колко... 140 евро май, двупосочни билети София-Париж-София, плюс трансфер Бове-Порт Майло-Бове = всичко за двама.... Оферта си е, откъдето и да го погледнеш. В друга компания сигурно еднопосочните билети са по толкова.... (не съм гледала честно казано, но съм чела в тази тема сравнения).

# 606
Точно така, много се прекалява с тая висока цена на шътъла.
БГ ер в момента имат промо 220 евро до Париж, като това е до края на март, след това най-евтините билети са 280 евро. Предполагам, че това е най-ниската възможна цена и едва ли директен полет и с  друга редовна авиокомпания, ще е по-евтин, евентуално може да се хване промо с  прекачване, но ще се загуби поне половин ден за път.

# 607
Много е важно и времето, по което искате да отидете. Аз за Париж ги дебнах от дълго време,тъй като имаме годишнина от сватбата.Когато Уиз ер имат рожден ден,т.е.  на 19.05, купувайки един билет,втория е безплатен.Моите билети са 100 евро за двамата и ще летим сега през март. Търпение и желание трябват. И приключенски дух,разбира се.

# 608
  • София
Момичета, ще летим няколко души до Рим.Имам платен един допълнителен багаж от 23кг на мое име.Ще направя онлайн чекин и ще разпечатам бордните карти. После, като отида на летището, трябва само аз ли да се наредя за чекин зради допълнитилния багаж? Или всички, за да им измерят раничките? И после се отива там, където се поразсъбличаш и евентуално събуваш?Simple Smile

# 609
  • Луната
Момичета, ще летим няколко души до Рим.Имам платен един допълнителен багаж от 23кг на мое име.Ще направя онлайн чекин и ще разпечатам бордните карти. После, като отида на летището, трябва само аз ли да се наредя за чекин зради допълнитилния багаж? Или всички, за да им измерят раничките? И после се отива там, където се поразсъбличаш и евентуално събуваш?Simple Smile
Отиваш само ти на гишето за чекин. Минавате през секюрити контрола, после през пас контрола. При бординга на гейта може да ви накарат да сложите ръчния багаж в кошарата, ако им се стои, че не е в необходимите размери.

# 610
  • York
Март месец  имаше намаление нали?  newsm78

# 611
Да, шатълът от Бове е 8-9Е отгоре в посока, може и повече да дойде, ако ще се купува карта за транспорт в Париж и в нея се вместват и дните на полетите от/до Шарл де Гол (ние обаче никога досега не сме успявали да вместим и двете посоки, т.е. така или иначе сме плащали отделно РЕРа от и/или до Шарл де Гол).

По отношение на прекачването - времето за пътуване по този начин никога досега не ни е идвало повече от 2 чАса над времето за директен полет. От друга страна, при така направени връзки винаги има риск човек да си изпусне втория полет и да си отвиси на междинното летище. Но пък при цените, които държат Еър Франс и Бг Еър, и група 4-5 човека, сме си го носили този риск...

# 612
  • DE
Само се ядосвам  с моята маестро карта. Някой плащал ли е с такава карта през сайта на компанията. Ако има значение картата е немска, не мога да се справя с въвеждането на номера на картата  Shocked ooooh!

# 613
Ако не държиш да купиш билета от тяхния сайт, в момента има намаление през jetcost.fr и от там в bravofly при плащане с карта Maestro. Може там да нямаш проблем да платиш с картата си.

# 614
  • DE
Stryper, благодаря. Ще опитам.

Общи условия

Активация на акаунт