Професионални серии за коса - тема 91

• 57 498
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Наде, Бисквитче, благодаря за отговорите  Hug
Аз също съм си уцелила цвета с Хрома-та, 6/17 е, много естествено полупепелно кестеняво ми се получава,щадяща е...но ме дразни това, че отказва да покрие тези калпазани и то точно отпред  Tired
Та, Виви, за това ще я сменям  Hug

# 571
Снощи направих първа проба с Kerastase Nutritive Nectar Thermique.
Еми не ми хареса, явно и това не е моя продукт. Усетих, че няма да се разберем още докато го нанасях на влажна коса. Тя косата ми дори не стана мека и хлъзгава, едвам я сресах, но не исках да слагам нищо друго за да видя ефекта от самия крем. При изсушаването не видях никаква разлика, а силно се надявах да ми отнеме по малко време за духане и дърпане с четката. Такъв резултат получавам и с най-обикновен продукт. Косата ми нито стана тежка, нито жилава, нито гладка, може би забелязвам един засилен блясък, но пък съм току що боядисана и не съм убедена дали не е и от боята.  За мен това идва слаб продукт, дори ми е по-слаб от едно мляко на Селектив, което размених миналата седмица. Казвайте нещо по-сериозно, трябва ми тежка артилерия Simple Smile

От рибката взех и Копринен серум за суха и изтощена коса CHI Keratin Silk Infusion
Сложили са ми мостра на Lakme - K-Style Smooth & Shine - Straightener Gel
Предстои да ги пробвам, дано поне те вършат някаква работа.

За Керастаз се чудя дали да го пусна за размяна или да се пробвам още един път в комбинация с нещо допълнително. Какво бих могла да добавя? Имам и олио различни видове и кристали. След крема ли да ги нанеса или преди него? Ох хич не ми допадна, дори някак самия косъм не изглежда запечатан  Confused

# 572
  • София
Беба, суха ли ти е косата? Извини ме, не помня какво сме коментирали  Embarassed

# 573
Беба, суха ли ти е косата? Извини ме, не помня какво сме коментирали  Embarassed

Ами руса и третирана ми е косата, суха по дължините. Подстригах я драстично миналата седмица и в момента  като цяло има здрав вид. Просто тя моята  коса е от този вид, който бухва някак. Като я измия и изсуша с четка става идеално гладка, а ако я намачкам с подходящ продукт става чуплива.

Преди години ползвах едни кремове непрофесионални на Дав, но вече не ги произвеждат.С тях постигах мн добър резултата. Слагах ги на влажна коса и като я изсушавах можех да не ползвам четка дори. Самата коса ставаше някак мн жива, като прокарам пръсти и се пързаля. Такова кремче си търся.

Иначе в от години ползвам това:
http://kosaistil.bg/%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9%D0%BE%D0%B2%D … her-una-150-.html
Доволна съм, но си иска работа по оформянето на косата, пък и вече 7 години го ползвам Simple Smile

# 574
Момичета , вие колко пъти седмично слагате Инициалиста и нанасяте ли го по дължината на косата ?
П.С. извинявам се ако се повтаря този въпрос  newsm78 Hug

# 575
  • София
Наде, Бисквитче, благодаря за отговорите  Hug
Аз също съм си уцелила цвета с Хрома-та, 6/17 е, много естествено полупепелно кестеняво ми се получава,щадяща е...но ме дразни това, че отказва да покрие тези калпазани и то точно отпред  Tired
Та, Виви, за това ще я сменям  Hug

Joy Joy Joy Joy

Точно 6.17  използвам и аз, като добавям и сив коректор, да убие жълтия пигмент които се проявява при мен при боядисване. Натурално съм пепеливо светло кестенява.

Жане, защо за последно Хромата?

Над таб, мисля, че ботокс не е добре след боя. След боя нещо ударно хидратиращо  Thinking

Вели, Лакме Хрома (безамонячна) покрива идеално бели коси, поне моите.
Вела Колестон - също.

И аз така мислех, но вчера прочетох ревютата от първа страница и реших да го тествам след боя.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=720593.msg … 22921#msg25322921

# 576
  • Велико Търново
Не знам защо да не е удачно след боя Thinking, аз винаги така съм нанасяла ботокса- той има свойството да запълва увредените и порьозни участъци, а при боядисването косъма се уврежда малко или много...При мен не е имал втърдяващ или изсушаващ ефект, по-скоро напомпва косъма и изглежда по-плътен.

veli977, аз съм ползвала Инициалист след всяко миене/винаги на чист скалп го нанасям/, т.е. 2-3 пъти седмично. Само в скалпа, не по дължините. По-назад е дадено клипче, на което много добре е показано как Peace

# 577

veli977, аз съм ползвала Инициалист след всяко миене/винаги на чист скалп го нанасям/, т.е. 2-3 пъти седмично. Само в скалпа, не по дължините. По-назад е дадено клипче, на което много добре е показано как Peace
За колко време ти стигна.Може и да си коментирала но напоследък чета отгоре отгоре  Embarassed

# 578

След кое шише правиш почивка  и колко време трае тя  ?

# 579
  • Велико Търново
Ползвала съм го отдавна, мисля, че за около 2 месеца ми стигна. След приключване му започнах с Денсифик ампулите - 2-3 месеца, после пак - Инициалист. Винаги слагам нещо на скалпа Wink - в момента ползвам спрей за здрав растеж на косата от корените на JMO - http://www.enzo.bg/john-masters-organics/scalp-sprej-za-zdrav-ra … sata-ot-korenite/.

# 580
Токущо  пристигна поръчката от ЗП , бяха ми сложили една мостричка на шампоан на Алтерна -  Caviar RepairX  и той ли се водеше протеинов нали?  Иначе миналия път пробвах мостричката на шампоана Caviar Moisture , но не видях никакъв ефект от него на моята чуплива коса  , не знам .. може би  от един път няма как да видя разликата  Whistling ooooh!

# 581
Фрейче, ти кога нанасяш маслена маска преди боядисване - правиш маската, измиваш и после се боядисваш, или един ден правиш маска, на другия - боядисваш newsm78 Имам едно кокосово масло в хладилника и все му се каня...
Слагам кокосово на мръсна коса, няколко часа преди боядисване. И после както си е мазна косата, нанасям боя отгоре, стоя колкото трябва и отмивам с шампоан и маска.  Peace Но аз използвам амонячна боя, с тази на Фито няма смисъл, защото до колкото помня тя е по-натурална и мека. Преди Хрома на Лакме също няма смисъл, според мен. Но преди амонячни бои и изсветляване с блондор и такива, е идеално. А и процесът става толкова по-лесен и приятен, косата се дели на кичури, като е омазана.  Mr. Green

За стилизантите съм съгласна, че не трябва да има такива преди боя. Фиксиращите вещества полепват по косъма и се натрупват малко или много, пречейки на равномерното покритие и проникване на боята. Трябва да се измиват предварително. Останалите финиши и олио такива не пречат.  Peace

Колкото до това
Жани, аз имам доста бяла коса Confused след раждането се прошарих драстично, но при мен и гена си казва думата. Боята ми покрива на 100%, е, разбира се за 1 месец корените ми белеят и се налага отново да мажа, но...няма как.
Корените израстват или се отмиват?

Аз пък си оставям моя скалп да почива регулярно  Crossing Arms Не съм съгласна с мнението, че постоянно трябва да се маже с нещо. Както кожата на лицето се почиства от грим и е нужно да подиша, така смятам, че и скалпът заслужава и му е нужна такава почивка.

# 582
  • Велико Търново
Израстват ми корените, боята не се отмива Wink
Ще пробвам и аз така с кокосовото масло Simple Smile

Аз за първи път от години съм останала в банята само с една серия и това е бамбуковата за обем на Алтерна  BlushИсках да поизчистя всичко, което имам - разни мостри и дребосъци не ги броя Wink
От толкова четене и набелязване какво да си купя, сега вече не зная какво да взема, а е наложително. Затова и моля за съвет Hug
Искам една протеинова и една хидратираща серия, както и финиши - без термозащити, имам термо спрея на Дисциплин, но тъй като рядко използвам сешоар, подозирам, че ще ми стигне за следващите 2 години Whistling Да припомня, че косата ми е тънка, права, не особено гъста, не е суха и не се къса.
Очаквам предложения, без значение от марката bowuu

Последна редакция: сб, 05 дек 2015, 13:29 от *Biskvitka*

# 583
  • София

Аз пък си оставям моя скалп да почива регулярно  Crossing Arms Не съм съгласна с мнението, че постоянно трябва да се маже с нещо. Както кожата на лицето се почиства от грим и е нужно да подиша, така смятам, че и скалпът заслужава и му е нужна такава почивка.

Хайде сега, какво й пречи на кожата на лицето да си диша и под един хубав крем  Mr. Green
Аз пък не мога да си представя, че няма да си сложа крем на лицето след като почистят грима. А и на скалпа не е нужно всеки ден да слагаш нещо, може само след миене на косата. Скалпа и той си е кожа и той си има нужда от грижа.  bowuu

Аз вчера скромно  Blush си купих едно червило да не съм без покупки, но умишлено не купих нищо за коса, че вече аз ще се ритна отзад   Joy да не говорим, че подстрекателката JLO  ме изкуши с този код за -25% от HQ и взех, че поръчах и оттам и то само неща за коса.  Joy  Момиче, ще се разправям с теб сериозно  hahaha

# 584
  • София
Хахха, Магнолийка, скромно викаш, само червилце  Mr. Green
Чакаме снимка на новата поръчка от HQ  Heart Eyes
Аз пък вчера си купих една спортна пухенка  Mr. Green

Над Таб, сподели моля те после как се чувства косата с ботокса след боя  Hug Има логика.

Общи условия

Активация на акаунт