Отговори
# 225
  • София
Ние решихме да не съхраняваме стволови клетки. Много умело насаждат чувство на вина, ако откажеш да го направиш, но към днешна дата ми приличат повече на финансови пирамиди, отколкото реално полза да намирам. Дано не съжаля, но така или иначе гаранция за нищо нямам.

# 226
  • София
  Аз първия месец ще използвам Pampers Premium care от 2-5 кг, след това обикновените на Памперс. Ако не намеря от тях ще си купя new baby пак от 2 до 5 кг. Мокри кърпи пак на Памперс ще използвам. Габи никога не ми се е подсичала с техните продукти.
  Адаптирано мляко няма да купувам както и предния път. Приятелки купуваха Аптамил или Хип. От тях знам, че трябва да се продължи или с млякото от родилния дом, или каквото препоръча педиатъра, защото някой бебета се нуждаят от адаптирани млека с по-специален състав.
  Кърмата няма опасност да спре, особено ако се кърми нощем. Е понякога намалява, но с по-често слагане на гърда и повече течности нещата много бързо се оправят. По-сериозния проблем е от притеснение да не намалее, майката да си докара хиперлактация. В този ред на мисли на някои от вас тръгна ли коластрата?
  Стволови клетки няма да запазвам, не съм го правила и на Габи. Дано на никой не се налага да стига до там.

# 227
Здравейте,аз сън двежглупави въпросчета. Въпреки,че ми предстои второ раждане с първото в деня на секциото нямах и намек от разкритие...та единият ми въпрос е-момичетата с разкритие имат ли някакво усещане,че имате разкритие...имам някаква лека тежест в областта на влагалището и се чудя дали е от бебето...глупаво звучи,но така го чувствам...вторият ми въпрос е-стягания в областта на корема,втвърдятания и т.н. нямам,но точно под корема от лявата и от дясната страна понякога имам много силна болка,като че ли се разтяга мускул...това контракции ли са?

# 228
Няма да запазвам стволови клетки, исках да даря, но се оказа мисия почти невъзможна... Не знам нарочно ли е толкова тромава обществената банка за да просперират частните, или просто такъв си ни е капацитета. Да не започвам тая тема, че много се ядосвам Grinning

# 229
  • София
По принцип съм привърженик, бебето да си получи цялата налична кръв в пъпната връв и тогава да се клампира - това не позволява съхраняването на стволови клетки.

Ако не държах на последното бих дарила стволовите клетки и частта от пъпната връв, не бих платила да ги пазят само за мен.

По принцип съм и за даряването на органи, та може би и за това ми е малко егоистично да пазиш само за себе си нещо, което може да помогне и на друг, а не се знае на теб ще ти бъде ли необходимо.

По същия начин, дарихме тъкани при смъртта на свекър ми и искам да ви кажа, че удовлетворението, да помогнеш на друг в нужда е невероятно. При него годни бяха само костни пластини, но казаха, че се използват за възстановяване на травми при катастрофи и по-точно лицеви травми, тъй че се надявам да сме помогнали на не един пострадал човек.

Моята първа АГ толкова много ме е претупвала, че като ми направиха вчера една 40-50 минутна ЖК направо не бях на себе си на края, толкова ми говори за всичко доктора, че се почувствах начинаеща, а не бременна в 8мия месец...

# 230
  • Бургас
И ние решихме да не съхраняваме стволови клетки - не можаха да ме спечелят, нямам им доверие, дали защото живеем в БГ или не незнам, ама ...
Разкритието предния път не усетих как е станало, така че не мисля, че се усеща.
На мен този път ми тръгна коластрата, още преди месец. Док каза, че е нормално. От време на време чувствам напрежение в зърната, все едно ако ги изцедя ще ми олекне  ooooh!

# 231
  • Варна
Какво те притеснява? Най-вероятно докторът го прави, за да не тръгне раждането по-рано от определената дата. Но пак да кажа, пиенето на магнезий не е гаранция, че няма да тръгне. Wink
Имам чувството, че нямам пълно доверие на лекаря си, но това е една  друга тема. Струва ми се, че лекарката ми прави и невъзможното, за да родя секцио и да няма никакъв шанс за нормално раждане. Много "по тънката" започна от далеч да ме подготвя, че най-вероятно малката няма да се обърне, още преди 30-та седмица, когато друг лекар ми каза, че имам доста време и не може да се говори така толкова рано. И мисля, че за това ще ме тъпче с магнезий до последно. Много настойчиво ме пита и за стволовите клетки на всеки преглед, какво съм била решила. Половината ми прегледи минават в обяснения за секцио и стволови клегки всеки път, вместо в обяснения за бебето, плацентата и т.н.
А между другото, към всички момичета, какво ви е мнението за стволовите клетки, ще съхранявате ли и имате ли доверие в банките?
Хм, така като го описваш има резон. Бебето може да се обърне и в последния момент. Явно на нея и е по-удобно да е секцио по общоизвестни причини. Ами прецени си. Нищо не ти пречи да спреш магнезия. Дори и да не родиш нормално, винаги могат да направят спешно секцио. Оф, тез доктори защо са такива меркантилни интересчии! Не гледат как е най-добре за пациента, а как е най-лесно и доходоносно за тях. #Cussing out
За стволовите клетки и преди съм си казвала мнението-за 10 години не виждам никакво развитие. Предпочитам да си направим застраховка Best doctors, вместо да давам 5000лв. за нещо, което въобще не се знае дали някога ще послужи. Поне застраховката обхваща повече заболявания и получаваш и пари, ако не дай Боже се наложи. За петима  ни ще излиза около 1000лв. на година. Сериозно се замислям, най-вероятно догодина ще го направим...

Последна редакция: чт, 10 дек 2015, 12:02 от Katia_N

# 232
Невата, ако бебето ти е седалищно, магнезият няма да мму повлияе на обръщане или запазване на позата. ТОй те ппредпазва от преждевременни контракции и раждане , нищо повече. Обикновено казват, че до 36 г.с. има шанс бебето да се обърне. Моето първо дете беше главично, но 10 дена преди термина се завъртя някак си в по крива за вагинално раждане поза и в последствие нещата при мен се усложниха. Така че нямаш никога гаранция до раждането какво ще стане. Виждам , че си питала за стволовите клетки - ние сега за втори път ще съхраняваме при КриоСейв (може да ги намериш в интернет),, като мисля че наскоро те се обединиха с още компании от бранша и станаха ако не се лъжа най-голямата банка в Европа. Но това е лично решение и разбирасе маса сума пари.

Шмати, това ниско долу най-вероятно са контракции илли бебето си се разпъва. Но щом винаги ти е от двете страни едновременно, по-скоро са си контракцийки. А за разкритието не мога да кажа, то аз като раждах нямах чувството да имам разкритие. Но тъй като сме в напреднала бременност си мисля (поне при мен е така), че всякакъв вид болежки и дискомфорт са нормални. Аз например често при движение осещамм нещо като ппробождане направо в тази област но не обръщам внимание. Все пак ако ти е притеснено питай твоя АГ.
Памперсите 1-ца не са ли за недоносени бебчета, аз така знам. ТО ако е над 3 кг. май подобре направо двойка

хубав ден  ,мами Simple Smile

# 233
  • Русе
Уф, с това секцио всички ме убиват. Не знам защо докторите така обичат да го правят без реални медицински показатели. А тази приета практика в БГ след 1-во секцио, второто раждане задължително пак с операция, направо не ми се коментира.  ooooh! Който ме види и ми казва: "А то първото ти беше с операция, сега пак. Насрочихте ли дата?"  ooooh! Tired Стискайте палци днес на прегледа всичко да е наред и да ме оставят за нормално раждане.  Praynig Лекарката, която ми води ЖК е абсолютно против, щото не бивало да се ражда нормално след операция... Shocked, ама хич не ми пука. Crossing Arms
Стволови клетки няма да замразяваме.

# 234
  • София
Маги, вчера новото АГ ме пита, защо не искам да раждам при тях - клиниката на Мазнейкова, еми направо си му казах, че като съм виждала, че всеки път таблото им е пълно само с операции, а аз искам естествено не дирижирано раждане, просто няма как да повярвам, че всички операции са били по необходимост и желание.

Тръгна да ми обяснява, че той бил привърженик на естественото раждане, че водел такива и така на татък, но как да им повярва човек, когато после кажат, бебето страда трябва цезарово, като не съм видяла за толкова месеци записано нито едно естествено раждане при тях?!

Той каза, че винаги се обсъждало с пациента състоянието и се давали препоръки, но е прекалено подозрително все проблемни бременности да има при тях. За страната статистиката беше, около 50% родови решения с операция - включително и тези по желание, а в дадена болница, като виждаш 100% или над 90%, за мен си е политика на болницата, та каквото ще да ми говорят. Как може една жена да прецени наистина ли страда бебето и наистина ли е необходима операция? За това предпочитам да се доверя на лекар/болница, която поне е с по-близки до средните за страната статистически показатели.

Иначе новия доктор ми се видя ок и ако ми водеше ЖК от началото може би бих му се доверила, но на този етап, цялата им клиника не буди доверие в мен.

# 235
Невата, ако бебето ти е седалищно, магнезият няма да мму повлияе на обръщане или запазване на позата. ТОй те ппредпазва от преждевременни контракции и раждане , нищо повече. Обикновено казват, че до 36 г.с. има шанс бебето да се обърне. Моето първо дете беше главично, но 10 дена преди термина се завъртя някак си в по крива за вагинално раждане поза и в последствие нещата при мен се усложниха. Така че нямаш никога гаранция до раждането какво ще стане. Виждам , че си питала за стволовите клетки - ние сега за втори път ще съхраняваме при КриоСейв (може да ги намериш в интернет),, като мисля че наскоро те се обединиха с още компании от бранша и станаха ако не се лъжа най-голямата банка в Европа. Но това е лично решение и разбирасе маса сума пари.

Да, знам, че магнезият няма да повлияе на обръщането на бебето. Не съм се изразила правилно. Имах предвид, че лекарката ми още от 28-29 г.с. ми каза, че така като го гледа то няма да се обърне, заради плацентата нещо... След седмица бях при друг лекар в друга клиника, ей така да ме вижда и друг специалист от време на време и той ми каза, че това изобщо не е вярно и че има още седмици, в които има време то да се обърне. Предната седмица моята наблюдаваща ми каза, че няма вариант да се обърне и ще съм секцио около еди си коя си дата и че тя предимно работи секциото с еди кой си лекар. А моя термин е края на януари, т.е. има време за обръщане, макар и с по-малки шансове.  Идеята ми е, че аз не й вярвам вече и съм убедена, че ще направи всично възможно да родя секцио, дори това да включва магнезий до последния ден, за да не тръгне преждевременно или пък изобщо да не разбера обърнало ли се е или не Wink
Относно стволовите клетки единственото ми колебание е свързано с липсата на доверие. Като цяло съхранението на лични стволови клетки ще гарантират 100% успеваемост при една процедура, не дай си Боже да се наложи такова нещо, за разлика от по-ниския процент, ако е с дарителски клетки. От друга страна нямам никакво доверие не само на банките за съхранение, но и на нашите представители тука. И всъщност си мисля, че всичко е на късмет. Според лекаря ми липсата ми на доверие е неоснователна, защото всичко това е защитено от закона за трансплантациите и няма "мърдане". Ама аз години наред всеки ден работя със закони и институции, и тъй като ми кажат и малкото доверие, което имам се изпарява.

# 236
  • София
  Маги, моята си ми обясни черно на бяло. Нормално раждане след секцио - няма проблем, но ......изброи ми всички плюсове и минуси.
   Пита ме какво правим.
  Аз го мислих, мислих и за себе си съм решила: имам дата за секцио  4 дена преди термин. За по-ранна дата я отрязах веднага. Дотогава бебето ще е достатъчно голямо, за да му дам всичко, което мога. Не пия нищо за задържане.  Ако  тръгне естествено раждане преди тази дата, ще го мисля на момента.
  А случай всякакви. Много ме дразнят докторите. Една приятелка в Щерев започна да ражда естествено и лекарката и каза много ще те боли, бебето е високо, много ще е дълго раждането искаш ли секцио и хайде 30 мин и готово. Това не го разбирам. Факт е, че в частните болници не им се занимава и винаги се намира причина. Аз съм благодарна на моята, че предния път никога не спомена секцио и ме чака до последно, но природата беше решила друго.

# 237
  • Варна
Аз в БГ не знам от нещо да "няма мърдане". Няма невъзможни неща тук и никой не може да ме убеди, че всичко се спазва от-до. Според мен намирането на донор е по-малкия проблем,в сравнение с поставянето на правилна диагноза, лечение и т.н. А и наистина ми се струва ограничено приложението на стволовите клетки все още. Ох, дано не се налага да се запознаваме отблизо със ситуацията. Но и другото го има, че българинът по принцип не е свикнал да отделя пари за здраве. Сякаш наистина е даденост и е най-нормалното нещо на света да е безплатно. А всъщност медицината е изключително скъпа дейност и трябва съзнателно да се инвестира в здравето на семейството. Както казва майка ми, много по-лесно отделяме пари за колата, отколкото за здравето ни. И е права. На година даваме хиляди левове за Гражданска, Каско, гориво, винетки и ремонти на двете коли, а не можем да отделим 1000лв. за здравна застраховка.

# 238

Вчера бях на ЖК. Предната вечер заради зверски киселини си бях върнала вечерята и сутринта ми беше много зле също. Лекарката като ме видя и ме почна, ниско кръвно, ускорен пулс, отточна си и хайде да влизаш в болница. ooooh! Аз отказах.
Аз снощи бях така..... от 4:00 до 7:00 ч. не можах да заспя. Притесних се! Усещах си пулса и имах чувството, че се задушавам. Кръвното ми не знам какво е, но обикновено е ниско. Пък и нямам апарат да си го измеря  ooooh!  Днес се събудих в 12:00 ч., ММ беше отишъл на работа вече, измил, изчистил, а на мен като ми стана кофти и  newsm45, та до преди малко. Викам си ще влезна във форума и там ще се успокоя!  Peace Сега не знам да пия ли кафе, да не пия ли, с какво кръвно съм? Аг е чаааак в Младост, а аз съм далеко, ММ е на работа до 22:00 часа. Очертава се кофти ден! На всичкото отгоре вече и не мога да излизам с кучетата на разходка, че много ме дърпат и ще вземат да ми плиснат водите някъде  Crazy
Ще излезна после да си купя нещо сладко, да си се почерпя  Embarassed и без това съм слон вече... Снощи едва не посегнах на вкуснотийте, които съм си приготвила за болницата  Embarassed Добре че се въздържах.
Магнезият, доколкото знам действа с натрупване и затова е хубаво да се спре по -рано. Поне така съм чела. Стволови клетки няма да съхраняваме. памеперсите ми ги дадоха в аптеката, даже не знам какви са  Embarassed

# 239
  • Русе
TEREZA83, много правилно е постъпила лекарката ти според мен. Обяснила ти е подробно и ти е дала право на избор, което е супер.  Peace Лошото е, че повечето лекари не го дават.  Tired

balon4e, дано днес си по-добре. Аз вчера явно от притеснение повече вечерта ме свиваше кръста, но днес съм супер. Изпрах последните дрешки за беба, по-късно съм на педикюр и после на преглед.

Общи условия

Активация на акаунт