Отговори
# 525
  • София
И аз не мога да преценя какво ме побутва, ама то и с тази предна плацента движения от вън почти не се виждат, както съм гледала клипчета в нета примерно, че се очертават ръце, крака, глави...

Не се и притеснявам де, не можем всички да сме еднакви.

Важното е, че шава. Аз и хълцания не мисля, че усещам, но иначе си се върти, чат пат си мисля, че заставя и на пряко. Също имам чувство, че си играе с пъпната връв по някога. Движенията са доста по-различни - не са подпиранията в корема ми или други части, а едни много особени, вътрешни и аз го усещам особено, даже не знам как да го обясня.  newsm78

# 526
Почти на финала и аз се разсополих. Боли ме гърло,уши. Наливам се с чай,мед,лимони,прополки,клеева. Ако се сетите още нещо,готова съм да пробвам. Взех и витЦ ампула,ама да я пия ли не знам. На нея пише инжекционен р-р. Да не би да има други,които са за пиене? newsm78

# 527
Кате  Hug Нашия хубостник почти никога не ме натиска централно, все е странично, я от ляво бабуна голяма, я от дясно, голям майтап. Дори в момента докато пиша мърдучка и ме гъделичка пак асиметрично, забавлявам се с него.
Жабче, за ампулите витЦ нищо не мога да ти кажа, аз през бременността изпих три блистера цетебе и един обикновен витЦ, ампула не помня някога да съм взимала, може майка ми да ми е давала като дете, но не помня.
Frozy, относно очертаването на краченца и ръчички - питах АГ-то ми дали реално може да се очертае видимо и да се разбира кое е стъпало и кое ръчичка, каза ми че заради матката и мускулите на коремната стена не може да се очертае с пръстчета и да се види, а само като бабунка. Вече в зависимост от това дали знаеш разположението на бебето и по силата на натиска можело да се ориентира човек коя бабунка е от краче и коя от ръчичка.

# 528
Отчет и от мен--води долна граница, но не са мръднали надолу, плацента окей, шийка окей. Почти 3 кг е вече мацката. Тонове супер, никакви контракции. Накрая малко се побунтува, риташе там където е кръглото за тоновете. След 10 дни пак на тонове, другата седмица ще ми звънне да ми каже резултат от МБ, ако има нещо.

# 529
  • Варна
Почти на финала и аз се разсополих. Боли ме гърло,уши. Наливам се с чай,мед,лимони,прополки,клеева. Ако се сетите още нещо,готова съм да пробвам. Взех и витЦ ампула,ама да я пия ли не знам. На нея пише инжекционен р-р. Да не би да има други,които са за пиене? newsm78
Хм, май е вирус. Габи и тя току-що се оплака от ухо... А от снощи е с болки в гърлото. Сега гледам, че на ампулите Вит. С, които имам пише за пиене. Ама аз имам спомен, че и инжекционен разтвор съм пила и на децата съм давала. И аналгин, и гентамицин примерно. Все пак не знам... newsm78

# 530
Ако не ме домързи ще отида до аптеката да питам дали има спецално за пиене,ако не може би ще ударя тази,от една едва ли ще ни стане нещо  Thinking

# 531
  • София
Ти пък! На мен ми е трето и ако не знаех, че е с главата надолу, пак нямаше да знам кое какво е. Бабуната при мен е дупето явно, редовно изниква по средата на корема. Като хълца се усеща повече долу, явно там е главата.
Днес бях на тонове. Измериха ми кръвното и се оказа 140/90. Звънях на доктора и каза да пия 3Х1/2 Клофазолин. В аптеката обаче отказаха да ми го дадат без рецепта, защото можело рязко да ми падне кръвното при такава доза. Реших, че ме баламосват нещо и звъннах на майка ми, която работи в Кардиология. Тя направо подскочи, че това е много висока доза и иска следобед да отида на консулт с кардиолог. Кво му стана на АГто, че ми предписа такава доза, не знам... Добре, че в аптеката жената си знае работата. Иначе въобще нямаше да се обадя на майка да не я тревожа и щях да се набухам... ooooh! На всичкото отгоре все още си отглеждам и гъби, и стафилококи и сега и с тях трябва да се боря пак. Габи пък кашля и се оплаква от гърло. Днес я оставих в къщи и тръпна какво ще ми сервира в следващите дни. Абе предпразнично и предраждащо се скапясах... Tired

Аз пък боря бактериална вагиноза и аз не знам от кога. Днес ми изписа Арилин и после Клотримазол. Първото си е антиботик, та антибиотик. Дано всичко е наред с бебенцето ми. Като е секцио нали няма как да му ги прехвърля тези неща? Защо ме тормозят толкова с тези неща не знам. А най-странното е, че нямам никакъв видим симптом.

# 532
За арниката, мисля да попия, но седмица преди термин ако не сме се излюпили, и седмица-две след като родя. Нещо такова говорих с АГ днес.
Каза магнерота както съм го намалила, да го спра след 2 седмици окончателно, за да не ми се появявт крампи. Каза няма страшно, те контракциите като тръгнат, няма какво да ги спре. Досега бебе не е останало вътре.  Twisted Evil

# 533
И аз взех арника. Мислех да я почна седмица-две преди термин,ама док каза,че няма да дочакам до тогава. Та сигурно ще почна от другата седмица-на ден х5гр.

# 534
Аз явно съм лапала мухите като сте говорили за тази арника.. newsm78 Може ли някоя да каже с 1-2 изречения за какво се пие.
Много благодаря  bouquet

# 535
Само на мен ли ми се спи брутално по цял ден? Едва-едва си държа очите отворени, а заспя ли сега - край, цяла нощ ще съм дежурна :/
Аз също усещам хълцането много ниско долу, но на моя там му е дупето, та това явно не е индикация за предлежанието (надявах се да е, и в един щастлив миг да го усетя да хълца другаде, но уви).

# 536
Така и не ми помогна магнезия за крампите. 3х2 на ден и снощи пак ме събудиха болките посред нощ.
За арниката и аз съм изтървала като Addams, а уж следя темата.
Нения, не си само ти. Днес си лежа и дремя от два часа и половина и то само, защото се силих да не заспя и да зяпам филм. Сега ще хапна и към 18.30 ще заспя на дивана до към 20-20.30 ... После ще си легна пак към 23.00 часа и .... Така съм от около седмица, а никога не съм спала по това време. Но не е чак толкова зле колкото в началото на бременността. Никога няма да забравя онова желание за сън и как заспивах седнала на бюрото на работа  Embarassed

# 537
Арника с каква потенция ще вземате?

Адамс, арниката я дават за намаляне на болката и кръвотечение при раждане.

# 538
Аз не бях сънлива в началото, та сега ми е супер странно...

# 539
Аз не бях сънлива в началото, та сега ми е супер странно...

Не бях сънлива. Беше много странно. Все едно нещо ме удря в главата към обяд и очите ми се затваряха. Не можех да се контролирам. Колежките ме прикриваха, че спя по 20-30 мин седнала на стола си. Това беше нещото, което ме накара рано да взема болничен, не повръщането,  гаденете или болки в кръста - тях ги търпях.

Общи условия

Активация на акаунт