Отговори
# 195
Аз съм с безболезнени контракции от 5 месец, които зачестяваха когато малкия пощръклее. А магнезия го започнах още в 4ти заради крампи, но аз си имам проблем с тях от край време, чак ме е шубе да го спра след две седмици.
Между другото, крампи все още си имам всеки ден, но контракциите рязко намаляха, да не кажа че почти спряха от началото на осми месец насам. А дребосъка не е като да не шава като шугав. Четох че често се случвало - цяла бременност подготвителни контракции и накрая тцъ, направо родилни Thinking

# 196
Здравейте, момичета! Всички, които пиете магнезий ли го комбинирате с но шпа? Аз пия магнерич от 1 месец, а от два дена ми увеличиха дозата от 3х1 на ден на 3х2 на ден, но без но шпа. Предполагам, че се застраховат да не тръгна да раждам по-рано, защото "настояват" за секцио около 20 януари. Макар, че честно малко ме стресна първоначално тази доза 3х2, но пък тук виждам, че има и други със същата. 

# 197
Аз но-шпа пия само ако ми зачестят контракциите или ако изпитам някаква болка, не профилактично. Пия по две за всеки случай преди дълго пътуване само.

# 198
Мен не ме безпокоят контракции, магнезий пия заради дискомфорта в краката . Пия Магне Б6 3×2.

# 199
То и аз така започнах да го пия, заради крампите в краката вечер. Обаче преди 2 дена решиха, че бебока нямало да се обърне с главата, щял сигурно да си остане седалищно и най-вероятно щяло да се наложи секцио и матката ми и тя изведнъж се оказа неспокойна и сега го пия заради заради контракции. А някоя от вас случайно да има странно изтръпване на ръцете вечер, придружено с болки и подуване? Едновременно и изгръпване и много неприятна болка. Надявам се да нямате, ама... Така и не разбрах от какво е това.

# 200
Aз пия но-шпа само ако пътувам, или ако ме преболи нещо.

# 201
Невата, нямам такова нещо, но от време на време ми се схващат пръстите и се разрових.
Потърси инфо за карпален синдром, би трябвало да изчезне след раждането.
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3771

# 202
Магнезият го пиех редовно от 26 до 36 г.с. заради контракциите, при преумора не помагаше. Но- шпа пия при болка и по- силни контракции.
От два дни сутрин изпитвам болка в дясната ръка, по-скоро в костиците, подута е, но минава.
Тази сутрин страшно ме боля таза, но след раздвижването отшумя.

# 203
Нения, благодаря ти Simple Smile ! При мен така започна с изтръпване на пръстите един-два пъти дневно, особено, ако са хванали телефона. И на втория, третия ден изведнъж започна някакъв ад по цяла вечер без да мога да мигна. Ръцете ми стават като на Алф, огромни. Най-вероятно е точно това, което си ми копирала като препратка, защото симптомите са същите. Акушерката ми каза да намаля солта и да започна да ям по един-два грейпфрута всеки ден, явно за да спадне подуването. А лекарката ми говори за някаква форма на артрит, която може би се обостряла от бременността. Второто ми е малко абсурдно, но...

# 204
  • Варна
Аз забравих да се отчета след прегледа днес. Дребното си е баш дребно-2 седмици е назад-2кг. Отговаря на 32г.с.+2 дни. Докторът не се разтревожи, успокои ме, че просто си е дребен, другите ме били изпили каза. Въобще не коментира плацента, води, шийка. Явно всичко е наред. Казах му за болките и опасенията, че ще се разраждам преждевременно, въобще не се трогна. Няма изгледи за скорошно раждане. Лошото е, че аз много дебелея и явно не е за сметка на детето. До края ще се търкалям в оригинал. Ще съм пак на преглед на 06.01.

# 205
  • Пловдив
За желаещите за бебе имате време и аз съм на 39 и чакам трето, с първата бременост ми беше най тежко, килограми много, повръщане до последно, зъби, венци и мн др със всяко следващо е по добре. Не че не ми тежи вече много и Кате много се надявам да не дочакам увеличението от 100 лв за трето  Laughing аз пък все си ги износвам до термин.

# 206
  • Русе
Привет, дами!
Благодаря за отзивите за топ матраците!  bouquet Ще видим накрая с мажа ми какво ще изберем.
Вчера бях на ЖК. Предната вечер заради зверски киселини си бях върнала вечерята и сутринта ми беше много зле също. Лекарката като ме видя и ме почна, ниско кръвно, ускорен пулс, отточна си и хайде да влизаш в болница. ooooh! Аз отказах. Ама то добре, че имам с кого да се консултирам още. Тя така ме наплаши, че ако нямаше до кого да се допитам щях веднага с багажчето и в болницата. Много се ядосах, че даже не погледна как е бебето. Един запис ми направи и това е. А на видеозон не ме е гледала от октомври. Даже не знам колко е голямо това бебе. Та така, след като тактично ми каза, че съм безотговорна, че не отивам да си полежа в отделението си хванах документите и право при свекърва ми / тя е бивша акушерка/. Все пак лекарката ми говорила с шефа на АГ-то и ме изпрати по бързата процедура там, той ме погледна, направи запис и каза, че имам контракции, но е рано още и не съм за болница. По-скоро са подготвителните. Днес съм при него на по-обстоен преглед, та да прецени дали ще може да ме остави да родя нормално. Praynig  Пуснахме и едни разширени кръвни изследвания с чернодробни ензими за всеки случай, но всичко си е наред. Както каза свекърва ми, ами нормално ти е състоянието, все пак си бременна. Та така вчера до обяд бях под пара.
Лекарствата ги спрях вече. Девера ми, който е гинеколог, но не в в БГ за жалост, каза че след 35-36 седмица вече не трябва да се пие нищо за да се потискат контракциите. Ако бебето било тръгнало да излиза, значи ще е по-добре навън и не бива да се потиска процеса.
Като ви чета, че сте си подготвили багажа, снощи реших и аз да намятам някой основни неща в сака, които сега не ползвам. Знам ли в кой момент ще ме изненада беба.

# 207
  • София
  И аз съм спряла вече всичко и макар че на практика трябва да устискам почти до термин, вярвам в природата.
  Първата бременност спазвах стриктно всички предписания и сега го отчитам като грешка. Пиех магнезии до последно, преносих и стана тя каквато стана. Сега съм пила само около месец и то защото имах много болезнени крампи. Та и без магнезии пак нямам контракции, въпреки че не се спирам, все още нося каката, нямам помощ вкъщи и си върша всичко даже от понеделник почвам коледните сладки  Grinning.
  АКо му е писано на бебето да се роди - вече съм в деветия месец, да си се ражда.

# 208
  • Бургас
Добро утро!
Магнезий пия 3*2 заради контракциите от 5 месец. Но-шпа само ако ме боли. Предния път ми казаха щом започна 36 г.с. да спирам всичко, но постепенно не изведнъж. Успях да спра само Гинипрал-а, магнезий пих даже в деня на раждането. Сега съм решила, че ще спирам всичко в 37 г.с., че 36-та е точно между Коледа и Нова година и ме е страх ...

# 209
И аз постепенно ще ги спра, не искам да има изненади по празниците точно.

Общи условия

Активация на акаунт