Нашите орхидеи тема 17 - радости и грижи, размисли и страсти

• 64 977
  • 761
  •   1
Отговори
# 705
За мен растението е ок, само дето не виждам корени по саксията, но вероятно ще порастнат. С точно този модел саксия, при която паничката е прикрепена и не се отделя от саксията съхненето става по-бавно, има конденз и затова внимавай да не я умориш от прекалена влага. Наблюдавай и корите да не хване малки бели миниатюрни гадинки / не знам как се казват/ които са в корите и ядат корени. Нагоре не ходят като памуклийките. Много са гадни и се завъждат мн лесно във влажна среда.
Благодаря на всички за търпението и помощта!  Hug Embarassed А сега мога ли да я пресадя в друга саксия/кашпа?

# 706
Не агитирам никого за Mini Mark, обаче на мен ми е любим, защото е много, мнооого сладък.
Потърсих набързо какви разновидности има (снимките са цъкабъл, за да не пълня излишно страницата):

(пелорик)

А това вдясно е Phal. Fantasy Musick - не точно Mini Mark, но много подобен:

PS. Обожавам руските източници - изключително полезни и практични Peace .

# 707
За мен растението е ок, само дето не виждам корени по саксията, но вероятно ще порастнат. С точно този модел саксия, при която паничката е прикрепена и не се отделя от саксията съхненето става по-бавно, има конденз и затова внимавай да не я умориш от прекалена влага. Наблюдавай и корите да не хване малки бели миниатюрни гадинки / не знам как се казват/ които са в корите и ядат корени. Нагоре не ходят като памуклийките. Много са гадни и се завъждат мн лесно във влажна среда.
Благодаря на всички за търпението и помощта!  Hug Embarassed А сега мога ли да я пресадя в друга саксия/кашпа?

Не пресаждай просто я поиздърпай нагоре лекичко

# 708
Асо искаш, можеш да я пресадиш, не ѝ пречи.

Марки е сладур Simple Smile на мен нещо не ми върви с тези диванета, ама аз съм упорита Simple Smile

# 709
  • някъде
Вчера вечерта забелязах, че пъпчицата на орхидеята се е спаружила, а малко след това сама си падна  Confused
Купих я преди 3 дни, сигурно не и е добре нещо  Thinking
Скрит текст:
най-едрата долна и най-жълтичка

# 710
Случва се, но може да не попречи на другите да се развият и отворят.
Махни тоя целофан.

# 711
Рени,
на каква цена са мини марковете в Мол-а?

Месечинке на гранд мол цетарарския по 26 лева
С по два цветоноса
Знам че се предполага да са мини но на снимките на минимарковете от софийсаката цветка борса диаметъъра на цветето е осезаемо по -голям. ТезИ са колкото на едно мини та дори и по -малки. Имат поне по 5 листа видях и с 7.

# 712
  • някъде
Случва се, но може да не попречи на другите да се развият и отворят.
Махни тоя целофан.
Махнала съм го още тогава. Но цветето не е на този прозорец, а е в хола върху колоната, която е вътрешна към стаята и мисля, че няма достатъчно светлина
Скрит текст:

# 713
Нормално е като донесем орхидея вкъщи от магазина заради смяната на условията част или всички неотворени пъпки да паднат. Но ако мислиш, че ѝ е тъмно, просто я премести.

Рени, снимките са те заблудили според мен. Тези на борсата са същите, евентуално с няколко милиметра по-големи.

# 714
Импала
Намерих мини Минимарк под името Холм и мислех че е това...

Последна редакция: вт, 01 мар 2016, 14:12 от _re_ge

# 715
Нормално е като донесем орхидея вкъщи от магазина заради смяната на условията част или всички неотворени пъпки да паднат. Но ако мислиш, че ѝ е тъмно, просто я премести.

Рени, снимките са те заблудили според мен. Тези на борсата са същите, евентуално с няколко милиметра по-големи.

Дани момичета мерси
Тогава цветовете им са мутанти на борсата.

https://m.facebook.com/groups/1376596669328646?view=permalink&am … =1506237886364523

# 716
И аз си взех от борсата мини марк, цветовете са ситни. Проблемът е, че и листата са ситни - според мен това беше много млада партида. Цветът беше малко по-голям от палеца ми, а листата около 6 сантиметра някъде. Ще премеря като се прибера.

# 717
Преди около 3-4 години в Практикер имаше Мини Марк след другите фаленопсиси при едно от зарежданията. Цената му беше 10 лв. Чудех му се ще се справя ли и не го купих... Разбирате ме колко съжалявам, нали?  Confused
Та, споделям това, за да се оглеждате и там, понякога има много ценни попадения  Heart Eyes

# 718
Честита Баба Марта! Да сте живи и здрави!

Видях Mini Mark на борсата на Обелско шосе в края на годината. Беше на някакви смешни цени, но вече бях купила моя и затова не огледах добре растенията откъм качество. Цветчетата бяха същите по размер, за листата не знам.

Импала
Намерих мини Минимарк под името Холм и мислех че е това...
Някаква съвсем нюню прелест трябва да е.

# 719
  • Ænima/Albuquerque
Ох, ужасни сте! (Нищо, че аз хванах темата  hahaha) Къде сега да диря Мини Марк?   Tired

Общи условия

Активация на акаунт