Нашите орхидеи тема 17 - радости и грижи, размисли и страсти

• 65 460
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Пише, че не е боядисана и не ми изглежда такава. За сините знам, че ги боядисват, то си им личи.

# 76
Боядисват се фабрично още във Холандия и така си се внасят тук, оранжерийно май е по-точно бях намерила тогава и сайта на производителя, където имаше и видеа също , ще потърся пак да дам линк

# 77
re_ge благодаря за новата тема  bouquet

Черната си мисля, че не е боядисана. Аз имам подобна, само, че моята е вишнево-черна. Трябва много да се загледаш за да видиш вишневото. На пръв поглед си е черна  Peace

# 78
О Месечинке
Спомням си четвъртъчните вълнения спомням си цени от8,99!!!!

От линка имам три май на първо четене от хоумакс по 16,99

Месечинке цените са хубави но самото арстение не се вижда.ако ми позволите разглаголстването навсякъде руските орхидеисти твърдят чемасово се предлагат орхидеи камбрии с по една или две булби които са животонепригодни.Със статус на нарезенбукет. Аз от хоуммакс избрах такива растения - масивни!!!! Някои с по 10 булби... Това ще го уморя ако съм съвсем начинаещ. Така че цената за такова на вид растение непобиращо се в саксия ми се стори нормална. Но имашеи много с по една булба...

Последна редакция: чт, 10 дек 2015, 08:31 от _re_ge

# 79
И аз мисля, че не е боядисвана орхидеята от предходната страница, просто е много наситен цвета. Виждала съм доста такива - тъмно вишневи и с жълт ръб на устната. Формата на цвета не ми допадаше и все не си купувах. Докато не попаднах на пелорик Mr. Green .

# 80
Момичета, това фаленопсис ли е както пише на етикета? Листата й са по-различни, по-гладки и лъскави, а цветовете са като восъчни, по-твърди от на другите фаленопсиси Simple Smile

# 81
  • Варна
Аууу, че е красива, просто прелест Heart Eyes Дали не е някаква видова?
Има фалчета с восъчни цветове, аз имам такова.
Скрит текст:
Не личи много на снимката, но наистина сякаш са намазани цветчетата с восък, стоят по-дебели и лъскави. Между другото точно това фалче ми е много любимо, то е от кауфландската мания отпреди 6 години Grinning Цъфнало е почти целогодишно с по 4 цветоноса - два стари и два нови. Цъфти на принципа на минимарковете, цветоносът расте постоянно и пуска нови пъпки, стигал е до метър преди да изсъхне. В момента единствено то ми цъфти с миналогодишните цветоноси, останалите са на етап оформяне на пъпки.

# 82
Здравейте Simple Smile

Аз пак за Минито да попитам. Всичко си беше наред, разтвори една пъпка вкъщи и гледам днес започнало да отваря втора. НО от субстрата, който започна за изсъхва, са плъзнали някакви буболечки. Много са, вероятно цялата чашка е пълна  ooooh! Напръсках с препарат за пълзящи вредители, не знам дали ще има ефект. Трябва ли да пресъдя, при положение, че в момента цъфти и може ли в субстрат, а не сфагнум? Прилагам снимка на една от тварите, издължено тяло, антенки, има малки щипки в края на телцето. С такива не съм имала работа досега.

# 83
 Simple SmileЗа тази черна орхидея не мога да съм категорична, но влизах в сайта на холандската фирма, от която си купих синята и там ги видях всички такива боядисани и те си го казват, та предполагам, че всичко вкарано от нея е от боядисаните, не вярвам да има много фирми, които да вкарват орхидеи в бг.
Като се прибера в къщи ще си потърся картончето от орхидеята с името на фирмата

# 84
С интерес ще прочета, благодаря.
Моята още не е цъфтяла домашно, за да съм и аз напълно сигурна и категорична. Но не съм попадала на информация точно тези да са боядисани. За сините е ясно.

# 85
Момичета, това фаленопсис ли е както пише на етикета? Листата й са по-различни, по-гладки и лъскави, а цветовете са като восъчни, по-твърди от на другите фаленопсиси Simple Smile

Прилича ми на фал йероглифика, но не съм сигурна - от тела снимките се разпъват ужасно. Откъде е?

# 86
Аууу, че е красива, просто прелест Heart Eyes Дали не е някаква видова?
Има фалчета с восъчни цветове, аз имам такова.
Скрит текст:
Не личи много на снимката, но наистина сякаш са намазани цветчетата с восък, стоят по-дебели и лъскави. Между другото точно това фалче ми е много любимо, то е от кауфландската мания отпреди 6 години Grinning Цъфнало е почти целогодишно с по 4 цветоноса - два стари и два нови. Цъфти на принципа на минимарковете, цветоносът расте постоянно и пуска нови пъпки, стигал е до метър преди да изсъхне. В момента единствено то ми цъфти с миналогодишните цветоноси, останалите са на етап оформяне на пъпки.

Прилича ми на фал йероглифика, но не съм сигурна - от тела снимките се разпъват ужасно. Откъде е?

Купих я преоценена от Практикер. Стори ми се много измъчена и малко по-различна от останалите. И такава се и оказа, само че ми дава зор с името си и вида си  Laughing
Ще я снимам и с фотоапарат като цъфне пак да е по-ясна снимката  Heart Eyes

# 87
  • Варна
Леле, какви разкошотии продавали в Практикер! Наистина съм впечатлена, страхотно попадение, браво Heart Eyes

# 88
Леле, какви разкошотии продавали в Практикер! Наистина съм впечатлена, страхотно попадение, браво Heart Eyes

Благодаря  bouquet

Чиста случайност беше да се натъкна на нея. И минимарк съм виждала измежду останалите. Сякаш по погрешка са попаднали в партидата Crazy за наша радост  Heart Eyes

# 89
Страхотно попадение наистина. Аз ще погледна снимката от компа довечера, но наистина цветът ми прилича на йероглифика. Май се пише hieroglyphica.

Общи условия

Активация на акаунт