Нашите орхидеи тема 17 - радости и грижи, размисли и страсти

• 65 660
  • 761
  •   1
Отговори
# 405
  • отсреща.
мерси,като науча руския ще го прочета.   Wink

# 406
мерси,като науча руския ще го прочета.   Wink

Нещата са прости,търиш името на активното вещество което е същото като на бг. Четеш групата ио дали е опасно за човека

за съжалние на бг има само описание на активното вещество.

# 407
  • Пловдив
Благодаря, danny_p, ако продължи със засушаването, ще ѝ сложа вана с камъчета Simple Smile
Като ви слушам с тези препарати, все чукам на дърво, че нямам такива проблеми с орхите..

А зеленичко фалче отдавна искам, и нощното шкафче на _re_ge  искам  Grinning
пускайте още снимки, момичета!

# 408
Орхидеята ми има разклонение с пъпки, които ще цъфнат всеки момент, но връхчето на стебълцето(цветоноса) е пожълтяло и изсъхнало.Трябва ли да отрежа пожълтялата част?

# 409
Орхидеята ми има разклонение с пъпки, които ще цъфнат всеки момент, но връхчето на стебълцето(цветоноса) е пожълтяло и изсъхнало.Трябва ли да отрежа пожълтялата част?

Ако те дразни - да, но поне на 4 пръста от зеленото

# 410
Благодаря, Ренка  bouquet Прочетох за водата.

дали сега ще им опадат цретовете като ги преместих в нови кори?
Пресаждам почти винаги след купуване и най-отговорно заявявам, че никога не са ми падали цветове само заради това. Ако е имало проблеми, те са били вследствие влошено поначало състояние на растението. Изумително е колко добре може да изглеждат цветове и листа, а корените да са заминали Confused .
Здраво растение не "усеща" едно умело пресаждане.

# 411
Impala,
имам въпрос към теб свързан с последния ти пост.
В момента има една орхидея на която при пресаждане се наложи да почистя корените.
Остана само на конци, но изненадващо за мен вече 3 месеца е свежа и в момента излиза ново листо.
Имат ли шанс такива растения? Временно ли е доброто състояние?

# 412
О, да, разбира се, че има шанс! Орхидеите са борбени и издържливи. Новото листо е добър знак, а с настъпването на хубавото време ще чакаме и корени.
А как реанимираш? В зависимост от условията се сещам за три начина: сфагнум, вода, кори.
За съжаление аз имам успех само в кори, при другите начини изгниват Sad .

# 413
  • отсреща.
Impala,съгласна съм с теб за добрия изглед от вън и лошото състояние от вътре,заради една такава покупка вече не знам колко време се опитвам да спася едно мини..не тръгва и не тръгва какво ли не го правих.Остана само със един корен горкото сега забелязвам листата леко започват да изглеждат спаружени,подготвена съм за най лошото.  Crossing Arms

# 414
Съжалявам. И стискам палци да се оправи все пак.
Минитата са по-особени и мисля, че най-добре са в сфагнум. За съжаление нямам практически опит с тях.

# 415
Благодаря ти за бързия отговор. В кори е. Ще бъде чудесно, ако се пребори.

# 416
  • отсреща.
И аз се надявам да се оправи.Днес за първи път видях Ванда не бях виждала до сега,много красива и доста скъпа,даже незнам нищо за този вид.Беше в нещо като висока стъкленица като тази тук

https://www.google.bg/search?q=%D0%BE%D1%80%D1%85%D0%B8%D0%B4%D0 … WB2NTMgyj6OTwM%3A

но на такива мога само да им се радвам отстрани,имаше и много други видове.

# 417
Здравейте!
От известно време чета темите за орхидеи тук, за да получа информация как най-правилно да отглеждам моите орхидеи. Имам около 12 орхидеи, някои в момента имат цветове, но не много. Винаги ги поливам с омекотена вода. Други имат само листа от доста време без да израстват цветоноси, други 3 броя пък стоят във водна среда. И понеже чета различни и разнородни мнения за различните проблеми, не мога да преценя как да процедирам в моя случай за някои орхидеи, които са пред умиране.

Тук съм снимала 3 от орхидеите - първата ми я дадоха от един цветарски магазин, тази, която е в саксията - отгоре е пожълтяла и с изсъхнали въздушни корени, но има и много живи корени. Втората и третата са във водна среда от около 2-3 месеца. Имат твърди листа, даже цветонос, но малко, даже нищожни корени. На всеки 2 дни им мухлясват корените, водата им стига до средата, от там до фалсчето изсъхват /това се вижда на последната снимка/.   

Моля дайте съвети как да ги съживя, много ми харесват като цветове и не искам да ги изгубя.

# 418
  • Варна
Аз отново искам да ви попитам за едната ми орхидия  Grinning нещо не можем да се разберем с нея и това е  Mr. Green докато другата не спира да прави цветове и пъпки, тази все има някакъв проблем, а седят една до друга  Laughing ето и малко снимки

Скрит текст:

иначе отдолу корените и са много зелени и свежи

# 419
Ох, като видя някоя проблемна орхидея която е почти умряла и ме втриса. Не знам как да процедирате, защото аз никога не съм имала проблеми с мойте красавици и не мога да дам съвет.

Вандите са много красиви и много ми харесва че са в стъкленица и обмислям варианта за една красавица да ми краси холната масичка.

Една от мойте , която пресадих лятото гледам , че отгоре суха с от долу влажна с зеленясала почва ( кори) сега я разпробих хубаво и ще чакам да засегне и там и тогава ще ходи на баня

Общи условия

Активация на акаунт