Нашите орхидеи тема 17 - радости и грижи, размисли и страсти

• 65 579
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
  • Русе/Germany
Здравейте.
Рових и четох и накрая май изрових каквото ми трябва.
По листата на Орхидеята ми има едни лепкави капчици  Tired Прочетох ето това https://drive.google.com/file/d/0B2q6beDktFuGLWFtUUxLT0lRcWlrT2Q … R3Q4QQ/view?pli=1 и мисля е същото. Въпроса ми е дали да увелича само разликата в нощните температури или се прави и нещо друго? Да забърша ли листата за да падне това лепкаво нещо или?  newsm78
Благодаря!  bouquet

Syn, честит цъфтеж! Simple Smile

единственото друго може да са вредители- огледай много много много внимателно!
Много благодаря за отговора!  bouquet
Огледах я уж много добре и не видях да има някакви гадинки, ама какво ли ми разбира главата  ooooh!
Едното и листо е малко странно, то изби след като отрязах цветоносите (да ме пита някой защо до дъно Tired) Днес избърсах лепкавото с мокро памуче с вода.
Ето снимки на листото и на цялата орхидея в скрит текст

Скрит текст:

# 556
Здравейте, да ви покажа и аз, една от новите ми орхидеи  Heart Eyes

# 557
  • Ænima/Albuquerque
Ох, само ме карате да искам всички съществуващи цветове, а нямам място вече!  Heart Eyes

# 558
  • I want it all and I want it now.
Благодаря, момичета. bouquet
Имам само тази орхидея и вече се чудех дали да не я подаря, че три години са много да чакам да цъфне. Сега я присадих за 3 път и в по голяма саксия. Първият път и отрязах и аз  цветоноса.
Много красиви орхидеи показвате bouquetБраво на вас.

# 559
Не са много три години...особено за цвете, което цъфти един или два пъти годишно. Пресаждането обикновено забавя цъфтежа.

Много са красиви орхидеите!

# 560
  • Ænima/Albuquerque
И аз имам една, дето не е цъфтяла от три години. Единственото, което се случи след първоначалното окапване е, че изкара едно бебе, и от тогава е само на листа и корени.

# 561
Присаждането отлага малко цъфтежа, а и не е добре да се присаждат често, обаче три години си чакала , стискай зъби ще се покаже цветонос след толкова чакане

# 562
Здравейте.
Рових и четох и накрая май изрових каквото ми трябва.
По листата на Орхидеята ми има едни лепкави капчици  Tired Прочетох ето това https://drive.google.com/file/d/0B2q6beDktFuGLWFtUUxLT0lRcWlrT2Q … R3Q4QQ/view?pli=1 и мисля е същото. Въпроса ми е дали да увелича само разликата в нощните температури или се прави и нещо друго? Да забърша ли листата за да падне това лепкаво нещо или?  newsm78
Благодаря!  bouquet

Syn, честит цъфтеж! Simple Smile

единственото друго може да са вредители- огледай много много много внимателно!
Много благодаря за отговора!  bouquet
Огледах я уж много добре и не видях да има някакви гадинки, ама какво ли ми разбира главата  ooooh!
Едното и листо е малко странно, то изби след като отрязах цветоносите (да ме пита някой защо до дъно Tired) Днес избърсах лепкавото с мокро памуче с вода.
Ето снимки на листото и на цялата орхидея в скрит текст

Скрит текст:

това са следи от трипси! огледай внимателно!

боже аз мислех че само аз трепя тази напаст от началото на януари а то имало и други като мен ....

# 563
Благодаря, момичета. bouquet
Имам само тази орхидея и вече се чудех дали да не я подаря, че три години са много да чакам да цъфне. Сега я присадих за 3 път и в по голяма саксия. Първият път и отрязах и аз  цветоноса.
Много красиви орхидеи показвате bouquetБраво на вас.

За съжаление трябва да отбележа че те не обичат големи саксии.
вероятно затова не е цъфтяла...

# 564
  • Варна
Да, тъкмо се канех да напиша същото. Пресаждане 3 пъти за 3 години е прекалено, прекалено често! Аз имам орхидеи, небутвани от 4-5 години поне, цъфтят си без проблем.

# 565
  • I want it all and I want it now.
Първият път беше като ми я подариха. Сложих я в саксия, че кофичката се пропука. След това избиха доста корени. Сега я присадих за последно декември, че корените излизаха извън саксията и беше ужасно. Даже повечето се скъсаха при присаждането и ги отрязах с ножицата. След това орхидеята цъфна  Wink

# 566
Ох...Чак ме заболя.

В банката наблизо има една орхидея, която наблюдавам всеки месец,като отида,и касиерката вече ме гледа изпод вежди. Сигурно си мисли,че ще си я скрия под якето ли,що ли...В плитка саксия е,с 4 листа,две от които пожълтели, а въздушните корени са сигурно 30 броя по 15 см...има три цветоноса...

# 567
Още двечки от днес  Party

Скрит текст:

# 568
  • Ænima/Albuquerque
Да ви покажа как това:

Скрит текст:

ме изненада днес:

Скрит текст:

Междувременно, тази:

Скрит текст:

пък ме изненада с това:

Скрит текст:

А, бялата се пука от нови цветове:

Скрит текст:

Mr. Green

# 569
  • Русе/Germany
_re_ge, наистина има някакви гадинки. Гледам я от няколко дни и днес забелязах едно черно мъничко нещо да се крие между листата. Взех някакъв препарат, уж за много гадинки, но да видим какво ще стане. Не мога да купя от тия които сте коментирали защото не съм в БГ. Сега ще я извадя да я пресадя и ще напръскам хубаво. Уффф, много се ядосах!!!

Ехааа,какви красоти сте показали! Супер!

Общи условия

Активация на акаунт