Нашите орхидеи тема 17 - радости и грижи, размисли и страсти

• 65 568
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
Пу пу, да не ви е уроки. Много са ви хубави   Hug

# 571
Sarcasm лелее мале колко карени  Shocked и какво жълтурче само, уникално  Heart Eyes

# 572
  • Велико Търново
alex.viki, особено първата е направо разкош Simple Smile

Sarcasm™, точно такава жълта обожавам, сдобия ли се с такава сигурно ще мирясам...

# 573
Ехаа, страхотни растения сте показали. Уникални цветове.

Искам да запитам нещо. Мъжът ми подари една орхидейка, като я гледам разновидност някаква на фалче. Малко по-различни са като форма цветчетата и е по-дребна. Обаче като я разопаковах, хич не изглеждаше ок. Поне 5 цвята, които завехваха, едното листо с някакво петно като от натиск, силно преполята. Вече 2ра седмица вкъщи сякаш и допадна. Пъпките се отвориха, не са падали нови цветове. Листото с петното обаче стана жълто, чудя се дали е някаква болест и ще плъзне и по другите листа или заради увреждането, което имаше? Прилагам снимков материал:

А тук са спасената ми бяла орхидея, за която бях разказвала. Старото растение загина и се появи дъщерно, което вече е с цвят  Heart Eyes Лилавата любимка, която миналата година цъфтя 2 пъти и сега пак ме зарадва за 14.02. Дребосъчето няма цвят, но едвам го спасих от трипсите и пусна листенце Simple Smile

# 574
  • Ænima/Albuquerque
Sarcasm лелее мале колко карени  Shocked и какво жълтурче само, уникално  Heart Eyes

Остави се. Беше тотално зарязана в поликлиниката при личната ми лекарка, та с триста уговорки я взех да ги разделя. То корени, то майка, то кейки - да се чудиш откъде какво почва.  ooooh!

# 575
  • Русе/Germany

Остави се. Беше тотално зарязана в поликлиниката при личната ми лекарка, та с триста уговорки я взех да ги разделя. То корени, то майка, то кейки - да се чудиш откъде какво почва.  ooooh!
Oooo, тя тази на личната лекарка ли е Simple Smile Бях чела, че все си я молила да я вземеш за да я оправиш Simple Smile Супер! С малко грижи как се е отблагодарила  Heart Eyes

# 576
Честити придобивки и нови развития  bouquet !
Ето какво свърших аз (спирайки на всеки цветарски магазин Crazy ):
Скрит текст:
Не успях да устоя на тази:

Има много разклонения, обсипани с пъпчици и дребни цветчета. Като дръвче е.

Тук е ясно - наситеният и кадифен цвят беше причината:

Супер странен пелорик, какъвто не бях виждала:

# 577
  • Ænima/Albuquerque
Oooo, тя тази на личната лекарка ли е Simple Smile Бях чела, че все си я молила да я вземеш за да я оправиш Simple Smile Супер! С малко грижи как се е отблагодарила  Heart Eyes

Тази, тази. И какво красиво жълтурче се показа. Heart Eyes
Ще си помисля, дали да ѝ я връщам.  hahaha

# 578
  • Варна
Ахххх, пелорикът  Heart Eyes

# 579
  • Русе/Germany
Sarcasm™, страхотен цвят е! Днес гледах същото, но бях с ММ и понеже го занимавам да обикаляме по магазините да търся препарат, че да моря някакви гадинки и ме погледна едно криво и вика първо да си оправя тази и да се спра малко с покупките, че да не съм заразяла и новите, та не я купих, много ме е яд де  Crossing Arms
Как ще ти даде душа да я върнеш?  ooooh!

Impala, мноого добре си се обзавела Simple Smile Много красиви!  Heart Eyes Честито!

# 580
  • Ænima/Albuquerque
Как ще ти даде душа да я върнеш?  ooooh!

Знам ли. Може да ѝ връча майката.  hahaha

Импала, много хубави! Ама и ти не се спираш!  hahaha

# 581
Благодаря ви Hug !
Да, Сарк, не се Mr. Green ! Най-лошото е, че няма и кой да ме спре, като аз не мога. Съпругът ми отдавна е вдигнал ръце, помага ми много и започна да обмисля какво да измайстори, за да подредим китките.
И за да не е само спам, донесох си и препарати, за да имам ако ми се наложи още битка с бубите.

# 582
  • Ænima/Albuquerque
Цял ден я наблюдавам новата ми бяло/розова орха, и установих, че хвърля един цвят. Откакто е вкъщи, отвори две пъпки, и силно се надявам да запази останалите четири, които са напъпили.  Confused

# 583
Сещам се коя е. Запомнила съм го от форумите като изключително благодарен и цъфлив Laughing хибрид. И наистина е такъв - моят (купен септември 2014 г.) ме е зарадвал досега три пъти, два от които с нови цветоноси.
По принцип от стреса при транспорта и първоначалната адаптация, или изобщо при проблем, фалчетата са склонни да хвърлят най-вече пъпки. Затова смятам, че едно цветче, особено ако е от по-долните, не е повод за притеснение. Може да му е дошло времето. Пъпките са важният индикатор. Дано ги запази и развие Hug .

# 584
  • Ænima/Albuquerque
Как от по-долните? Това, което изсъхва е в края на цветоноса, предпоследната пъпка.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт