Нашите орхидеи тема 17 - радости и грижи, размисли и страсти

• 65 541
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
Не му се притеснявай излишно Следи спокойно общото състояние. А падането на цветове и пъпки на съвсем наскоро придобито фалче, особено в този сезон, е нормално, в смисъл случва се.

# 586
  • Варна
Моите хвърлят пъпки, а са отдавна аклиматизирани, гледам ги от години. Не им се впечатлявам вече.

# 587
  • На ръба..
Сеганреших да напаря орхидеята, запуших мивката пуснах горещата вода, и я сложих да се напари върху буркана, но бях затоплила вода в каната и сипвайки я в мивката малка част попадна в саксията  Sad дали ще има негативни последствия сигурно е било голям шок за нея...😢😢😢

# 588

Месечинке вълшебна дума Хоуммакс.  Купих същия от там преди 3-4 месеца

# 589
Сеганреших да напаря орхидеята, запуших мивката пуснах горещата вода, и я сложих да се напари върху буркана, но бях затоплила вода в каната и сипвайки я в мивката малка част попадна в саксията  Sad дали ще има негативни последствия сигурно е било голям шок за нея...😢😢😢

О не!
О не!
Защо да се напари в буркан, това не е картоф. Масово чета някакво извратени съвети за топъли душове с вода 50 градуса...

# 590
  • На ръба..
Без да искам 😢
Понеже не я поливам често, реших да поеме малко влага от листата, а не е трябвало въобще да я пипам...
Не във а върху буркан

# 591
Сарказъм заплюх жълтата, прелест е!

Радева
Първата е посадена в сфагум има индикация за преполиване!

Импала хубавици показваш!

# 592
Без да искам 😢
Понеже не я поливам често, реших да поеме малко влага от листата, а не е трябвало въобще да я пипам...
Не във а върху буркан

Най топлата вода която търпи е 30 тина градуса душ, това е даже хладка на пипане  вода. Всичко друго може да свари корените.

# 593
  • На ръба..
Без да искам 😢
Не във а върху буркан

Най топлата вода която търпи е 30 тина градуса душ, това е даже хладка на пипане  вода. Всичко друго може да свари корените.
Не беше е никакъв случай вряла водата, но разбрах какво имаш в предвид.

# 594
Чела съм статии за този топъл душ, но за всяко растение винаги съм се чудила как помага, при положение че го подлагаш на някаква шокова смяна на температурата

# 595
Идеята май е в рязкото повишаване на влажността. Аз съм поливала орхидеите с вода, която ми е приятно хладка към топла на пипане и имам черни корени...за щастие, без никакви други последствия освен естетическите.

# 596
В момента правя едни преводи от един сайт за орхидеи не е любителски сайт ами някаква организация за проучване ала бала, хората пишат конкретно 30-35 градуса душ. Имитирал тропически дъжд. Затова писах че това вода малко по- хладна на допир, все пак нашата температура е ,,36 градуса. И зависи къде ще бъде сложена след това. Ако е зимата на перваз цветето директно заминава....

Дани аз имам много черни корени като поливам с престояла вода стайна температура. Мисля не е от това. Черни са корените изложени на въздух...

# 597
Без да искам 😢
Не във а върху буркан

Не беше е никакъв случай вряла водата, но разбрах какво имаш в предвид.

Пожелавам всичко да се размине!

# 598
Новозакупени цъфнали орхидеи не се пресаждат, нали?
Взех си вчера една, но цялата се клати в саксийката и явно е падала, защото много от почвата липсва. Но от цвета който исках, тя изглеждаше най-добре в корените, листата и цветоноса, затова се спрях на нея.
Вместо да я пресаждам, да добавя само малко почва? Какво ще ме посъветвате?

# 599
Новозакупени цъфнали орхидеи не се пресаждат, нали?
Взех си вчера една, но цялата се клати в саксийката и явно е падала, защото много от почвата липсва. Но от цвета който исках, тя изглеждаше най-добре в корените, листата и цветоноса, затова се спрях на нея.
Вместо да я пресаждам, да добавя само малко почва? Какво ще ме посъветвате?

Зависи от много неща наистина. Пресаждане със смяна на су страта - не , смяна на саксията -  да. Може и да добавиш пръст и да подпреш с пръчици.

Общи условия

Активация на акаунт