Песен за огън и лед 22 - In this world only winter is certain

• 41 057
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Абсолютно всичко е възможно щом става въпрос за Мартин, но ще е хубаво да имаме повече ПОВ-ове на Бран, за да не си говорим само хипотези, а да имаме реални факти. Thinking

# 406
.
От известно време ме гложди мисълта, че кукловод в цялата история е не КГ , а самия Бран. Бран от бъдещето се вселява в Джайм и бута 8 годишния Бран от прозореца на Кулата.. нещо такова..

Чудесна идея  Peace

Всичко назад изчетох, но това направо ми дойде като глътка свеж въздух. И на мен ми харесва. Имаме и сладко-кисел край и всичко.... Но защо би го направил Бран в крайна сметка? Какво ще му донесе смъртта на баща му и т.н.? Или пък просто се връща назад с идеята да промени събитията по някакъв начин, а те като ефектът на пеперудата, се получават по съвсем друг? 

# 407
 Технологично погледнато Бран от бъдещето може би не ми могъл да знае, че баща му ще умре заради неговите действия . Съществуват много видове бъдеще. Бран от бъдещето вероятно е искал Бран от миналото да мине отвъд Вала и да развие магическите си умения, а всичко останало е непряко развитие от тази намеса.
Но това са спекулации.

П.С. Това малко ми напомня като Джон Конър/Терминатор/ който праща Кайл рийс  в миналото, за да се погрижи да се роди Джон Конър , че да прати Кайл Рийс в миналото. Това, че убиват Кайл Рийс в миналото е страничен ефект, който Конър няма как да предвиди Laughing Joy Joy

П.П.С. ето ти едно вариативно бъдеще - Нед отказва да стане Ръка на Робърт и остава жив, но Бран все пак преминава Вала.
ето ти още едно вариативно бъдеще - Джофри изпраща Нед на Вала, той става Лорд Командир и воюва с Другите.  Междувременно Бран развива магическите си способности и го подпомага.
Накратко - Бран от бъдещето може би е искал Бран от миналото да стане магьосник. Всичко останало е случайност.

Последна редакция: пт, 08 яну 2016, 15:23 от Джон Сняг

# 408
Eто една хипотетична възможност - Бран от бъдещето иска да накара Бран от миналото да види как Церсей и Джайми правят инцест, за да каже на Нед Старк, Нед да каже на Робърт и да ги хванат в кулата голи-голенички...... обаче Бран от миналото го забелязват и това възможно бъдеще се променя, тъй като не е изписано на камък, пък и камъните могат да се клатят. Thinking

Въобще много може да се спекулира дали Бран от бъдещето е имал намерения спрямо Бран от миналото и ако да - какви? newsm78

# 409
  • Варна
Хипотеза:
Бран прави от себе си магьосник, защото предстои глобален сблъсък. За този сблъсък той има нужда от правилните хора на правилните места.
Ако Нед Старк не напусне Севера, Джон няма да отиде на Вала. Това е необходимо условие. Бран може да е искал и баща си на Вала, но нещо да не е сработило.
Необходима му е и Аря в Браавос. За другите (Роб, Санса, Рикон) не съм уверена, че му е било важно къде ще бъдат.
Освен Джайм, смятам, че Бран може да ползва като инструмент ( да се вселява?) Хрътката и някой (или всички) Безлики в Браавос. Специално за Безликите може и да ги ръководи по друг начин, но определено допускам, че Джайм и Сандор са негови инструменти. Те са сенките в пророчеството му. Защо ги вижда като сенки? Той ги познава, виждал ги е в ЗХ. Другите хора ги вижда нормално. Третата сянка е титана на Браавос.

Джайм бута Бран от Кулата - необходимо условие за да се навие да тръгне към вала. Джайм получава специални сънища. Спасява Бриен заради един такъв сън. Бриен участва в плана за глобалния сблъсък на Бран.

Хрътката спасява Санса от самоубийство, спасява я и от убийство и изнасилване, предлага и да замине с него на Север. В последното предложение мога да видя намесата на Бран. Присъствието на Хрътката в спалнята на Санса е доста странно в този момент, като че ли той сам не разбира какво прави там.
Хрътката спасява и Джейн Пули. Той е човекът, който е разбил вратата на спалнята й с чук, т.е. той е този, който пръв е стигнал до нея, ако пръв беше Борос Блънт, да речем мисля, че Джейни щеше да е мъртва. Т.е. предполагам, че Джейн Пули е също част от мастърплана на Бран.

Да не говорим, за намесата на Сандор при спасяването на Аря на Червената сватба.
Отделно ако прочетете епизода, когато напуска хана, където войниците на Грегър го раняват, ще прочетете много интересни изречения, как Аря чака да ги преследват, но когато се обръща вижда само гарван. Трябва да потърся точния епизод.
Също така Сандор е намерен съвсем навреме от най-подходящия за състоянието му човек, а Аря съвсем навреме хваща кораб пътуващ за Браавос.

Третата сянка на Титана символизира Безликите, върху , които Бран може да въздейства (може би и директно командва). "Щастливото съвпадение" Джакен да се намира в групата на Аря, даването на монетата и т.н.

Ролята на Теон и доколко Бран има връзка със случилото се с него още не съм доизмислила. Laughing

Да обобщим: Бран пряко се намесва  чрез аватари (Джайм, Хрътката, безликите) за да изпрати Джон на Вала, за да опази и изпрати Аря в Браавос, да опази Санса, за изпрати себе си зад Вала (Може би и Рикон, но засега няма как да знаем.

Още доизмислям някои работи. Mr. Green

Последна редакция: пт, 08 яну 2016, 18:28 от Хексе

# 410
Джон не се ли беше засилил към вала още от преди да дойде краля.

# 411
 Хексе, пропускаш най-очевидното.
ЗА да не разбере КГ, че Бран е толкова могъщ, и Че той - КГ  - не е кукловод, а пионка, значи и самият КГ е един аватар на Бран от бъдещето. Joy

П.С. Но пък аз винаги съм мислел, че Мелисандра е пионка на КГ, така че може да се окаже че и тя е Аватар на Бран от бъдещето - изпраща я на Вала, защото Джон има нужда от нея.
П.П.С. Джон се беше засилил към Вала, но Джон е преценил, че Джон сам няма да се справи, затова му трябва Мелисандра или Игрит да речем, да го понаучат малко.

Последна редакция: пт, 08 яну 2016, 18:37 от Джон Сняг

# 412
  • Варна
Хексе, пропускаш най-очевидното.
ЗА да не разбере КГ, че Бран е толкова могъщ, и Че той - КГ  - не е кукловод, а пионка, значи и самият КГ е един аватар на Бран от бъдещето. Joy

Възможно е. Но по-скоро залагам, че КГ е детронирания кукловод. Т.е. Бран е станал по силен от него и го е изместил, преди това КГ може да е изместил някой друг.

Когато сме си говорили, че КГ стои зад много от събитията и че е кукловода в сянка, все нещо не ми пасваше. Защо КГ ще се интересува от Старките? Защо ще им праща вълчища? Защо са специални за него?
Сега с варианта, че зад всичко стои Бран, нещата придобиват смисъл. Thinking

# 413
 КГ би могъл да се интересува от Джон, а старките, да са за прикритие.
Но Бран, би могъл също да де интересува от Джон, пък КГ да е за прикритие. #2gunfire

АКо КГ е кукловодът, той работи с Мелисандра - вероятно.
Но АКо Бран е кукловодът, той също може да работи с Мелисандра, имахме видение как тя го вижда в дървото, само че не го разпознава.

П.С. КГ, все пак е могъщ маг, ако е детрониран кукловод, ще направи всичко възможно да си върне господството. Според мен КГ, не знае че той не дърпа конците, а само си мисли, че ги дърпа. hahaha

# 414
  • Варна
П.С. КГ, все пак е могъщ маг, ако е детрониран кукловод, ще направи всичко възможно да си върне господството. Според мен КГ, не знае че той не дърпа конците, а само си мисли, че ги дърпа. hahaha

Едва ли.
В пещерата има още много вдървени като КГ, в доста по-лоша форма от него. Бивши кукловоди?

# 415
Защо не?

Ако не са бивши кукловоди са хора, които си партнират с КГ.

Бран от бъдещето, просот ги е надцакал. Joy

Ще е невероятно садистично ако  кръвта на Джойен и Мийра е направила Бран от настоящето по-специален, за да се пребори Бран от бъдещето с  КГ.

# 416
— Само един човек на хиляда е роден превъплъщенец — каза лорд Бриндън един ден, след като Бран се научи да лети, — и само един превъплъщенец на хиляда може да бъде зеленозрящ...............

Щом овладееш дарбите си,
ще можеш да гледаш накъдето поискаш и да виждаш каквото дърветата са видели, било то вчерашния ден или предната година, или преди хиляда века. Хората живеят своя живот пленени във вечно настояще, между мъглите на спомена и морето от сянка, това е всичко, което знаем за бъдните дни. Някои мушици живеят целия си живот за един ден, но за тях този кратък промеждутък време трябва да изглежда дълъг като години и десетилетия за нас. Дъб може да живее триста години, секвоя три хиляди. Язово дърво ще живее вечно, ако бъде оставено.
..........
Кога? — поиска да разбере Бран.
— След година или три, или десет. Не съм съзрял това.

Това е много интересен текст - КГ  не вижда бъдещето на Бран от настоящето.

П.С. нали споряхме дали може да се вижда в миналото - ето го текста -ще можеш да гледаш накъдето поискаш и да виждаш каквото дърветата са видели, било то вчерашния ден или предната година, или преди хиляда века

# 417
  • Варна
П.С. нали споряхме дали може да се вижда в миналото - ето го текста -ще можеш да гледаш накъдето поискаш и да виждаш каквото дърветата са видели, било то вчерашния ден или предната година, или преди хиляда века
Никога не сме спорили по този въпрос. То е очевидно, че може. КГ го казва и в пряк текст.

# 418
  • Варна
Джон не се ли беше засилил към вала още от преди да дойде краля.

Не.  Peace
Кат каза на Нед, че не желае Джон повече, щом самия Нед няма да го има. Нямаше как да го вземат и  в КЧ.

# 419
 буквално преди дни имаше спор между Бумър и Коронис, дали Бран има пророчества или сънища-преживявания. Щом искаш - наречи го дискусия. По същество тя тръгна от там колко са големи способностите на Бран спрямо времевия континиум. Mr. Green

П.С. АКо трябва да сме съвсем точни Джон се засили към Вала с Пристигането на Бенджен, което съвпадна с пристигането на Краля. Което пък ни кара да се замислим, дали Бран от Бъдещето не е изпратил Бенджен  при Джон, че той да замине за Вала.После е бутнал Бран от миналото за даде стимул на Нед СТарк, да стане Ръка, че да се махне от  ЗХ,  за да може по-лесно Бран от миналото да напусне ЗХ. Така е уредено Кейт да е господарка на ЗХ, едновременно с пристигането на Бенджен, отсъствието на Нед и падането на Бран, за да замине Джон на Вала.
П.П.С. още едно нещо над което си струва да се замислим Дали Бран от Бъдещето не подтикна Джон да хукне към Вала? Никога не е мечтал за това. Мечтаеше за слава и да Бъде като Младият Дракон -изведнъж идва Бенджен и  Джон решава да стане част от НС????!!!! Stop

П.П.П.С.ОПределено някой мисли За Джон - Джон трябваше убие Манс Райдър  и да бъде убит от неговите хора или да бъде убит от своите хора. И ето - изведнъж пристигат хората на Станис и го спасяват. Кажете че Бран не е задействал Мелисандра, за да изпрати Станис при Джон.

Последна редакция: пт, 08 яну 2016, 19:41 от Джон Сняг

Общи условия

Активация на акаунт