Песен за огън и лед 22 - In this world only winter is certain

• 41 057
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
 Много интересен типаж ми е  Кеван...жалко че  Мартин не го разви повече, след смъртта на Тивин.

# 601
  • Варна
Кажи ми, че не е безнадеждно.. Confused
Ставали са всякакви работи през Средновековието , и сега стават.
Само, че Тирион защо го търсиш в ролята на благородника, който изнасилва жена от простолюдието, а не в ролята на човек, чиято жена е изнасилена и която той предава и унижава?
Тивин не мрази Тирион, защото е копеле, а той мрази копелета по принцип, той го мрази, защото се съмнява, че е плод на изневярата на жена му. Още една причина Тивин да може да стане за смях.
Доколко Тивин е имал информация и е подценил заплахата отвъд вала, не е ясно. нямаме информация по въпроса.

# 602
  • Варна
Не оправдавам Тирион. Но ми е адски жал за него.
Бил е хлапе. Влюбен за първи път. Дотогава единствено брат му и чичо му Герион горе-долу са се отнасяли човешки с него.
За някакви си 2-3 дни с това момиче се е почувствал като нормален човек, когото го обичат или поне го харесват. Пък и да не забравяме - първия секс в живота му.
После му се сервира, че всичко е постановка, момичето е курва и т.н. и т.н. Направо е бил разсипан.  И изобщо не е било трудно да повярва на лъжата. Той е джудже. Едва ходи. Грозен е. Баща му го мрази и презира, сестра му го мрази, всички го подиграват... Защо някакво момиче да го обича или поне да го харесва. Повярвал е, естествено.
Оттам нататък, целия му живот е пиене и курви, защото само за това става. А да, и да отпушва канализацията в Скалата.
Адски гадно копеле е Тивин и това, което е причинил на Тиша е неописуемо отвратително. Но той и на Тирион го е причинил. В случая и двамата са жертви.
Та както казах - жал ми е за Тирион.

# 603
  • Варна
А какви са били възможностите на Тирион в ситуацията? Да заколи 40 войника, въпреки че баща му и брат му (двата му образа на подражание) му казват, че една к**ва го е направила на глупак... (пак клише) Любовта и омразата са много близки чувства.
А Тивин го мрази по много причини, дори само че не е висок и рус като всички в идеалния свят който си гради.  И той си е станал за смях ... Оберин си е умирал да види всеизвестното изродче на Ланистър.

Дайте да сменим темата ... някой водил ли е статистика, кой с колко войска е останал. тази на Джайм къде се дяна?

# 604
 Да, Станис остана с 500 души, Болтън с 5000- 6000, но половината са кора на Мандърли, Ъмбър и лордове, които мразят Болтън
Джайми е с 20 000 души мотае се се в Речните земи
Слънчево копие има 15 000 в запас
Златната Дружина са 10 000 - с Егон
Ланистърите нещо пооредяха Джайми им взе над половината хора, при това добрата половина.
Тирелите трябва да са към 60 000-70 000 човека
Златните плащове са  3-4 хиляди души - купени мечове

Долината - към 100 000
На вала има към 500 души от стария страж и към 6000-700 мъже от Свободния народ, също и към 80 мамута. Хората на Селайз са към 20 рицари, отделно Деван и Кръпчо
Магнаря заведе 200 добре въоръжени мъже в Карстарк.
това са горе-долу цифрите, някой да каже нещо друго ако се сеща.
П.С.  Речните хора са малко и неорганизирани, трудно биха могли да извадят повече от 5-10 хиляди души при една кампания и то при оптимални условия. В най - добрия вариант ЕДмур трябва да бъде освободен, Фрей - избити и евентуално да се търси съюз Стани - Едмонд чрез Джон и то ако Джон е жив.

П.П.С. Виктарион има към 60 кораба нямам представа колко мъже са това? Слагам ги средон по 20-30 души на кораб - максимум 1800 души

малко офтопик
- понеже
Кеван имаше 500 рицари преди да умре се присетих. ЕДин рицар ръководи към 30-40 войника пехота.
добре укрепен град може да се отбранява от 20-30 рицари без проблем. Големите графове и херцози през средновековието са вадели около 300-400 рицаря. Напримере император Балдуин в битката срещу Калоян го следват 300 рицари. Великите ордени на таплиерите са разполагали с 900 рицаря в техния Пик.

Последна редакция: вт, 26 яну 2016, 19:04 от Джон Сняг

# 605
  • Варна
Джон, Стража имаше 500 души преди да ги размажат при Юмрука и преди нападението на Манс. С Мормон загинаха поне 200 души, без да броя стоте, които дойдоха с Полуръката. Така че сметката ти нещо не излиза. Хич.
Другите дори няма да ги коментирам.

# 606
Забавна статия...
Ветровете била толкова дебела, че може да убие нюйорски плъх Simple Smile
http://runt-of-the-web.com/winds-of-winter-rat

Този сайт е нещо като не-новините... Не му вЕрвам Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 яну 2016, 14:20 от Turanga Leela

# 607
  • Варна
Ми то си зависи от големината на плъха  Mr. Green Аз лично предпочитам, ако е вярно, да става въпрос за плъхове като от градската легенда за нюйоркската канализация - с размер на санбернар. Ех, чак лигата ми протече!

# 608
  • Варна
Неее! Колкото Готвача плъх от Нощна крепост ! Twisted Evil

# 609
Размечтахте се  Simple Smile

# 610
Хайде бе - пишете нещо! каквото и да е!

# 611
  • Вестерос
Здрасти  Flutter

# 612
 Здрасти. Скука голяма.
пишете моля ви каквото и да е - че иначе съвсем зацикли форума. Докато чакам филма, че Мартин евентуално да спойлне нещо ще минат поне още няколко месеца.

# 613
# 614
  • Вестерос
Аз съм по сериалните теми  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт