Песен за огън и лед 22 - In this world only winter is certain

• 41 055
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
 хубави картинки. Пускайте момичета, нека има малко живец. че инак е страшно - 4 дена без тема. ПРеди това за 5 дни няколко поста с големината на плъховете....

# 616
  • Варна
Когато започне сериала ще живне темата. Иначе няма материал за обсъждане. Когато започнем да се отвличаме в много теории, започвам да забравят фактите. Laughing
Снощи сънувах Вестерос и Пип и Грен. Crazy

# 617
Аз препрочитам. Защо Манс мрази Старките?  Става ясно с появата на Оша .  Казва, че Манс ще се радва да се сдобие със заложник от рода на Бенджен.

# 618
  • Варна
Доколкото помня Бенджен като Първи щурмовак на Вала му е създавал много ядове.

Скрит текст:
. Когато баща ти научи, че кралят идва, извести своя брат Бенджен на Вала, за да може да прескочи до замъка за пира. Между черните братя и свободния народ има много повече обмен, отколкото мислиш, и много скоро новината стигна и до моите уши. Шансът беше твърде изкусителен, за да се възпротивя. Твоят чичо не ме познаваше лично, така че от негова страна нямаше от какво да се боя, а и не мислех, че баща ти ще помни една млада врана, която е срещнал за малко преди години. Исках да го видя този Робърт със собствените си очи, като крал краля, а да претегля и твоя чичо Бенджен също така. Тогава той беше Първи щурмовак и голяма заплаха за целия ми народ

# 619
  • Варна
И да не забравяме, че им е гостувал като бард повече от любопитство от колкото от зла умисъл. Иначе са естествени и исторически врагове.

# 620
 На друго място Джон разсъждава, че Стражът е изгубил най-добирите си мъже - Стария мечок, Донал Ноя, Бенджен и Корин/Хурин Полуръкъта. Някой от тях би трябвало да бъде на неговото място.
---------------
струва ми се нормално. Бенджен е най-опитиния на терен, първи сред рейнджърите, а освен това има влияние в ЗХ и може да накара Нед СТарк да се вдигне на поход. новините от Бенджен са били приемани за достоверни. Струва

# 621
  • Варна
Разкриването на Санса или теория за възраждане на Старките
Наскоро се обсъждаше, че в сериала се очаква голямо раздвижване около Санса и искам да споделя няколко съждения.
Първо мисля, че Санса е единствената, която може да върне севера на родът Старк. Рикон е много малък, а Аря няма лесно да се раздели с безликите. Бран ... е той е вече хардуер.
Предпоставки за разкриването може да е турнирът. Обвързва се с Хари и получаване на подкрепата на лордовете около него.Получава информация че "Аря" е в ЗХ. Като добавим, че Долината няма реален външен враг в момента, като нищо може да видим една войска Арин тръгнала на север. Лорд Виман веднага би подкрепил една истинска Старк, особено ако се е изнесъл от ЗХ след като беше ранен.
Тук искам да напомня за няколко качествени ресурса, които останаха неразвити. Първо има един флот в Бял пристан, който може да ги пренесе през Захапката и е единствен в тази част света. На второ място имаме Тръстиките и корабите на Мейг Мормон и Галбарт Гловър., които биха били много ценни при обсада на Близнаците. Ако това е намислил Чичо вариантите са много интересни.
Първият е да слязат в Бял пристан и да тръгнат на юг. Да вземат Ровът Кайлин, който отцепва Севера. Да се срещнат с Тръстиката и да обсадят Близнаците, с войска от изток, тръстика от запад и кораби по реката.
За съжаление по-вероятно е да тръгнат по Белия нож към ЗХ и там ще настане една странна обсада от три армии които не се разбират.... Да се надяваме, че Виман ще им каже за фалшивата Аря и да не прибързат.Хубавото е, че хранителните запаси на ЗХ се основават на Мандърли,което може да се окаже важно.
Най-хитрия вариант е да тръгнат по море за Дретфорт! Ще пристигнат бързо и изненадващо, а крепостта няма да е със силен гарнизон. Руут ще е принуден да тръгне към тях, но ще има няколко сериозни проблема. Първо тежката зима, пътят ще е дълъг, на теория климатът в Дредфорт трябва да е по-мек. Второ обкръжен е от северни кланове и диваци, които може да не са достатъчни да вземат ЗХ, но затрупаната със сняг гора е естествената им среда. И трето липсата на храна(ако Виман е хитър колкото си мисля)
Основните недостатъци на тези теории за започналата зима и Кутрето...
Да напомня, че за мен Станис е безперспективен и ако оцелее следващата битка ще се оттегли с шепа хора към Нощна крепост ....или ще сключи някакъв странен съюз с Аша(безумие).

# 622
  • Варна
Много хубава тема Веско, но си прав, че при започналата зима не виждам как армии ще тръгнат на Север. Станис е изгубен в снеговете, губи хора, коне, провизии, това очаква всяка армия тръгнала на Север, особено южняшка армия.

Подозирам, че морските пътища са доста несигурни също и, че дори Виман няма да напусне ЗХ поне докато не се пооправи времето.
Важен въпрос е КОЙ би повел армиите на Долината? Няма да е Хари, който е бил довчера скуайър.
Възможно е да е Ройс, но нито Ройс , нито Петир имат полза от поход на Север. По-скоро биха подкрепили някой, който обещае, че ако вземе трона на Вестерос ще върне трона на Старките Wink И няма да тръгнат физически на Север, докато не запролети. В Долината има и родове, които биха подкрепили Болтън и Фрей, това също не бива да се изпуска. Няма да са всички на страната на Старк и в частност Санса.
Когато се появят драконите и падне Вала обаче, много планове ще се объркат.
 Горя от нетърпение.. smile3508

# 623
  • Варна
Забравил съм ... Йон Ройс ли беше гостувал 6 месеца в ЗХ? Та той вероятно, бил е близък с баща й.
Подобно развитие ще устройва и двата лагера в Долината. Роб Арин ще запази Гнездото, а Хари Наследника заедно със Санса ще управлява ЗХ.
Морето може да е опасно, но ако не се отделят от брега ще пътуват бързо и няма опасност да срещнат друга войска.

# 624
  • Варна
Морето може да е опасно, но ако не се отделят от брега ще пътуват бързо и няма опасност да срещнат друга войска.
Морето е пълно с пирати с бойни кораби. И нямам предвид само железнородените, а коработе на Аурейн. Голяма войска с рицари и коне няма как да тръгне само с кораби.
Има и подробността, че брака на Санса с Тирион виси на девствеността й (която тя може да загуби) и добрата воля на Врабеца, който не се знае как ще играе.

# 625
  • Варна
Всички тези кораби са много далеч на юг, а пътят е доста къс в сравнение на този на Златната дружина.
Още една причина да тръгнат на север, там Великия врабец не е фактор. Може да обяви прекратяване на брака си като Кралица на Севера.

# 626
  • Варна
Всички тези кораби са много далеч на юг, а пътят е доста къс в сравнение на този на Златната дружина.
Още една причина да тръгнат на север, там Великия врабец не е фактор. Може да обяви прекратяване на брака си като Кралица на Севера.
Възниква въпроса защо на Долината да й пука за Севера и за кралицата му.
Йон Ройс може и да е бил приятел на Нед, но няма вечни приятели или вечни врагове, има интереси.

# 627
 Ако стане кралица на севера.
Към момента за трона на Севера имаме двама претенденти -Джон Сняг  при изпълнено завещание на Роб Старки или при изпълнение на плана  на Станис и Рууз/Рамзи Болтън от страна на Ланистърите. Все някой от тях ще оцелее. Дори да умрат и тримата, Санса засега е само незаконна дъщеря на Петир. А дори да я представят като Санса Старк остава въпросът с анулирането на брака й с Тирион. Тирион винаги може да каже че са спали заедно, не вярвам Санса да има смелостта да каже че лъже, а ако преспи с Хари ще е недоказуемо че Тирион е излъгал. Тогава брака им ще се счита за консумиран и всеки следващ ще се смята за недействителен  При този случай Тирион става крал на Севера.

# 628
Морето е пълно с пирати с бойни кораби. И нямам предвид само железнородените, а корабите на Аурейн. Голяма войска с рицари и коне няма как да тръгне само с кораби.

Не мисля, че железнородените имат кораби от тази страна на Вестерос, а пиратите на Аурейн са доста пó на юг - в района около Стъпалата и Естермонт. Но въпреки това си права, че една войска с коне и рицари не би тръгнала по море. (За справка: войската на Станис в Битката на Черна вода). Евентуално, една войска трябва да мине през Кървавата порта и сетне - на север, към Близнаците.

Както и да е. Това са само хипотези за предстоящи събития, които може да се случат, а може и да не се случат. Просто трябва да се изчака да излезе следващата книга. Наясно съм, че липсата на нов писмен материал ни подтикна към таз посока, но според мен, доста по-предизвикателно е да се разсъждава върху неизяснени минали събития, отколкото да се обсъжда бъдещето, тъй като текстът е наситен с улики и ключови думи, които само трябва с общи усилия да бъдат свързани.

Например, споменаването на Бенджен Старк отново ме върна към оная стара главоблъсканица, а именно - защо Бен отива на Вала след Бунта? Вина, срам или пазенето на някоя тайна? Знам, че темата сме я разисквали множество пъти, но този въпрос просто ме гложди отвътре като ръждив пирон.

Бенджен е чистокръвен Старк и в навечерието на Бунта е втори в линията по наследяване след Нед.
Бихте ли се присъединили към Стража, след като сте прекарал последната година като лорд на Зимен хребет, докато Нед е във война, а баща ви, брат ви и сестра ви са умрели съвсем наскоро. Другото нещо, което ме притеснява, е връзката му с Нед. Наскоро забелязах, че в книгите тотално липсва диалог между тях. Когато Робърт праща съобщение за пристигането си, Кейтлин е тази, която предлага да пратят известие на Бенджен. Когато идеята на Джон да се присъедини към Стража е представена пред Едард, отново не е Бен, а Лувин. На пиршеството двамата братя седят възможно най-далеч един от друг. Единствените пъти, когато Нед упоменава Бен, е във връзка със Стража, което навежда до мисълта, че го възприема като брат на Стража, а не като свой собствен брат. А Бенджен е последният жив член от sibling-ите му.

В същото време, знаем за Нед, че е човек, тръгнал на война заради семейството си,  прегазил целия Юг, за да намери и върне костите на сестра си и погазил хилядолетната традиция на Старките, като поставил в криптите телата на Лиана и Брандън. Все факти, посочващи, че семейството е най-святото за него. Тогава защо Бен е като мъртвец за Нед? Не мога да си обясня...

# 629
 в морето имат и кракени. Освен това Котър пайк се натъкна на робовладелски кораби, а това не е на юг.

Общи условия

Активация на акаунт