Зимата ухае на снежинки с малки Юлски беболинки.

• 37 421
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
Кристин_ не ми се е случвало от фенистил или друго подобно да са ми нервни децата. Напротив при първите дози са сънливи. Но пък деца всякакви и не се знае как биха подействали на всяко едно. Колко капки му даваш. На Бубата и давам по 4,а тя е над 7кг вече. Обикновено сърдити и раздразнителни са ми и двамата вечер, ако не са спали достатъчно през деня. Whistling
Мария Тереса и моята бубулечка има едно зачервено петънце като с леко обривче отдолу. Педи я видя и каза да пробвам със Судо крем. Цяла седмица мазах, обаче не изчезва, а сякаш стана по-голямо петънцето.
pospalancho, даваХ! по предписание от педиатърката 3*10 капки. На листовката пише: "Бебета от 1 мес. до 1 год. (само след консултация с лекар): 3 - 10 капки три пъти дневно." и още: "Трябва да имате предвид, че приемът на антихистаминови препарати при деца и подрастващи може да предизвика възбудимост." Вярно, че зависи от спането през деня, но се заредиха няколко подозрително еднакви дни.
Не знам, но Судокрем-а мисля, че е по-агресивен продукт, на мен лично не ми допадна, като го ползвахме.
Лека вечер на всички!  smile3524

# 121
  • до едно тепе
Уааа 10 капки му е много. Ние започнахме от 3х3 на 2 месеца. Давам ги заради ваксините и общо взето зависи от кг на детето. Педи ни ги увеличи на 3х4 като беше вече 7 кила малката. С тази доза няма да се учудя и да е от тях. Просто да му идва множко. Пробвайте ден два без тях и ако се успокои намалете дозата и опитай пак. Ако пак стане така си говори с докторката.

# 122
  • София
Здравейте и от нас към днешна дата! smile3525

Поспаланчо поръчах от нашата аптека Джинджира Алба бебе 30 мл. и съм навита да го ползвам. Ако има някакъв резултат ще пиша, но ако няма нищо ще ходим на педиатър. Peace Дано да помогне ! Praynig Ако трябва ще си взема и Судокрем .  Simple Smile Съветите на всички мами тук са много полезни. Hug Впрочем една моя приятелка, която има почти едногодишен син е вече с 9 - месечен косопад. Взела си е шампоан на Здраве актив против пърхот и косопад / хининов шампоан / и каза, че е много доволна. Аз също си взех, но съм си мила досега само веднъж косата с него. Като има по - голям резултат ще пиша. Peace

Лек ден Ви пожелавам на всички! newsm51

# 123
  • Пазарджик
Здравейте!
Отчет от ДК-500 гр и 1см/7.500кг и 67см(общо от раждането-3.500кг-15см)Биха ни и последните ваксини минат леко.П предния път имаше малко температура и разтройство ,но на 3 ден всичко беше отминало.Минахме отново през ортопеда-всичко е ок,каза само да не я оставям без опора седнала иначе може да сяда с упора.може да и махна вече зимния кош и да слагам поизправена в летния.В петък мисля да отидем при другата док да обсъдим как ще се захранваме.Ние навършваме 5 месеца чак на 28.Макар и още малка проявява  доста голям интерес към храната ,дано док да даде зелена светлина защото вече се мръщи на млякото.Аз не съм привърженик нито на ранното нито на късното захранване.За мен е важно детето да е готово да опитва х храни различни от млякото с интерес.То ще покаже кога е готово:-)

Последна редакция: вт, 15 дек 2015, 18:36 от силвето димитрова

# 124
  • София
Момичета, някой тук има ли опит с пресипнал глас?
Владко е от миналата седмица на приливи-отливи така, давах Проспан и Инфлуцид по съвет на педиатърката. Днес го преслуша, чисти гърди, а гласът му съвсем го няма...мъчи се да плаче, а не може, само скимти като кученце и аз роня сълзи с него Cry...

# 125
Хоуп, благодаря за информацията за соропа. И аз ,като че ли забелязвам промяната. То при нас повръщането е ужасно, а пък малчо си шишкавее. Като им кажа на консултация как повръща, чак не им се вярва  Outta Joint
Хоуп, пак към теб въпрос  Blush Колко ам слагаш на 160 гр. пюре?

# 126
Диди, аз ги варях, но със захлупен капак. Бях чела, е така не се изпарявали полезните вещества. А и след 7м.давах сурови, но за тези два месеца спестявах киселината Peace
Благодаря ти! И за мен така е логично, но понеже миналия път правих друго и не помня дали не предизвика колики, реших сега да питам.
Мария Тереса, не искам да те притеснявам излишно, но на двете ни близки бебета такива обриви бяха диагностицирани като гъбички. /техните бяха суха, зачервена кожа с леки пъпчици/И при двете минаха, но лекувани с различни мазила. Вероятно е най-добре да ви види дерматолог. /особено щом е упорито/ Моята приятелка води сина си при лекар в Студентска поликлиника. Вярно с направление, но вероятно прави и платени прегледи. Ако сега нямате възможност да вземете направление може и така да я заведеш. Ако искаш ще взема името и телефона и ще ти ги дам. За обривите на София вече писах, днес сме на консултация и ще питам и докторката, но доколкото чета е възможно това да са странични реакции от тия пусти ваксини.

# 127
Ni4onka, при нас също повръщането беше ужасно. Повръщаше по около 10 пъти дневно, независимо преди или след хранене (по всяко време). Много ми е познато как са те гледали лекарите, т.к. и Алекс си наддаваше добре въпреки повръщането. По-добре да те гледат недоумяващо и детето да си наддава добре отколкото обратното. Мога да ти дам контакти на много добър детски гастроентеролог в София, който работи по Здравна каса. Всеки път гледаше Алекс на ехограф и коригираше дозата според състоянието му.
Слагам 4 мерителни лъжички АМ в пюрето.

Rafiqa, аз имам такъв проблем и смуча Хомеовокс. Помага ми много, но за твоето детенце не мога да дам съвет. Дано се оправи скоро!

Момичета, можете ли дадете съвет за справяне с косопада ми? Положението е трагично, а продължава няколко месеца така. Пробвах с шампоан Фитовал срещу косопад, изхарчих цялата опаковка, но ефект никакъв.

# 128
Плодов сок
.....
Това е от една книжка,която чета. Абсолютно съм съгласна с мнението на авторката,а и мисля знаете,че щом не се изконсумира веднага плодовия сок става негоден за пиене. А за тези в кутиите не знам има ли смисъл да коментираме...

+1
И аз я чета тази книжка и доста ми допада Peace

Ние днес бях на ДК и сме +400 гр. (6400 гр) и + 2 см (64 см)

Иначе и аз смятам, че е строго индивидуално кое бебе как ще се захрани и най вече кога.
Малчо вече е готов или поне има всички признаци, но ще изчакам до след нова година, защото още има колики на моменти. Смятам точно на дата на навършване на шестия месец да започнем.

# 129
hope за косопада ... май нищо няма да ти помогне освен времето. Това са си хормони и просто си се случва. Май само аз се радвам че косата ми започна да опада  Party когато сваля кичур от косата си така ми грейват очичките  Heart Eyes че все едно съм видяла шоколад милка с цели лешници на улицата оставен безнадзорно   Blush

момичета а какви са ви плановете за нова година? Аз още не знам много се чудя с тези 2 деца  newsm78
предната я прекарах в леглото с легена  Sick

# 130
Не се притеснявай за косата. Аз понеже родих по рано(преди 7 месеца) мога от опит да кажа, че всичко е временно. Каквото има да си пада, ще опада, независимо какво правиш. После ше ти излезе нова коса. Аз направо бях оплешивяла към слепоочията, сега там имам вече два пръста бебешка коса. Единственото, което предприех, е че почнах да пия бирена мая, ама не много стриктно и си взех шампоан ревалид. Понеже каката я кърмих доста дълго, след две годинки пак почна да ми капе косата, но като се отби, направих два курса с таблетки ревалид и всичко се оправи.
Така че, не се притеснявай, всичко е поправимо, само малко търпение. На мен косооадами се беле засилил точно около 4 месец на бебо и от около месец почти спря

# 131
  • Пазарджик
Stefyyyy плановете за тази нова година са абсолютно никакви.С ММ имаме покана за Велинград,но отказахме.1вариант -взимаме беба с нас,но така нямаше да съм с другите,а щях да си стоя в стаята с бебка.2вариант -оставам бебка на свеки и отиваме,но няма да съм спокойна ,защото тя само при мен спи и означава ,че заради моя "кеф"2 дни няма да спи.И ще сме си във вкъщи.Simple Smile

# 132
И аз чакам да свърши проклетият косопад.На слепоочията и аз бях направо оплешивяла и сега имам 2 пръста бебешка коса хаха.И сега хем расте нова,хем още пада старата,та имам всякакви дължини кога по главата и е ужас.Абе още имам коса,не се оплаквам,ама бих се радвала да спре вече да пада  Crazy

За НГ обикновенно сме на гости на познатите ни с малки деца.Тази година обаче ние сме с бебе и нямам пердстава какво ще правим  Rolling EyesНа гости баш на нова година,дето се празнува до сутринта,с бебе няма как.Дори да го приспя в количката,то се шуми,има музика,не става.В новият ни дом още не сме завършили ремонта и няма къде да поканим гости.Холната част е празна.А и сме в друг град,та не става всичките ни познати да пътуват за да дойдат тук да празнуваме.И в крайна сметка нищо не сме измислили още.

# 133
  • до едно тепе
Аз миналата НГ я изкарах спяща в кревата. Дребния беше с гнойна ангина и 2 нощи не бяхме спали, защото дигаше 39,6. Та в новогодишната нощ се бяхме нагътали рано рано цялата къща. ТАзи година не сме правили планове. То и с 2 деца какво ли да плануваш. Я ще се разболее някое, я ще се вкиснат рано рано. Пък и смятам да оставя мъжо да си почине тези 4 дни,че от преумора започна да върши жестоки дивотии-зарязва ми количката по паркингите, гази я с колата, забравя де що свари и т.н. Предполагам ще я изкараме лежерно вкъщи и на др. ден ще чакаме гости, защото мъжо е именник. Whistling
Косата започна да ми капе като беба беше на 3 месеца. Преди 2-3 седмици я отрязах на късо каре. На слепоочията доста оредя, но ще се оправи де. Скоро предполагам ще започне да никне нова. Иначе я мия с шампоан на Виши срещу косопад. Подариха го на мъжо, но той ми го преотстъпи, защото реално няма нужда от него Crazy Още си капе, но като не са толкова дълги космите и не я опъвам постоянно да я връзвам(даже спях вързана преди) сега не смъквам по 3-4 шепи на ресане и не се стресирам толкова hahaha Лошото е, че сега малката ме гепва редовно за косата и ме дърпа, нооо ще го преживея някак. Батко и не беше такъв калпазанин Laughing

# 134
Привет от нас! Оцеляхме 15 часовия полет. Още с качването една от стюардесите го разрева като се опита да го позакача малко и се борихме с изнервено бебе близо два часа, въпреки че беше време за сън вече. После ужким поспа и дойде времеда кацаме в Доха, за да вземем другия самолет. Два часа се миткахме с тяхна количка и някак втория полет мина по-добре, ама си е филм, който каквото ще да говори.

Тук бебокът поспива по-добре от Бг засега. Като се има предвид,че излизах или го изнасях по 4-5 пъти на ден даспи навън по 30 минути тук ми направи два поредни дни по 2*2часа. И аз спах,което е цяло чудо! Не ми се беше случвало от много време. Дано задържи! Praynig

Още в самолета беше се обринал в сгъвката на едното краче и още стои така. Беше мега жега при полета и все потен седеше и аз също. Бяхме зомбита като пристигнахме и добре, че няма часова разлика! Режимът е чао-чао тотално.

Ще ми се да се добера до педиатър скоро.
Изчетох всичко и следя за атопичната кожа, че и ние сме много белички, а също и за захранването
Тук има прахчета лайка за зъбки, ама още не съм пробвала. Ще пиша като има нещо интересно от местното доки. Знам само,че тук се толерира кърменето и късното захранване, ама да видим!

Общи условия

Активация на акаунт