Зимата ухае на снежинки с малки Юлски беболинки.

• 37 150
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
Добро утро, мамита Simple Smile Надявам се, че всички мами и дечица са здрави!

Исках да ви питам вие извеждате ли бебоците в тези минусови температури? Аз тази седмица я вадя моята мома за десетина минути като гледам да я подържа на слънце и после се прибираме. Имам едно вътрешно притеснение да не стане беля, въпреки че съм чела статии как спят навън децата в Швеция и ги каляват от малки.
Ядене още не сме заместили. Решила съм да започна по-смело и с по-сериозни темпове. Зъбче още нямаме, не лази, не иска да се обръща в никоя посока, но пък уверено седи. Гледам да не се филмирам и притеснявам за това... Приемам, че е по-спокоен характер от сестра си, която беше много силна и енергична на нейната възраст. Като цяло през деня е в добро настроение стига разбира се да има някой около нея. Вечер спи обаче неспокойно и се буди по три-четири пъти на нощ. Успокоява се като й дам да суче, кога повече кога по-малко.
Та така е при нас... Дните минават безметежно, времето си върви, скоро ще стане на седем месеца и ще дойде пролетта Simple Smile

Хайде, хубав ден на всички ви и бъдете здрави!

# 571
Аз бих излизала с количката и добре облечено бебе.ММ работи до късно,прибира се към 20,00ч.Понякога трябва да се пазарува а не мога да изляза.Днес например,много ми трябва оризова хартия,за да направя част от задачите за университета,ама не мога да мръдна.Просто снегът е още много и не е проходимо за количката,няма къде да мина с нея.Кенгуро имам едно подарено,ама не може да се сложи бебето от един човек,което го обезмисля  Sad

Вики спи вечер в креватчето си и сутрин се буди към 6ч.Обикновено го взимам при мен на спалнята и заедно си доспиваме до към 8,30-9,00ч. Да ама от две сутрини зверчето не спира да ме тормози като го взема-ритане,без значение как се вардя,къде го слагам,все успява за секунди да се извърти и да почне силно да ме рита в корема.Това придружено със скубане,щипане,драскане и бъркане в очите.Ами това му беше за последно  Crossing Arms Повече няма да го взимам на спалнята!Аз го взимах за да си доспя,не да бъда тероризирана.Преди малко съм го оставила на спалнята,ограден с бъзглавници и съм му оставила играчки.По едно време почна да мрънкя,че си вижда топката,ама не можел да стигне до нея.Викам му"Ааа,мама знае,че ако искаш ще стигнеш за секунди и ще си риташ топката,както правиш с корема ми.Оправяй се сам и не мрънкяй!" Naughty

Като от оня виц-Тати работи и изкарва пари.Мама е хубава....а като се наспи е И добра"
Ми днес ще съм лоша Blush

# 572
Никакъв проблем няма с излизане навън и за по дълго от 10 мин. Трябва да няма мъгла! Да не духа вятър също!
Кенгуру и слинг , не са препоръчителни в това време, защото ако майката се подхлъзне и падне пада и детето което може да е фатално! Аз не съм ги извеждала на вън защото по далеч от двора няма как да мръднем. Улиците не са почистени и са едни коловози дето количката няма как да се побере и с двете гуми. Често проветрявам обаче. На около 2 часа отварям за малко терасата.

# 573
Петя, благодаря ти!  Hug Аз чета 2 книги за захранването - "По-здрави бебета" на Магдалена Пашова и "Как да храним брбетата и малките деца" на Анабел Кармел. И в двете рецептите бяха със сурово авокадо, но въпреки това реших да се допитам до вас, защото досега не съм му давала нищо сурово.
Сибилчеnewsm62 newsm62 newsm62 Joy, от сърце ме разсмя!  И при нас е същото - преди време като го взимах при мен сутрин на спалнята ме събуждаше с най-гальовните милувки по лицето. Няма такова друго върховно удоволствие! След това, обаче, започна да ме скубе и дере хаха  Joy И вече не го взимам на спалнята докато спя  Joy

Като от оня виц-Тати работи и изкарва пари.Мама е хубава....а като се наспи е И добра"
А това е черешката на веселия ти разказ  Joy

# 574
  • срещу двата комина :)))
аз го извеждам за максимум час, и повече бих могла, но нявсякъде е непроходимо и може да се въртим около блока и до съседния магазин  Laughing

# 575
  • до едно тепе
Заради леда не излизаме и ми е мъкаа. Студа не ме притеснява толкова. В неделя като наваля снега излязохме със слинга. Ми не си виждам в краката и се хлъзгам, а беше сняг още неотъпкан. Не смея да изляза пак така с нея. По принцип съм много внимателна и не падам,обаче с нея няма как да стане.
 Аз какво да кажа, като моята на тая къса коса, която си оставих ме скубе ежедневно постоянно. Само като я гушна а аз си я гуша доста време през деня и ме гепва за перчема. Нощес батко и се беше запушил и се разцърка,че иска при мен да спи та единия ме запънал в гърба с глава, другия се захапал като пираня за ц*цата и не пуска при никакви обстоятелства. По едно време легнах на гръб, за да може батко и да ми легне на рамото да диша по-лесно и тя увисна там захапала здраво. Обърна се по корем само и само да не изпусне зърното. Колко ли съм спала мислите Crazy

# 576
  • Варна, кв. Аспарухово
От 2 дни баба извежда малчо за по 2 часа. Но при нас няма сняг, а само студ и малко вятър.
Хора имам проблем с мухъл и то точно в стаята на бебо. Вчера напръсках с едно като Саво само че уж малко по-добро и сега си понамирисва на белина/препарат. Дано да не му се отрази нещо. Иначе проветрявам по 2 часа всеки ден ама панелка във Варна с не знам каква влажност нямам шанс с мухъла  Cry
Другата седмица сме на хепатитната ваксина дано да не развържат склада с тези дето са от Турция.
Тези журналисти са се заклели да ни уморят. Понякога си мисля че е по-добре да не ни информират (колкото и тъпо да звучи).

# 577
  • Пазарджик
Здравейте!Не съм писала отдавна,но още си продължава проблема с влизането в сайта.От таблета няма шанс,та като се добера до комп пиша.На 19 трябваше да сме на ДК,но я пропуснах заради студеното време и защото бях болна.Другата седмица ако всичко е наред ще отидем.Малката яде домашни пюрета-морков,картоф;тиква,тиквичка,ябълка мисля да въведа и пъщарнак.Каша също яде ,но всичко изброено давам от шише.Не иска да яде с лъжичка.Като посвикне да хапва ще я мъча с лъжица.По цял ден сме на ръце.През деня почти не спи ,но започна вечер да поспива добре.Зъби много ни мъчат.Стои си седнала добре ,въпреки че няма навършени 6 месеца.Не мога да я спра да не сяда.В момента в който я сложа да легне прави коремна преса и се наддига и ако не я сложа да седне е рев.

# 578
Дам, и ние излизаме поне за по час два всеки ден. И под ние разбирайте ММ с детето  Twisted Evil

"По-здрави бебета" и аз я чета и ми допада. Другата седмица ще се пробвам да направя оризово брашно и каша по начина описан там.  Simple Smile

# 579
# 580

Нещо не ми го отваря, дава ми грешка  newsm78 дали е само при мен?

# 581
http://poligraff.net/статия/Д-р-Мария-Търнева-В-сезона-на-грипа-не-затваряйте-бебетата-вкъщи/31136
Не става с линк, като напишеш заглавието и излиза статията.
Ние си стоим в къщи, пред блока е ужас, с количка е невъзможно, излизаме на терасата за няколко минутки.
Намерих нещо интересно за зодии:   http://m.zodia.bg/article/statii/decata-rodeni-prez-juli-2015-godina.html

Последна редакция: чт, 21 яну 2016, 12:56 от Кристин_

# 582
Силве , лошо правиш с тези шишета. Захранването не е просто да въведем нова храна, а и да научиш бебето да яде с лъжица , да дъвче , да използва езика и зъбите.
Други бебета от групата също не им е лесно с новата храна и с новия метод различен от сукане.
Ти си знаеш де, но от моя гледна точка не си избрала правилния начин.

# 583
За авокадото беше писал някой. Дават го тук сурово. Следете за реакция, децата с алергия към латекс не могат да ядат аво. Не се готви в никакъв сЛучай, защото става горчиво. Аз успях да въведа и тиква, остава още един вид тиква и накрая морков. Какво следва след това? Месо? Плодове? Иначе мисля да включа каша, ама само да намеря някоя дето пише на нормален език, че последната беше на африкански и се оказа глутенова... Shocked Голяма борба ми е да разбера нещата тук как се правят. И много жега, потим се като волове на бразда. Нощем жега също. Пие вода, за да компенсира. Искам вече есента да идва, че да излизаме, иначе сме цял ден в нас потни с един вентилатор. И те така. Върнах се към юли месец и си спомням раждането в тия жеги. Дайте малко сняг. Няма угодия! #Crazy

# 584
  • Пазарджик
 Стефи абсолютно права си. Знам ,че не трябва и за това днес реших да дам с лъжичка плодовото пюре и тя започна да си яде без проблем.
Всъщност всичко започна от там ,че когато беше болна и имаше доста лекарства аз и ги давах лъжичка и тя си мислеше ,че пак са лекарства и не искаше нищо.Даже още не мога да повярвам колко лакомо си изяде всичко с лъжичка.Иначе тя от малка знае как се процедира с ней.От утре никакви шишета.

Общи условия

Активация на акаунт