Зимата ухае на снежинки с малки Юлски беболинки.

• 37 160
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
crazy_iv, схемата е общо взето каквато си избереш ти, а и както ще е най добре за бебето. Аз съм избрала схемата зеленчук - каша - плод - месо и т.н.

# 586
Силве, браво на вас за постижението с лъжичката! Аз също споделям мнението на Стефи.
Crazy_iv, радвай се на жегата, защото тук пък замръзнахме. Имам чувството, че скоро ще видя бели мечки и пингвини да се разхождат по улицата. Благодаря ти за съвета за евентуална алергия към латекс. Чела съм и аз за нея.

Да споделя днешния ми опит с авокадото. Първи опит - неуспешен, защото сготвих на пара зеленчуците на обяд и след това отделно опитах да пасирам суровото авокадо, но се получи на дребни парченца (т.к. беше малко като количество) и не съвсем хомогенно. На моя мъник никак не му се понрави. Хем отваряше уста, хем правеше физиономии на отвращение, хем плюваше по малко ... Реших да не го мъча и направих каша. Защото четох някъде, че именно така се възпитават злоядите деца - като им се блъска насила в устата и ги караш да изяждат цялата порция.

Втория опит с приготвяне на авокадо - успешен! Авокадо с ябълка - е няма такава вкусотия мммм ... Дори не бях подозирала, че може да бъде толкова вкусно. След като сварих на пара ябълката и я пасирах, оставих да поизстине и едва тогава добавих авокадото и ги пасирах заедно. Добавих го след като поизстина ябълката, защото иначе ако ги смеся веднага авокадото ще се обработи топлинно, а не целях това, за да не горчи. Миличкия ми така сладко си изпапка всичко. Искаше и още даже.

Получи се много дълго, но се надявам да съм полезна на някого.

# 587
  • до едно тепе
Днес приключих с яденето. НеАм нерви просто. Ще я оставя без твърда храна за седмица. Направих пюрето рядко-още първата лъжица ми я избръмча в лицето. Пробвах 4-5 още да дам. Изплю ги и си натика лицето в стола. Стоплих купено пюре пак тиква с картоф. 2 лъжички точно. По 3 пъти поне и ги натиквах обратно, не и не. Дави се в опита си да не го глътне и тва си е. Всичкото това на фона на непрекъснати опити да се обърне по корем в кошницата за колата само и само да не мога да и стигна до устата. А беше гладна. 3 часа след като е сукала. Като я взех и я измих ме дърпаше да суче. Ще я оставя на мира. Няма да стане така явно. Съвсем сериозно обмислям ЗБВ. Като я гледам как тъпче играчките в устата може пък и да похапва нещо така. Tired
След обеда отидох да взема баткото от градината. С количката. Тая грешка няма да я повторя докато не се стопят ледовете навън. Полярна мечка да бях преборила нямаше да каталясам толкова. И количката ми е с големи гуми при това. Ма как да слезе човек от тротоара като има угазена пътека само колкото един крак да мине, а отстрани струпан от снегорините 40-50см лед. И това на светофар дето 4 мургавелки вчера цял ден се побарваха и уж чистиха леда #Cussing out #Cussing out Гледах ги от прозореца целия ден как никва не я вършат  ooooh!

# 588
Силвенце, браво на вас. само така  Hug

Поспаланчо, не се ядосвай. Все някога ще почне да яде и наистина вземи да пробваш ЗВБ може пък да й хареса и така да яде.

Предложения за ново заглавие.

Февруари, с ЮЛЧЕТО  сте си другари , бодри и сърцати всекиму познати.

Весели пързалки с ЮЛЧЕТАТА малки.Пускаме се пеем по снега лудеем.

ЮЛЧЕТО е на половин година, ах кога се мина?

Половин година мина и замина , а лятото ЮЛЧЕТО ще стане на 1г.

ЮЛЧЕТО бесней , хваща мама за носа и се смей.

чакам и други предложения и да ги пуснем в анкета за гласуване.

Последна редакция: чт, 21 яну 2016, 18:49 от stefyyyy

# 589
Hope, благодаря за подробното обяснение! Аз съм от непохватните в кухнята и обичам точно такива ясни и точни рецепти Simple Smile смело споделяй и другите си успешни комбинации Simple Smile Чета с интерес и следвам стъпка по стъпка  Laughing

Поспаланчо, чудя се защо така трудно става яденето при вас... Не мога обаче да помогна, защото моята дунда всичко си хапва и нищо не ми е отказала за момента.

# 590
Поспаланчо, пробва ли сладък картоф? Нещо по-така и да го смесваш с мляко? Не знам дали ще помогне... Ама може и да. На колко ти е беболинка? Може просто да й е рано още. Аз нямах проблеми, ама да не чуе дявол. Имах де...обривите испрях захранването за 10 дена. Може и ти още да изчакаш и да пробваш пак.  Confused

А, забравих за авокадото, може да е дори първа храна на бебето! Аз още не съм пробвала, защото ми се искаше първо нашенските си зеленчуци да изяде и после чуждоземните.
Снбдих се с каши тоя път безглутенови! Ориз и царевица обогатена с желязо. Сигурно ще има запичане, ама има време дотогава. Аз съм доста закъсняла със зеленчуците и се чувствам виновна. Tired

# 591
Здравейте мами.
Искам и аз да се добавя с моето Юлско бебенце в темата Simple Smile
Как мога да си сложа данните на началната страница?

# 592
Поспаланчо, все едно описваш нашите опити за хранене,нямамюнерви и аз,нито обяснение. Домашно,купешко-нищо не ще! Навършихме 6 мес.миналата седмица.

# 593
  • София
Аз все си мисля, че трябва да уважите отказа на бебчовците и да не ги насилвате или карате на всяка цена да започнат да ядат твърда храна  Peace
Може би съвсем скоро ще бъдат готови,но със сигурност ще ви го покажат,както и ви показват,че не желаят да се хранят.
Не разбирам защо настоявате? Какво ще стане ако изчакате 5-10-15 дни?
Не се заяждам или пък обвинявам,но наистина не разбирам защо им тикате лъжицата в устата,да не говорим,че и детски пускате и на инат "няма пък ще ядеш като ти давам".
Моята бебка има огромен интерес към храната,бяхме започнали захранване и двата дни в които яде беше с охота,наложи се да прекъснем Sad Днес си хрупах морков и я държах в скута си,тя ми хвана ръката и си дърпаше моркова да го захапе. Така ми стана жал,че се налага да отложим още поне 20 дни...
Вслушвайте се в бебетата,те са достатъчно умни и знаят как да покажат какво желаят и какво не!

# 594
Здравейте мами.
Искам и аз да се добавя с моето Юлско бебенце в темата Simple Smile
Как мога да си сложа данните на началната страница?

Ами давай инфото и ще го впише някой  Peace

Иначе добре дошла и да ти е здраво и щастливо бебчето  bouquet

# 595
Бившият ми шеф имаше проблем с дъщеря си, но тя нямала сукателен и дъвкателен рефлекс. Така че има и по-зле. Не се шашкайте за храната. Наистина може да поизчакате. Моя приятелка твърдеше и ние го правехме, че трябва да слагате детето до вас на масата като ядете, занда придобие интерес към храната. Аз забелязах моят дечко, че примляква дори и само като мирише на готвено. Тъй като живеем в блок и се разнасят миризми и тук той често се активира по този начин. Hug Мисля, че всичко ще бъде наред. Аз колко бях изтрещяла не е истина с това хранене като се наложи да спрем за 10 дена. newsm78 Затова започнах на 5.5 месеца да пробвам и всичко се нареди. Не се плашете пак казвам bouquet

# 596
Добро утро мaми, ние с мaлкия вече 3ти ден прaвим зaхрaнвaне с тиквa,не се одобрявa особенно кaто сокчето от ябълкa, aмa не се и дърпa много. Пюрето го прaвя aз по моя интуиция, съглaснa съм с мнението, че трябвa дa се нaблюдaвa детето, много хрaнителни проблеми произхождaт от нaсилствено ядене. Вчерa нaмaчнaх с лъжицaтa пaрче тиквa колкото кибритенa кутия със 40мл кърмa, изглеждaше добре, уж трябвaше дa дaвaм 2-3 лъжици aмa успях дa пробутaм по-голямa чaст от пюрето.Следвaщ зеленчук зa другaтa седмицa морков, по същия нaчин ще процедирaм-1морков и. 40Мл кърмa, докaто свикне с вкусa нa хрaнaтa и придобие нaвик дa се хрaни, зaщото до 1г. ги зaпознaвaме с рaзличните вкусове, не зaбрaвяйте.Бъдете позитивни и усмихнaти когaто хрaните детето, в противен случaй сте обречени нa неуспех, много усещaт когaто сме нaпрегнaти и нервни, от личен опит с кърменето го кaзвaм.

# 597
  • Пазарджик
Абсолютно съм съгласна ,че насила хубост не става.Гери има голям интерес към храната от много отдавна.Само да види ,че някой яде нещо започва и тя да иска веднага.Знам,че много ще се възмотят ,но аз и давам да опитва от абсолютно всичко дори вчера и дадох да смукне от моята баничка и много и хареса и в момента в който и я взех тя ревна ,че иска още.От вчера ядем с лъжичка.Надявам се днес също да е така.
Ако може на първа страничка да сложите и нашите данни-4.120/52см стермин 16.07

# 598
katq_82 добре дошла на първа станичка и ще се радвам да се включваш по темите  Hug

силве и теб те добавих. защо не свиркаш че те няма на първа страничка Hug

Последна редакция: пт, 22 яну 2016, 09:54 от stefyyyy

# 599
Децата си имат вкус и ако не стане с първия зеленчук, който предложите, не се отчайвате. Опитайте друго. Не е нужно първата храна задължително да е картоф(или друго). Ако откаже два дни, на третия предложете друго. Ако не иска зеленчук, запопнете с плод или каша. Важно е храненето да е свързано с добри емоции.
Аз захранвам по метода ЗВБ. Е първата седмица се мръщи на тези картофи. Сега предложих броколи, е всичко си изяжда и то сам! Така че опитвайте смело, като му хареса на детето, ще яде.

Общи условия

Активация на акаунт