Зимата ухае на снежинки с малки Юлски беболинки.

• 37 149
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
Забравих да се похваля, ама не съм сигурна, че животът ще е лек: снощи пропълзя напред най-накрая! А как ми се искаше да си седи кротичко... Praynig

# 601
  • до едно тепе
На 6 и половина е вече. Захранвам от 2 седмици. Не е малка. Показва интерес към храната, но не иска пюрета. Затова смятам да пробвам ЗВБ. Ако аз ям нещо и я държа в мен посяга. Мисля си, че просто не харесва идеята да яде с лъжица. Имам ужасен опит с батко и. И до днес е злояд. Затова и писах,че ще спра с пюретата. Днес няма да и давам нищо, а утре като е вкъщи батко и ще пробваме за последно с пюре. Миналата събота и неделя като той се мотаеше около нея, тя ядеше newsm78 Ако откаже почвам да давам цели сварени зеленчуци да си играе с тях и да си ги дъвче. Колкото изяде толкова Peace
Ако пък успея да излъжа и голямото диване да опитва заедно с нея ще си пиша 6-тица hahaha Особено за плодовете  Crazy

# 602
  • София
Другата седмица сме на хепатитната ваксина дано да не развържат склада с тези дето са от Турция.
Тези журналисти са се заклели да ни уморят. Понякога си мисля че е по-добре да не ни информират (колкото и тъпо да звучи).

+ 1 и ние другата седмица сме на последната ваксина за Хепатит Б и се моля всичко да бъде наред. Praynig

Моята беба първоначално толкова много харесваше да яде пюре , а сега в последните 3 - 4 дни е направо неузнаваема - скъсва се да плаче. Shocked А като й дам шишето с АМ се успокоява и все едно нищо не е било. От вчера й въведох морков и успях едва - едва да й дам около 4 - 5 лъжици. Реве , яде и плюва по - малко . Общо взето и аз се чудя какво да правя ?!  newsm78 Не знам дали ако я слагам на столче за хранене с нас на масата дали ще й е по - добре ?! Thinking Не излизаме навън, заради ледената пързалка - и без това всяка зима падам на леда, пък и сега с нея ме е страшно много страх. Sad И аз чета книгата на Анабел Кармел -  много ми допада. Peace Добре дошла сред нас katq_82 ! bouquet

# 603
Благодаря на всички за приветствията и на stefyyyy че ме добави. Ще се включвам с удоволствие в темата.
Ние днес бяхме на Хепатитната ваксинация. Според мен няма никакъв проблем с ваксините, а излишно медийно напрежение. Те си казаха хората, че на ваксините нищо им няма, само начина по който са вкарани в страната е против наредбите на ЕС. Ваксината си е читава споко. Аз за това нямам притеснения. Дадоха ни и направление за кръв, урина и нефролог Sad Сигурно в Цибалаб ги правят, ще проверя.
И най хубавото е, че и ние почваме със захранването. Нямах търпение, но ще видим първия опит на обяд. Взела съм малко пюренце от тиква като за начало. Ние почваме малко късно, но имаме известни проблеми с белтъка и сме на хипоалергично мляко. Затова Доки реши да поизчака. Дано всичко е наред със захранването. Като посвикне, ще почна да си и правя домашни пюренца Simple Smile

Може да прозвучи тъпо, но да питам какво значи съкращението "метода ЗВБ", защото нещо не мога да вляза още в час.
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 22 яну 2016, 11:11 от katq_82

# 604
  • Пазарджик
Момичета Гери си изяде всичкото пюре за 7 минути с лъжичка.Още не мога да повярвам.Все едно е яла цял живот с лъжичка.Давам гя отваря уста и гълта и веднага отваря за друга лъжичка.изяде 160 пюре с 2 л.АМ😊

# 605
ЗВБ е захранване водено от бебето. Даваш му сварени зеленчуци или плодове които не са пласирани а са цели и го оставяш само да се храни.

# 606
Ето ту има повече инфо за ЗВБ  Simple Smile
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=781551.0

# 607
  • Пазарджик
И на нефролог ли се ходи?

# 608
На нефролог не сме ходили. На ортопед също- само на 1м.

Да ви кажа почна нашия да яде по 140-150гр. пюре. Гледа и тв де, дават му любимите детски тогава, но най-голяма заслуга имам аз Joy усъвършенствах пъхане на лъжицата в устата НАД езика Peace
Вчера си разглеждах записките на захранване от баткото и реших, че ще давам жълтък. Бях решила месо, но то след 2-3 дни. Дано не дава реакции Praynig Кашите иначе ги яде без проблеми, отваря си сам устата и като подложа лъжицата бърза да я затвори, сякаш ще му я дръпна Joy
Авокадото и броколите са ми в списъка за след горе изброените.
Навън излизаме за по 30мин., заради въздуха и заради баткото, че издивява, но не обикаляме улиците, а на двора на слънчицето Heart Eyes
За храненето насила, имам по-различно мнение- при баткото го насилвах един вид, докато не изядеше 2/3 поне не го оставях. Сега яде всичко, сам. На нашите приятели децата са супер капризни, да не говорим, че ги хранят и т.н. Та всеки сам си преценява. Аз и затова сега настявах с малкия, но това е мое виждане Peace
Катя, добре дошла сред нас Hug

# 609
  • София
Поспаланчо,а с тези мрежички опитвали ли сте?
Аз на моята дунда в тези два дни захранване- единият ден започнах директно с лъжица и си яде,а втория й наредих парченца пред нея. Е - не ги погледна. Та пак с лъжицата,и си нямаше проблем.Явно я предпочита . Ние пропуснахме пиенето от шише като цяло и направо от чашка я уча да си пие водата - абе доста добре се справя,аз си мислех,че няколко дни ще се олива постоянно и ще се преобличаме след всеки опит за пиене,но ме изненада приятно.
Ние излизаме почти всеки ден с количката,улицита са поизчистени при нас. Пак има кофти моменти,но не са много. С раницата веднъж излязох,но ме е страх да не падна.Сега пък ме е страх от висулките,че има огромни и изглеждат,сякаш всеки момент ще паднат и ще те заковат на място  #Crazy

Катя, добре дошла  Hug
Силве,браво за лъжичката!

# 610
Ние имаме проблем с водата, не иска да пие въобще. На АМ сме. Пробвам почти всеки ден да и давам но не и не. Само като усети че не е мляко и стиска гърлото, даже почва да се дави. И с лъжица не я иска. Много ме притеснява че не пие. Надявам се със захранването да е по-успешно.
Има ли някой друг с такъв проблем и предложения за решаване на въпроса Simple Smile

# 611
Ние също сме в застой със зеленчуковите пюрета, но не настоявам. Ако за вчера имах обяснение (не съвсем хомогенното пюре заради авокадото), то днес нямам. Иначе си хапваше сладко-сладко зеленчукови пюрета. Мисля, че е просто период.
Снимах страница от книгата на Магдалена Пашова "По-здрави бебета", свързана с отказа от храна. Дано авторката  помогне на някоя от нас с идеите си.
Скрит текст:

Катя, добре дошла при нас  Hug Моя син също не иска да пие вода. Учим се от чаша, но по-скоро я използважда си чеше венците.
Crazy_iv, честито за пълзенето хихи
Силве, поздравления за пюрето!  smile3501 Само така да сте!

# 612
  • до едно тепе
БellaБellissima търсих одеве да купя във Вис виталис(Пловдив),че ми е най-близо и нямаха на никоя марка. Имаше само мрежичките.  Laughing Довечера ще търся на още едно място и ако и там няма ще си поръчам от някой интернет магазин.
Идеята ми е да пробвам първо с такава мрежичка, че много ме е страх да не се задави с нещо. Ако и с нея не иска вече ще давам направо сварените зеленчуци.
Всяко нещо си е до дете. С баткото настоявах. Що нерви потроших ми не и не. И сега е така. Реши ли, че няма да яде дадено нещо каквото и да направя и да му предложа в замяна не става и това си е. Есента беше обявил бойкот на яденето. 3 дена седя гладен, защото искаше аз да го храня с лъжицата. Накрая, за да почне да яде му взех абсолютно всички играчки и му спрях ТВ за седмица. Това е мега голямо наказание за него. До този момент не го бях наказвала в такива размери Е седя още ден гладен и като видя,че наистина не се шегувам и почна да яде.
Сега няма да настоявам. Тя ще реши. Ако е капризна поне не ми е за първи път Naughty

# 613
Първите ни лъжички бяха успешни Simple Smile 2-3 с тиква се изядоха с наслада и лек въпросителен поглед. Много сладко беше  Hug

# 614
pospalancho, леле, с баткото никак не ти е лесно май, е как така стои гладен толкова дни  #Crazy !
crazy_iv, и ние вече пълзим напред, " вземаме" отсечки, ама не ме питай как ходя до тоалетна или нещо, за което ми трябват 3 мин.да кажем  ooooh!.
leninka', и аз съм му хванала цаката с лъжичката: вкарвам и натискам с лъжичката езичето надолу, а после отърквам храната в горното небце ( как го обясних!  Shocked), иначе си затваряше устата точно по средата на лъжицата и половината отиваше по дрехите Simple Smile .

Общи условия

Активация на акаунт