Зимата ухае на снежинки с малки Юлски беболинки.

• 37 146
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
Поспаланчо Hug много се смях на поста ти с излизането. Аз днес също излязох, че нали съм луда и не издържам. Верно голям фитнес. На някои места е изчистено, там където е утъпкано става също, но там където снега е рохкав е страшно бутане. А иначе е кеф, слънцето грее и не усещаш студа. Да видим другата седмица как ще е.
Сладурке и на теб стискам палци, разбирам отлично положението. Аз на София купих мрежичка от Хиполенд за 7-8 лв. Ми не я иска изобщо. Засега съм я оставила за по-нататък, пък ще видим.
Нещо пащърнака не ни върви твърде. Пък в началото точно него хареса. Ако не го иска и утре, ще мина на морков, пък да видим.
Момичета, днес научих нещо от моята колежка, чието дете имаше атопична кожа. Нейният хомеопат й казал, че понякога при бебета над 6 месеца тези проблеми се дължали на липсата на сол в организма. На тази възраст бъбречетата им били вече развити и можели да изхвърлят ненужното. И тя каза, че наистина като почнала да слага по малко сол в пюретата кожичката й се оправила. Вие чували ли сте такова нещо?

# 616
  • София
Pospalancho, от Пловдив ли си? Тъкмо тези дни си мислех, че докато не се размрази градът, излизането ще е невъзможно ooooh!. Всичко е супер обледено и човек няма как да мине, камо ли количка.

Търся съвети за захранването. Имате ли четива, които бихте препоръчали? Аз ако нямам схема, в която ред по ред да ми е описано какво да правя, съм безпомощна Sad. Тази седмица почнахме наизуст с по лъжичка-две сладък картоф, което май си е пълна импровизация, а даже и не знам каква е крайната точка - какво трябва да стане, цяло ядене ли да заместим? Че то с тия количества по молекула ще ми отнеме седмици newsm78...

# 617
Мами, мога ли 6 месечно бебе да го мъча да пие вода от чашка? Вече се чудя какво да пробвам Simple Smile

# 618
По на зад в коментарите обсъждаха книги за захранването.

Да може да предлагаш вода от чаша. Моята също не пие вода. Даже не я и близва , упс, излъгах. Когато я къпя ( понеже още си я мия е мивката) захапва батерията и когато й измивам лицето пак плези езика и това и е водата. Ма аз хич не се кося , ако ще да пие. Все някога ще почне.
Между другото много бели почна да прави докато я мия. Все да пипа нещо. Събаря всичко дето има , дърпа завесата и погледа й е един такъв хитър като куче в месарница е.

# 619
  • до едно тепе
Рафия да от Пловдив съм вече от 18 години Laughing
Намерих си мрежичка на Канпол тази вечер в местния Комсед. Утре ще я тестваме.
То в тия ледища и за ходене не е. Тая вечер оставих децата на баща им и отидох да пазарувам хем и да разпусна малко, че цяло денонощие вече много ме напрегнаха цялата банда и беше яко пързаляне навън. Силно се надявам да се затопли другата седмица,че баткото ще си е вкъщи и ако не излизаме хептен ще лудна Crazy
Сипах и малко преварена вода в капачката от шишето- голяма игра беше. Топи си езика, хапа ръбчето, лудя яко, но не успя да се полее hahaha
Стефи и аз я мия предимно на чешмата е голяма борба пада. Подскача в мивката, пери краката, сритва сапунерки и бутилката с нейния гел.  hahaha

# 620
  • София
Катя,моята щерка от шише не пие,започнах да й давам с чашка и пропи вода!
Ние ще ходим на бебешки театър, някой ходил ли е?
Сибил на плуване ходите ли още?

# 621
Много ми се иска да идем на плуване,но след празниците Вики беше болен и 2 седмици влачи хрема.Сега пък е доста студено и ММ не е навит,да не простудим детето #Cussing out
Като цяло,след като малкият беше болен,ММ все ми вика че бил тънко облечен,все го е страх да не настине,дали водата в коритото не е студена(не е!!!) и трудно му обяснявам че на детето не му е студено.А на всичкото отгоре малкият се разболя защото хвана вирус от баща си,не от настинка  Tired Надявам се че скоро все пак ще посетим басейна.

# 622
С водата ни е същата драма,като с пюретата-все едно отрова давам. И с лъжичка,и със специално шише-никак не ще.
Но пък излизаме всеки ден за по половин,един час. Опаковам я,слагамюя в термочувалчето и газ.

# 623
  • Русе
До споделя моето откритие, пък може и на някой друг да помогне. Когато се опитах да дам вода или чай на госпожицата естествено одарих на камък. Но понеже беше само на кърма реших да и затопля чайчето леко и тя взе че го пропи.Ако и го дам студен не го близва.

# 624
Дидка, пробвала съм и затоплен не иска. И сока беше за 2 дни, чай, също, шише с мек накрайник не и не. Оставих го, засега.
Вчера да не повярваш изяде 150г пюре за 10 мин. #Crazy а това с жълтъка много му хареса Simple Smile
Дано да продължи така Simple Smile

# 625
БellaБellissima, каква чашка ползвате? Нашата е на Авент, но я ползва само  да си чеше венците.
Провери за бебешкия театър, защото моя приятелка ми каза, че е 9 м+. Те отидоха по-рано от 9-я месец, не ги върнаха, но на детето не му било забавно.

# 626
  • до едно тепе
Изсмука едно парче тиква и 2 парчета морков с мрежичката на едно пълнене. Стръвно и се нахвърли. Май наистина просто не иска лъжицата. Ще видим утре де. Ако и мрежичката не хвърли ще яде така колкото да се запознава с вкусовете пък по-нататък може и лъжицата да хареса  Laughing
Е днес ще си и дам малко оризова каша,че вчера я пробвахме, но ще и сложа тиква вътре да маскирам вкуса. Това за да смятам ориза за въведен вече и да започнем с плодовете Whistling

# 627
Поспаланчо, супер! Малко по малко ще започне да хапра щом с мрежичката яде по на там и с лъжичка ще почне  Hug

Ние сме мн зле със зеленчуците. От тях яде по 40,50 гр и то едва едва , а кашата няма и 5мин и вече е свършила.

# 628
  • срещу двата комина :)))
уф, момичета, да се оплача  Confused Сами преид малко падна от дивана , поплака малко и сега си е щастлив и си играе, ноаз още не знам къде съм. Хем не е високо и знам, че падат, обаче ми е голяма драма ...изчетох кво ли не за падане и сега ми е още по-притеснено  Confused

# 629
  • София
Поспаланчо , браво за мрежичката.Явно госпожицата ще е с чалъми  Mr. Green

Хоуп,чашката е обикновена с 2 дръжки.Без накрайници,без нищо.Дадох й я празна, първо да се запознае с нея,много я хареса.Понеже е ексклузивно кърмаче,реших че няма нужда да се учи на шише с биберон и съответно на преходните и купих направо обикновена чаша. Аз в интерес на истината имам едно 0+ шишенце 120мл и това ни е.Купих го за всеки случай,дълго време стерилизирах и пълнех с преварена вода,но уви не влезе в кой знае каква употреба.И аз като Поспаланчо давам само капачката  Laughing

Сибил,театъра го водят 3м+, има една бебешка пиеса,може би за нея да става въпрос ...  newsm78
Ще ходим скоро и ще разказвам после.
Ние нашата мишка я водихме на цирк като беше на 3м някъде.Хоста беше притеснен,че ще е много шумно за нея,защото е много малка,а тя заспа и спа 40 мин  Joy Всички бяха потресени,а ние доволни,че гледахме на спокойствие. Иначе докато беше будна и тя зяпаше,мисля че й беше интересно.

Общи условия

Активация на акаунт