Зимата ухае на снежинки с малки Юлски беболинки.

• 37 143
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Mrs.Turner / Samberg - от високо ли падна детето, на меко ли беше? Аз писах по-напред в темата, че преди Коледа и Владко се изтупа на мокета у баба си. Тогава на пожар звънях и на двете ни педиатърки, въобще не ме взеха на сериозно, казаха, че няма бебе, което да не е падало от количка, диван и каквото още се сетиш. Все пак е добре да го опипаш по телцето, когато е спокоен, за да провериш дали има някое понатъртено място. Те са още мънички и даже ще се види зачервяване, мисля. Ако си играе и е весел, просто го наблюдавай.

Много благодаря на Кристин за насоките относно захранването! bouquet

За всеки случай, така и така бях в Сиела днес, сдобих се с "По-здрави бебета" на Магдалена Пашова, благодаря, Хоупче bouquet, както и "Хранене на бебето" на проф. Лиляна Трифонова. Надявам се да ме ориентират.

Последна редакция: сб, 23 яну 2016, 16:52 от Rafiqa

# 631
Търнър , няма страшно още колко ще пада ехеее. Моята почти всеки ден пада най вече заради кака си. Веднъж имаше мн лошо падане. Каката я мисли за кукла и я мъкне на всякъде и както вървеше по ламината падна заедно с малката и то върху нея. Нищо й нямаше само се беше уплашила. Но от тогава не й я давам да я разнася, но това не я спира докато си играят да я бутне и тя да падне. Онзи ден малката дама се смъкнала от дивана и седнала под масата. Е как го беше направила не знам. Не плачеше ми си играеше отдолу. Явно има опит от паданията.
Аз да питам. Мога ли да правя кремчета със сухо мляко ( обикновенно сухо мляко) или трябва да е АМ?

И от кога най рано мислите да ги запознаете с ГЪРНЕТО? Разглеждах снощи гърнета и се зачудих , а нямам спомен с каката кога сме започнали.

# 632
Mrs.Turner / Samberg, нашия каскадьор пада вече три или четири пъти  Shocked, на ламинат и на теракот, гледай до края на деня за зачервени места и за някакви реакции, ако е падал на глава, иначе по тялото не е опасно, понеже костите са меки.
stefyyyy, мисля че само с АМ  newsm78, аз сгъстявам водата+сварения плод с лъжица натурално царевично нишесте и поизстинало слагам сухо АМ.

# 633
  • срещу двата комина :)))
няма и две педи височината, от която падна, нищо му няма иначе, не виждам зачервено, играе си , яде си нормално. Ще го наблюдавам още  Peace

# 634
Mrs.Turner / Samberg и ние като ходихме на преглед при отропед(на 4-ти месец още) ортопеда спомена,междодругото,че ако детето падне от височина като на кушетката му(около 60см)няма страшно.Каза че и от по-високо едва ли нещо ще му стане,ама все пак не е желателно.
Е,ти си го наблюдаваш за всеки случай,но както казаха и другите,те първа има да падат бебоците.

И Вики сигурно скоро ще тупва,ама незнам вече как да го вардя.Много е подвижен,въпреки че не може нито да седи,нито да пълзи.И няма къде да го оставя,в креватчето му не става,на спалнята го обикалям с възглавници,ама с повече упорство ги избутна.Освен като ида до WC да го оставям на средата на стаята на земята  hahaha

# 635
  • Русе
Момичета имате ли някаква идея от какво може да и се зачервяват вечер бузките на моята девойка. По принцип няма причина да да се зачервяват обаче е факт, и то вечер. Не е по топло вечерта, не е от лекарства, нямам идея. Някой чувал ли е такова нещо?
Иначе днес успях с да набутам няколко лъжици тиква за обяд.

# 636
  • Варна, кв. Аспарухово
Дидка и аз бях ви питала преди няколко страници и май си е от лигите това с бузите.
Иначе за гърне и аз мисля да пробвам вече, че Венци се пъне адски смешно и се знае кога ака. Не съм наясно обаче момченцата как се учат да не пишкат в памперса Simple Smile

# 637
Изненадвате ме. Аз все си мислех, че гърнето е след годинка поне Simple Smile Не са ли малки още. Моето Габи дори още не може да седи седнала сама, камо ли да я слагам на гърне.
Чувала съм даже, че за момичетата е хубаво след 7 месец да сядат, заради родовите органи, ама всеки си знае.

# 638
Сибил, аз точно така правя. Постилам одеяло, слагам малчо и на бегом до тоалетна. Но вчера останах шокирана. Бебчо на земята и кака му посяга да стъпва на кръстчето му  #Crazy А тя е на две, уж всичко говори и разбира... Незнам дали ревност започва да проявява  Rolling Eyes
Надка, и аз видя ли да се напъва, слагам на гърне. За двамата по-големи става въпрос. Ама бебчо ми е такъв ревльо и капризен, още не съм се амбицирала.
Оф, то и гърнето вече намразих. Легнали сме си в 10. Щерката ей сега пишка за трети път  Mr. Green
Аз кога да спя!

# 639
  • до едно тепе
Педиатърката ни ми каза на 6 навършени да я слагам да седи. Значи няма проблем за никакви органи вече на тази възраст Whistling
Гърне мии не знам честно казано. Баткото не го учих до годинката някъде. После не искаше изобщо да седне там. Научиха го в яслата и пак в началото пищеше неистово като види гърне. Започнахме да се лъжем да пишка на пода на банята. Пробвах към 1,6 да сваля памперса. Изобщо си нямаше на идея какво се иска от него. Пишкаше си където му падне и си цопаше в локвичките. Свалихме памперса на 2г и 3-4 месеца и много бързо свикна да не се напишква в гащите освен нарочно разбира се. С нощния ни е трудно. Спи си още с него и баща му го вдига да пишка. Повечето пъти го хващаме, но се случва и да го намокри. Просто си е до дете. С малката ще я наблюдавам. Може би ще пробвам като започне да седи стабилно да посядва там пък, ако поддаде и се научи добре. Ако не, здраве да е към 2 ще се отучваме като стане топло Whistling
Бузките може да се зачервяват от лигите и постоянното мушене на ръце и де що им попадне в устата. Може и от студа, ако излизате навън. Аз мажа вечер като заспи с Бепантен и на сутринта всичко е ОК. Ако не се оправят от обикновено кремче и червенината се задържи повечко време бих се консултирала с лекар. Peace
Слагайте смело на земята. Нека свикват. Баткото не ми е падал като бебе. За пръв път падна от леглото на 1,7 и то от лиготия. Подскачайки прескочи възглавницата и тупна долу на колене, а бяхме на море в Гърция. Хубаво,че не си строши главата. Crazy Аз скоро ще вадя платнената кошара. Подозирам че 15кг дангалак пръв ще се намъкне вътре обаче. Сега я слагам в дървената кошара или в столчето за колата сложено на земята, когато искам да вляза в тоалетната. Стола за хранене също е вариант. Все още  са малки и като са вързани вътре няма страшно.
Ничонка нашия батко е на 4 и днеска я влачеше по земята с кошницата за колата. Хванал каишката за стягане на коланите и тегли. Хубаво, че кошницата лесно се суркаше след него,че щеше яко да я стегне вътре. Племенника пък на 9 преди 2 месеца щеше да седне върху нея-тя спеше на баба им на дивана. Хем баба му го избутваше настрани и той си продължи настъпателно да се опитва да седне, обяснявайки ми нещо с гръб към бебето. Май на колкото и да са не може да им се има кой знае какво доверие,че няма да им хрумне някоя дивотия, която да е опасна за бебето newsm78

# 640
  • Пазарджик
Момичета радоста с пюретата беше точно 3 дни.От вчера не ги иска изобщо нито с лъжица,нито от шише.Само като усети нещо по -различно от млякото и започва да реве.Дори със сълзички.Тя моята  иначе Никога не реве.Незнам какво да правя.Дали да спра за известно време захранването и после да започнем наново.Направо в чудо съм се видяла.Добре ,че поне не отказва мляко

# 641
Има си такива периоди,не се отчайвайте  Hug
Вики рано го захраних.Имало е моменти по няколко дни да отказва пюре,мъчих се от начало да му давам,ама видях че не става.Като се заинати спирам един,два,три дни.Колкото се налага.После пак си папка и то с голям апетит.Това най-вече зеленчуковите пюрета де,плодовите почти никога не отказва Mr. GreenПо-добре да не се насилва да яде ако не иска.

А да попитам,мамите които искат да кръщават децата си,кога мислите да го правите?Аз хич не бързах,ама като гледам какво става,нищо чудно скоро да е невъзможно Rolling Eyes Та се замислих дали да не свършим тази работа по-рано.

# 642
  • Пазарджик
Ние мислим за първия рожден ден.Може би на Бачковския манастир.Хем ни е близо ,хем и на разходка.Есента ходихме до там имат брошурка с какво е необходимо да се носи,и е без предварително записване.Говорихме,че само трябва да е по рано през деня,че зимата затварят по-рано за посетители

# 643
Сибил, аз точно така правя. Постилам одеяло, слагам малчо и на бегом до тоалетна. Но вчера останах шокирана. Бебчо на земята и кака му посяга да стъпва на кръстчето му  #Crazy А тя е на две, уж всичко говори и разбира... Незнам дали ревност започва да проявява  Rolling Eyes
Надка, и аз видя ли да се напъва, слагам на гърне. За двамата по-големи става въпрос. Ама бебчо ми е такъв ревльо и капризен, още не съм се амбицирала.
Оф, то и гърнето вече намразих. Легнали сме си в 10. Щерката ей сега пишка за трети път  Mr. Green
Аз кога да спя!

Малее с 4 деца ли си? Как се справяш не питам, а като гледам са и с малка разлика:)

# 644
Сега четох, че след март се забранява кръщаването на деца...

Общи условия

Активация на акаунт