Зимата ухае на снежинки с малки Юлски беболинки.

• 37 136
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
Сега четох, че след март се забранява кръщаването на деца...

Спокойно, това е фалшива новина. Не се притеснявайте. Ето тук може да прочетете за направената гавра Simple Smile

http://www.webcafe.bg/webcafe/onya-deto-ne-go-triyat/id_12193362 … ranyava_dishaneto

# 646
Mrs.Turner, как е Сами днес? Добре си е, нали?
Сибилче, нашия разбойник ще го кръщаваме, но мисля да бъде като се постопли времето. В момента е много студено в църквите и не си го представям гол и мокричък. Че да не направим беля и да го простудим. И аз преди няколко дни си мислих за кръщенето. По принцип съм чувала, че е хубаво детето да се кръсти преди навършването на 1 годинка. Чудя се хубаво ли е да го кръстим на рождения му ден или пък не?!? Какво мислите по въпроса?
Силве, кураж! Ще прояде малката калпазанка, просто явно си е келеменце хихи

# 647
И аз също от тези дни мисля за кръщенето. Исках да е малко и скромно не като с каката 40 човека, но мм каза както е било с Вени така и с Габи. Обмислям обаче аз да си го организирам вкъщи в градината , а не в заведение. Не бях доволна от заведението.
Даже вчера писах при мамите за детски празници да ми предложат торта.
Мисля да е както с каката 2в1 рожден ден и кръщене.
Не препоръчвам манастирите за кръщавката. Там се кръщават всички деца на куб. Всички се топят в една вода. Което се напишкало, кое повърнало няма значение всички ги топят там и не сменят водата. Имайте го в предвид.
Не мисля че има забрана, но ще питам кръстницата баща й и чичо й са попове те най добре ще знаят.

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 11:44 от stefyyyy

# 648
Абонирала съм се да получавам безплатно всеки месец статии ра развитието на детето по месеци от сайта deteto.info. Една от статиите този месец е точно за гърнето, което обсъждаме: http://lesson8.deteto.info/Default.aspx?page=7

# 649
  • срещу двата комина :)))
Mrs.Turner, как е Сами днес? Добре си е, нали?
Сибилче, нашия разбойник ще го кръщаваме, но мисля да бъде като се постопли времето. В момента е много студено в църквите и не си го представям гол и мокричък. Че да не направим беля и да го простудим. И аз преди няколко дни си мислих за кръщенето. По принцип съм чувала, че е хубаво детето да се кръсти преди навършването на 1 годинка. Чудя се хубаво ли е да го кръстим на рождения му ден или пък не?!? Какво мислите по въпроса?
Силве, кураж! Ще прояде малката калпазанка, просто явно си е келеменце хихи

добре е, слава Богу  Praynig нямаше никакви признаци и червенина няма  Praynig

# 650
Абонирала съм се да получавам безплатно всеки месец статии ра развитието на детето по месеци от сайта deteto.info. Една от статиите този месец е точно за гърнето, което обсъждаме: http://lesson8.deteto.info/Default.aspx?page=7

Благодаря, много полезна статия Simple Smile И аз съм на мнение, че е рано и с това да я запознавам от сега. Не бързам, нека всичко си дойде от беба  Hug

# 651
Търнър, дано всичко е наред. По принцип следи за повръщане, и ако има на док.
За кръщенето се чудя, баткото го кръстихме на именния му ден, понеже не харесвам практиката за сливане на РД с кръщенето. Но сега на малкия имения ден е зимата и се замислям. Иначе бяхме в манастир, но не от известните като Рилския и тн. , та нямаше други деца, после на заведение. Стефи, ако пак събирате 40 човека вкъщи, не знам какво ще усетиш от празника  Crazy
Иначе продължаваме със зеленчуците и жълтъка. След 3-4 дни мисля и месните да почна Peace
Забравих за гърнето...мъчих баткото от 8мес., но го махнахме около 2год., когато говореше и разбираше вече за да си казва. Нощният 2м. след това. Сега до годинката поне не мисля да мъча и него и себе си.

# 652
Аз мислех като стане на 2 годинки поне,да е по-голям и да е по-весело като си играе с други дечица  Whistling
А "новината" за кръщенето също я четох,но потърсих в гугъл и не намерих нищо официално.Обаче преди месец и нещо четох че се обмисля да се забрани и то съвсем сериозно,но за католиците само.Та нищо не се знае,това че за сега не е забранено не означава че няма и това да стане  #Crazy
И аз бих предпочела да е в по-тесен кръг,ама ММ дали ще е съгласен  ooooh!

# 653
Търнър, мнооооого се радвам  Hug Падането на детето е един тих страх за мен. Знам, че всяко дете минава през първото падане и че майките се притесняваме много. Просто ми се иска, ако може да се случва поне след годинка, пък ще видим ...

# 654
Поспаланче, тя и моята щерка нощем е с памперс, но докато не заспи все става да пишка, понякога и през нощта се събужда  Joy
Катя, разсмя ме, имам си три дечица. Не че , не искаме четвърто, но на този етап не можем да си го позволим. Че, току виж и мен сте ме видели по тв да се оплаквам, че не мага да изхранвам многодетната си фамилия  Joy
Кръщенето, ние вече го обмисляме. Няма да чакаме годинката, за да избегнем жегата. Между средата на май и юни ще е. Само да сме живи и здрави и то ще мине  Wink

# 655
Може ли да попитам по колко дни въвеждате даден зеленчук. Ние ядохме 3 дена тиква и свърши малкото бурканче. Иска ми се утре да почна морков или е още рано за нов зеленчук Simple Smile

# 656
  • София
Момичета и ние най-накрая ставаме на 6 месеца Simple Smile и за да отбележи повода малката тупна от леглото,докато за една секунда си отклоних погледа от нея... Поплака,но е весела и игрива. Няма зачервявания или подутини   Confused

Катя,тиквата е плод по принцип... Но всеки различно изчаква за въвеждане на нов зеленчук,въведеното ново нещо трябва да е 1/3 примерно от даваното количество,ако ще го въвеждаш заедно с тиквата. Ако ще е самостоятелно,аз бих изчакала 5 дни.

Аз купих гърне и ще я пробвам, когато започне да седи стабилно. Ако стане - стане, ако не - не.

Не знам как ще процедираме с празненствата на малката,защото аз съм от Бургас, а ММ от София... И ще има разхождащи се роднини,но няма как... 

Спокойна нощ!

# 657
Катя , може да дадеш нова храна.

За кръщенето. Говорих със свещеник и каза , че няма забрана и всичко са само слухове. За бъдеще не може да каже но не му се вярва да има заповед за забрана.

Бела, честит празник. Ние утре правим 6м.
За пътуването и ние сме така само че мм е от Бургас а аз от София хаха

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 22:41 от stefyyyy

# 658
БellaБellissima - Честит празник, да ви е жива и здрава Simple Smile

# 659
  • до едно тепе
2 дена давам ли го смятам за въведен. На третия давам същия+ малко от нещо ново.Днеска и врътнах малко тиква с пащърнак, но течно. Мушнах оризова каша за сгъстяване и така муших в устата. Не иска мрежичката. Мацка с характер. Така ще е явно. Ден ще яде, 3-4 не ooooh!
Кръщене не сме мислили още. Искаше ми се да е на именния и ден(2 май), но май ще е работен. Ще го мислим. Пък и ние сме бързаци. Решаваме, обсъждаме с кръстниците, записваме дата и звънкаме 5-6 телефона. На баткото кръщенето го организирахме за 3-4 часа. Бяхме 25 човека с децата. Flutter
Това дето се изписа по жълтите сайтове за кръщаването накрая прочетох,че не е вярно hahaha

Общи условия

Активация на акаунт