Зимата ухае на снежинки с малки Юлски беболинки.

• 37 131
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Здравейте и от мен! bouquet

Ние днес ставаме на 6 месеца. Да ми е жива и здрава! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Стефи честито и на Вас! bouquet ... Сутринта идва вкъщи лаборантка, за да вземе на Дари кръв, за да не я водим по студа. Както се очакваше не успях от първия път с урината, та имаше и дубъл. Лично я занесох в лабораторията. Дано всичко да бъде наред! Praynig Живот и здраве утре сме на хепатитната ваксина и искрено се надявам всичко да бъде наред! Praynig И ние сме си мислили за кръщенето още миналата година и единственото, което до момента знаем е , че ще бъде когато стане топло. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Лек ден от мен засега! Simple Smile

# 661
  • София
Стефи,Мария честити половин годинки и на вас!

Стефи,значи и вие сте със сходни проблеми като нашите Simple Smile Как процедирахте с каката?

Айде да се стопля малко тая седмица и да започваме да се разхождаме за повече от половин- един час,че врътнах вкъщи вече  Crazy

# 662
Моята беболинка днес става на половин годинка newsm44 newsm44 newsm44

Мария Тереса , честита половин годинка и на вас  newsm51

БellaБellissima ми ние поканихме всички , но за кръщенето дойдоха само 4 човека от Бургас. Баща му мина една седмица по късно , а останалите нямаха възможност да дойдат и само се чухме по тел. Мислех за малката този път да я кръстим  в Бургас , но още се чудя. когато наближи времето ще го обсъдим с мм и ще решим.

Последна редакция: пн, 25 яну 2016, 11:51 от stefyyyy

# 663
Здравейте и от мен!  Отдавна не съм писала , но да се включа по актуалните теми:
Със захранването според мен вървим доста добре, доки даде зелена светлина за захранване още преди да навърши 5 месеца, но явно за нея беше рано , пробвах с картоф, тиква и морков, всичко домашно приготвено, но уви пълен отказ. Изчаках 5-6 дни и предложих пащърнак на Ганчев, толкива много и хареса че за няколко дни заменихме цялото обедно хранене. Няколко дни след това започна да пие едва по 100 мл АМ на хранене, изведнъж просто отаза, доки реши да започнем с каша за следобедно хранене и нещата се нормализираха. От седмица съм въвела и пуешко и заешко, което много и харесва, дори докато взимам с ллъжичката пюре тя започва да облизва опадалото от лигавника  Simple Smile  Скоро ще навърши 6 месеца и имаме 2 заместени хранения, като повечето пюрета пригорвям домашно. Не знам дали се дължи на това но откакто се захрани не се събужда през ноща, заспива около 22 , става около 7 да хапне и пак заспива до 10 часа.
От ваксините остана само 1 Пентаксим и хепатитната ваксина, според мен също се вдигна много излишен шум около прословутите ваксини, нежелани реакции слава богу не сме имали досега, доста добре ги понесе.
Много ми се искаше още през есента да направим кръщене , но в постоянно отлагане стана късно , ще изберем някой слънчев пролетен ден и ще отпразнуваме в скромна компания, абсолютно съм против празненства с размерите на сватба.
От около 2 месеца на моята бебка и се прояви атопична кожа, засега е само на глезените, изписаха ми емолиентен крем на А- Дерма надявам се да успеем да го овладеем, няма кой знае каква разлика, но поне не се е разпространила.
Приятен зимен ден, с повече слънчице за разходки !!!  Hug

# 664
  • срещу двата комина :)))
ние също с две заменени хранения, като вече въведох и пуйка, а тези дни ще вкарам и малко каша с глутен - всичко е по препоръка на лекар  Peace
май се опитва да избива зъбче и Сами е мноооого кисел, пищи без причина , не давада му пипам устата и след половин час му минава  Laughing

Моята беболинка днес става на половин годинка newsm44 newsm44 newsm44

Мария Тереса , честита половин годинка и на вас  newsm51

БellaБellissima ми ние поканихме всички , но за кръщенето дойдоха само 4 човека от Бургас. Баща му мина една седмица по късно , а останалите нямаха възможност да дойдат и само се чухме по тел. Мислех за малката този път да я кръстим  в Бургас , но още се чудя. когато наближи времето ще го обсъдим с мм и ще решим.

честито, много голяма изглежда вашата бебка  Heart Eyes моя хубостник още не може да седи , а я вашата колко е стабилна  Laughing

# 665
Стефи, честита половин годинка на беболинка  newsm51
Мария Тереса, честита 6-месечинка и на Божидара  Hug
БellaБellissima, честита ви половин годинка+1 ден  bouquet
Всички бебенца да растат щастливо!

Аз да ви се оплача - моят хубостник не иска да си хапва зеленчуковите пюрета, ако в тях няма пуешко! Представяте ли си ?!? Вече 3 пъти отказва тотално зеленчуковото пюре още в самото начало и плаче тъжно-тъжно, а 2 пъти му дадох зеленчуково с пуешко и си хапва с мерак. Какво да го правя? Преди си хапваше зеленчуковите пюрета без никакъв проблем.

# 666
Оо, ние вече сме съвсем стабилни. Не се килва и може да седи с часове, но гледам да не я оставям мн мн че ме е страх за гръбчето. А количката е за кукли затова ти изглежда голяма.

# 667
Мария, Стефи да са ви живи и здрави бебоците Simple Smile

Mrs.Turner / Samberg  и моята беба още не е толкова стабилна и не сяда в количката, само подпряна на възглавници, явно си е до детенце  Simple Smile

Днес ще се пробваме с моркова Simple Smile само не знам пак ли да почвам от 2-3 лъжички или да и дам повечко, колкото си иска?

Чудя  се и аз как ще се справя с кръвта и урината, но ще го мисля като се позатопли и ще я заведа. Само трябва да питам в лабораторията дали трябва да я водя на гладно, защото тя си хапва сутрин в 5 и ми е пълна мъгла как ще стане Simple Smile

Хубав ден и от мен!

# 668
Здравейте, здравейте, здравейте Simple Smile

Честито на всички навършили половин годинка Simple Smile Как си минава времето, ейййй
Да се включа и аз по някои от темите:
Хайде с гърнето - купихме и почнах да я слагам от време на време на него. Интересно й е, стои уверено, но без резултат за момента.
Като ходихме да й взимат кръв казаха, че няма значение по кое време става, защото общо взето при бебчовците няма "на гладно". С урината малко се затруднихме, че явно нещо не го слагах както трябва пличето. Памперсът намокрен, а вътре само няколко капки. Та купувах отново и попаднах на едни по-скъпи модели, но с мекичко на мястото, където се залепва. С тях се получи, така че отметнахме и тази задача.
Аз предлагам нов зеленчук в течение на 4-5 дни по малко и тогава приемам, че съм го въвела. Но още не съм й давала пълна порция и вечно да дохранвам с мляко. Каши ме посъветваха да не давам за момента, защото е в горната граница на кг.
Чакам пролетта или най-малкото снегът да се стопи.
Кръщене - не се организирахме лятото и сега вероятно пролетта, но си мисля, че на кръстницата ще й тежи доста. Та се чудя дали да не изчакам да проходи та да не се налага да я носи по време на цялата церемония.
Това е Simple Smile

Хубав ден от мен

# 669
  • София
Мария, Стефи да са ви живи и здрави бебоците Simple Smile

Mrs.Turner / Samberg  и моята беба още не е толкова стабилна и не сяда в количката, само подпряна на възглавници, явно си е до детенце  Simple Smile

Днес ще се пробваме с моркова Simple Smile само не знам пак ли да почвам от 2-3 лъжички или да и дам повечко, колкото си иска?

Чудя  се и аз как ще се справя с кръвта и урината, но ще го мисля като се позатопли и ще я заведа. Само трябва да питам в лабораторията дали трябва да я водя на гладно, защото тя си хапва сутрин в 5 и ми е пълна мъгла как ще стане Simple Smile

Хубав ден и от мен!

Благодаря на всички за пожеланията! Hug

Дари беше нахранена преди да я боцнат, а с урината уцелихме от втория път. Laughing

За моркова - когато го давах общо взето тя изяде колкото поиска. Grinning

Бела честита половин годинка и на Вас! : )

# 670
Много полу рожденици Mr. Green, страхотно. Честити 6 месеца! На всички желая да са здрави и да растат весели и щастливи! Следващите 6 месеца започва интересното - пълзене, изправяне, падане, докопване на разни позволени и най-вече непозволени неща. Ровене в шкафове, саксии с цветя и гардероби. Купон!
Аз с гърне не смятам да се занимавам. Играх го това и наистина преди годинка и половина - две нямаше резултат. Другото лято ще е. Ако пък тръгне на ясла там ще се учи.
Иначе поне има някакъв смисъл от захранването, ака по-редовно. То си е вече истинско и е голямо приключение да го измия. Тя се криви в мивката, изправя се и не мога да я удържа, нито да стигна където трябва, за да измия. Чудя се как ще е като порасне още.
Друго няма да пиша, че само ще мрънкам - болна кака/отново/, пак се отвива нощем/що ли не купих тоз проклет чувал ooooh!/, моркова не се харесва. Ние сме по картофа и тиквата, натюр. Реално въведох всички зеленчуци, които реших и сега още два дни ще давам морков, колкото изяде, толкова и мисля да дам оризова каша. Ще видим тя пък как ще се приеме.

# 671
  • до едно тепе
Честита половин годинка на бебчетата! Много да са здравички всичките. bouquet
Аз прозрях пъкления план на мойто кифлЕ. Грижи се за красотата на майка си. Кога друг път ще седна да си направя маска на лицето с морков, картоф, тиква. А днес и с оризова каша. Така я плю че имаше чаак отзад на главата Crazy А аз не съм се поглеждала в огледалото да се видя. Само се позабърсах с една салфетка hahaha

# 672
Стефи, честита половин годинка на беба! Мнооого са ти сладки и двечките  Heart Eyes Гледам и аз снимката и си викам "Брей, че голяма изглежда", а тя каква била работата Joy
Поспаланчо, ще ме умориш от смях  hahaha Моят бебко си яде всичко ама като реши да кихне с пълна уста.....
Аз да се похваля. Реших се да започвам упражнения за стягане. Е, какво да ви кажа- 15 мин тренировка и цял час въздух не мога да си поема  Embarassed Но няма да се отказвам!

# 673
Гърнето смятам скоро да не го въвеждам, по скоро си мисля за малка седалка за тоалетната.

Още не сме ходили до лабораторията - чакам да се позатопли малко.

Нови храни предлагам на четвъртия ден. Така като гледам май само аз комбинирам зеленчуците. Тоест давам да опита няколко лъжички от единия вид и после ги разбърквам, защото почва да се мръщи. Вече съм въвела сладък картоф, тиква, морков, тиквичка и пащърнак от утре.

# 674
  • Варна, кв. Аспарухово
Честити половингодинки на бебчовците  Hug
Аз ги въвеждах през 3 дни в началото, а сега през 2, но то и вече няма тип зеленчук, с който да не съм захранила (последно дадох зелен боб и грах) или плод (само кайсия). Днес за пръв път да не иска да яде нещо (царевична каша с 1/4 жълтък) но и то хем се мръщи хем отваря устата и вика Амммм. Иначе за месене аз вече какво ли не си измислям да забъркам стига само за мен да е вкусно като комбинация  Wink
Абе хора вие как сте с цикличните дни. Аз си имам редовно даже през 2 седмици. Ходих на лекар нищо ми нямало ама ужас, а още сме на 2 кърмения и половина (аз имам някакво константно количество кърма дето горе-долу ни стига за сутрин, обед и вечер с добавки).

Общи условия

Активация на акаунт