Фотография - 80 тема

• 53 571
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря,РумиК  Hug
Кропа ми е от тази снимка,която не е особено сполучлива,но реших да използвам по темата за предизвикателството Peace
За лицето виждам,че свети и ще се опитам да го изчистя.А светкавицата съм я сложила на максимум,незнам дали е правилно  Rolling Eyes
Best mom's gift by Maria Photography, on Flickr

По темата,всички "Подаръци" са ви страхотни сладури  Heart Eyes
Успех на всички,които имат желание за студио bouquet

# 61
Клото, благодаря за градивния коментар. Трудно ми е да фокусирам неподвижни обекти, какво остава за мърдащи и бягащи. Прекадрирането също ми е мисия невъзможна засега.

# 62
Скрит текст:
Клото, благодаря за градивния коментар. Трудно ми е да фокусирам неподвижни обекти, какво остава за мърдащи и бягащи. Прекадрирането също ми е мисия невъзможна засега.

Това все едно аз съм го писала.

По темата: прекалено буквално я "прочетох", зная. Но от бързане да хвана последния влак, не можах да измисля нищо по-оригинално. То и да имах време едва ли щях да направя нещо по-добро. Колкото и да се мъча да докарам кадриране, все нещо не ми харесва, за обработка пък да не говорим.

Ще съм благодарна на всякакви мнения и критики. Искам ги съвсем съзнателно, без пощада.
IMG_5493 by Daniela Terzieva, on Flickr

IMG_5469 by Daniela Terzieva, on Flickr

# 63
Момичета, мислете композициите си. Научете правилата и ги следвайте - те не са случайни и не са чак толкова сложни. Човешкото око ползва определени "маршрути", за да "разгледа" една снимка, възприема по-лесно едни неща, по-трудно други. Можете да бягате от правилата чак след като ги научите, разберете защо са се наложили като такива и имате основателна причина да ги заобиколите (мърдащо дете не е основателна причина Peace). Белият баланс и въобще обработката са финален етап - фотографията е много повече и основите ѝ са положени много по-дълбоко.
Мъхчето, Im So Excited, SunshineMery, Linofrina, titinka - нека всяка от вас каже какви композиционни правила е следавала. Не се заяждам - просто трябва да си отговаряте на този въпрос всеки път преди да натиснете спусъка.

# 64
Чудесно Вейда.. Правилата са нещо което е хубаво да се знае, защото обикновено винаги ги нарушаваме. Обаче когато знаем какво нарушаваме, знаем и с каква цел го правим.
А за самите композиционни похвати , те са много, но изхождат от две-три неща.
Освен стандартното правило на третините, потърсете информация за Златно сечение и Спирала на Фибоначи. Голяма част от добрите композиции се въртят около тях, в допълнение с различни гледни точки...
В повечето случаи човек не се замисля за композиционни правила когато снима, докато не ги опознае...диагонална композиция, ограждане на обект, S-образна композиция... Знаете ли кошко често ги търся от както ги познавам, особено динамичния диагонал ми е вече подпис.

# 65
Като цяло уж ги знам правилата. И на курс съм ходила, който ме знае. Тук имах няколко снимки, които малко повече си харесах откъм композиция, но нямаха никакъв фокус.

Благодаря, момичета! Взимам бележка и продължавам напред. Все някога ще ми се получат нещата. Simple Smile

# 66
SunshineMery, всъщност най-грубото при снимката ти е че още при снимане си отрязала от окото на модела. В едър план може да се реже от челото примерно (идва от композицията в киното, защото там вертикален кадър няма) та и във фотографията се използва, но не и през очи. Половин лице може, когато е с конкретна идея примерно Simple Smile..

# 67
Новата седмична тема е: Коледни сладки

Дати: 2015.12.14 - 2015.12.20

Групата във Фликър: http://www.flickr.com/groups/week-challenge/
Темата във Фликър: https://www.flickr.com/groups/week-challenge/discuss/72157660058363873/
Резултати от предишната тема: https://www.flickr.com/groups/week-challenge/discuss/72157661393798439/

Правила на групата:

- Допускат се снимки само за текущата седмица;
- Само по една снимка на тема. Ако искате да покажете повече, слагайте ги в коментарите под снимката във Фликър;
- Добавяте само снимки, правени през текущата седмица;
- Слагайте снимката в дискусионната тема за съответната седмица;
- Критикувайте/похвалете другарчето по проект;
- Не забравяйте да се забавлявате, докато снимате.

# 68
Ей, тъкмо за уикенда сме планирали едни коледни сладки, дано сколасаме да направим и да се включа  Sunglasses

# 69
Това, което се получи като композиция, няма нищо общо с първоначалната ми идея. По-лошо е, че дори да докарам нещо като композиция, фокусът липсва. Не търся причината в бягащия модел или апарата, задобективното устройство е най-важно. Wink Затова се радвам на всяко мнение и критика.

Тази седмица не планирах коледни сладки, но ще ме накарате да си променя мнението.

# 70
  • София
Благодаря ви, момичета. Ето за това говоря. На теория знам как трябва да се композира снимката, а на практика се разсейвам от сто други неща и дори не си давам сметка, че нещо съм недогледала. "Критика" е гадна дума, но насоките ви са много полезни. Благодаря! 

# 71
Всички,които са начинаещи и пишат тук сами искат мнения,съвети,препоръки или най-общо казано "критика",така че не мисля,че някой би се разсърдил или обидил,а напротив.Благодаря ви,момичета за всички отправени думи  Hug
Конкретната снимка както казах,мислех да замине за кошчето.В бързината нямах време да хвана точния кадър,прегръдката беше много бърза и кратка.И в никакъв случай не съм имала като идея да режа очи и лице  Embarassed Просто така се получи.Но пък после видях,че е с добър фокус и от кропа мисля,че погледа пада към целувката на детето,а не толкова към очите на майката...Може би на мен така ми се иска Tired

Villysweety,благодаря за новото седмично предизвикателство bouquet

# 72
Привет след известно затишие Simple Smile
Чак ме е срам след толкова време все още да съм сред силно начинаещите, отбелязали близо до никакъв напредък, но,.....отново ще се пробвам да се включвам от време на време в предизвикателствата, да поствам тук-таме по някоя снимка, да ви следя, пък белким нещо ми влезне в главата за по-добри снимки.
И за да не са само приказки, един не-включен в миналоседмичното предизвикателство подарък, но сниман в срок (нали до последно все се убеждавах, че ще измисля и малко по-идеен кадър, ама нейсе Wink )
Специално отскубнато от букета за мама:
7/24 With a Flower by Fidanka

# 73
  • Варна
Кожата всички ли я обработвате по сложните системи с числата? Simple Smile)) Нещо по-лесно като метод няма ли?     (питам с надежда). Малко ме е срам да пускам снимки, понеже си виждам грешките и все си викам кво да пускам, то е ясно Simple Smile

# 74
Кожата всички ли я обработвате по сложните системи с числата? Simple Smile)) Нещо по-лесно като метод няма ли?     (питам с надежда). Малко ме е срам да пускам снимки, понеже си виждам грешките и все си викам кво да пускам, то е ясно Simple Smile
Кой е този метод?

Общи условия

Активация на акаунт