X-Factor Bulgaria - Сезон 4, Тема 7

• 46 834
  • 744
  •   1
Отговори
# 45
  • Вестерос
Дарето и Стивън на елиминации в четвъртък, така би било справедливо...

Нали беше последна, няма време за гласуване
По-скоро ,защото бяха доста под другите изпълнения.

За Дарина- аз не говоря френски, мога да кажа само как се казвам, но тази песен е такъв хит, още я въртят по радиото, телевизията, та личи си от километър както се вика как фалшиво пееше, оставете , че френския е труден език, но да беше се постарала повече, а не да се хили на репетиции  Tired Песента е нова, младото поколение я знае.

За огромно съжаление от всички сигурно тя ще се реализира чрез Криско и ще продължаваме да слушаме от време на време блеенето й. Момичето има говорен дефект също, за да е певица поне това да поработи със специалист.

Не ми е антипатична, въпреки че се изказвам негативно за нея доста често, но за мен тя не е за това предаване все още. С Вики са на почти едни години, ако не и на едни, е коренна разлика за поведение, старание и прочие. Все едно едната е на 30, другата на 13

# 46
  • Вестерос
Донякъде не беше честно и на концерта на български, когато Християна, Кристиан и Стивън не пяха на майчиния си език...

Все пак са в българския Х Фактор, съвсем честно си е. Освен това българският само за Стивън е почти непознат, другите двама си го говорят спокойно.
Не съм съгласна, едно е да говориш, друго е да пееш. Аз говоря немски много добре, но не мога да пея на немски.  Peace

И какво като са в бг фактор? В американския , защото всичките са си "чистокръвни" американци  Thinking Това само в нашия може да се коментира  Rolling Eyes

# 47
  • Пловдив
Изгледах няколко клипчета в нета, Християна отново са я забили с тъпа песен. Последните 4 концерта никакво удоволствие не ми е да я слушам, като изключим диско концерта, и не е виновна тя, а отвратителния подбор.
Стивън и Дарина успях да изслушам по няколко секунди, е те просто съсипаха хубавите песни.
Крис и Ава все повече и повече ми допадат и вълнуват. И само те ме докоснаха. Вики я изслушах цялата песен, хубаво я изпя, но нищо не трепна в мен.

# 48
Скрит текст:
Донякъде не беше честно и на концерта на български, когато Християна, Кристиан и Стивън не пяха на майчиния си език...

Все пак са в българския Х Фактор, съвсем честно си е. Освен това българският само за Стивън е почти непознат, другите двама си го говорят спокойно.
[/quote
]Не съм съгласна, едно е да говориш, друго е да пееш. Аз говоря немски много добре, но не мога да пея на немски.  Peace

И какво като са в бг фактор? В американския , защото всичките са си "чистокръвни" американци  Thinking Това само в нашия може да се коментира  Rolling Eyes

Аз мисля, че ако говориш един език, е много по-лесно да пееш на него, отколкото да си нямаш никаква идея от езика. Това за бг фактор и американския не го разбрах. Не съм запозната с правилата на Фактора, но оставам с впечатление, че един от концертите трябва да е на езика на съответната страна, или това не е вярно? Ако има такова правило, не виждам нищо нечестно чужденците да пеят на български, такова е правилото на формата. Не съм гледала американски фактор, но там чужденците не пеят ли на английски в този концерт?

# 49
  • Вестерос
Беше относно това, че в американския се явяват участници с различни майчини езици, все пак страна цветна и такива обсъждания този пее на майчиния си, а онзи не, няма. А в нашите предавания съм забелязала, че като си чужденец, сякаш вече имаш една черна точка . На бг концерта всички пяха на български и си мисля, че е честно точно на концерта с песни на различни езици чужденците да пеят на техния си език. Все пак да не забравяме, че бащата на Крис е българин, а Християна учи в България не от скоро и приятеля й май беше българин.

# 50
Беше относно това, че в американския се явяват участници с различни майчини езици, все пак страна цветна и такива обсъждания този пее на майчиния си, а онзи не, няма. А в нашите предавания съм забелязала, че като си чужденец, сякаш вече имаш една черна точка . На бг концерта всички пяха на български и си мисля, че е честно точно на концерта с песни на различни езици чужденците да пеят на техния си език. Все пак да не забравяме, че бащата на Крис е българин, а Християна учи в България не от скоро и приятеля й май беше българин.

Аз съвсем друго имам предвид, обаче ти някак си го изкара като дискриминация към чужденците. Както и да е, не е толкова важно.

# 51
  • DE
За хора занимаващи се с музика трябва да е по-лесно да възпроизведат различни езици. Едно слушане внимателно известно време, плюс наизустен текст и готово. Щом аз без да говоря японски и корейски мога да пея на тях, значи за хора които възпроизвеждат звуци трябва да е в пъти по-лесно. Работа си трябва и добри специалисти лингвисти по съответният език и проблема е решен. Изобщо не е оправдание за мен, че някой е пял на различен от родния му език. Все пак става въпрос за една песен от около 3 минути  Peace
Ава го доказаха, за което браво на момичетата, иврита ми е сред най-трудните за произнасяне, но според мен те се справиха прилично.

# 52
За хора занимаващи се с музика трябва да е по-лесно да възпроизведат различни езици. Едно слушане внимателно известно време, плюс наизустен текст и готово. Щом аз без да говоря японски и корейски мога да пея на тях, значи за хора които възпроизвеждат звуци трябва да е в пъти по-лесно. Работа си трябва и добри специалисти лингвисти по съответният език и проблема е решен. Изобщо не е оправдание за мен, че някой е пял на различен от родния му език. Все пак става въпрос за една песен от около 3 минути  Peace
Ава го доказаха, за което браво на момичетата, иврита ми е сред най-трудните за произнасяне, но според мен те се справиха прилично.

Това го повтарям от снощи - става дума за възпроизвеждане на звуци -независимо дали под формата на реч или мелодия. Само не схванах защо само френския се оказа труден език, а иврита явно е супер лесен  Wink

# 53
Защо така го критикувате Стивън? За мен той е голямо попадение на формата; пее с душа, емоционален е; интерпретациите му никак не ми идват в повече, защото те са негова специфика, отличават го от останалите; добре е, че не всички са в калъпа. Това мога да кажа и за Александрина. Драмите около нея не са от претенциозност и примадонщина, както може да се сторят на някои, а от съпротивата ѝ да попадне под уравниловка. В тази връзка никак, ама никак не ми допадат песните, които напоследък дават на Християна - опитват се с тях да удовлетворят масовия вкус, уклона по лековато звучене. А тя е предназначена за друго, защото е неимоверно добра.
Стискам палци и на тримата - любимци са ми, както и Белканто, дано имат късмет.

Аз не се прехласвам чак толкова по АВА: имат красиви гласове тези момичета, но тъкмо спецификата, която ме завладява при горните, у тях липсва. Horchat Hai Caliptus не е най-подходяща за тях; гласът на Ищар е... как да кажа... по-ориенталски (в най-добър смисъл, като по-характерна орнаментика, като отличаваща се регионалност), докато АВА пяха западняшки, което обеззначава идеята на песента, прави я по-постна, лишава я от плътност.

# 54
Сега го гледам концерта. Цяла френска филология не ми стига да разбера Дарина  Laughing

# 55
Сега го гледам концерта. Цяла френска филология не ми стига да разбера Дарина  Laughing

Joy Joy

# 56
Гласувах за АВА, Дарина и Александрина.
Не ми допадат шаблонните, еднотипни, стандартни изпълнения, затова не мога да симпатизирам на Християна и Виктория.
Нещо ми убягва таланта на Крис, чак пък колкото го хвалят... не ме докосва. Чувала съм песента в оригинал и предпочитам в оригинал да я слушам. Тази песен трябва да се лее като широката руска душа, не видях да се разлива... тази песен трябва да ме накара да стана и да тръгна към човека, който я пее, да го "позова", а не да плача. Това е песен за копнеж, очакване, надежда, а не за самосъжаление, примирение и сълзи. Песен, чрез която се установява контакт между две души, духовен, ако щете го наречете телепатичен контакт, а не плач и хленч. ПЕСЕН- ЗОВ. Крис е малък за тази песен, но Саня не е малка, тя е човекът, който трябва да го насочва и вкарва в правилния коловоз.
Симпатизирам на Дарина, не ме дразнят нито самочувствието и, нито блеенето и, нито дефектите в говора. Нека прави шоу!
Отдавна очаквах песен на Ищар и също очаквах Християна да я изпее(както беше писал някой в по- преден пост).  
АВА, ако излязат на сцената и мълчат- аз пак ще ги слушам. Няма други като тях.
Заки внесе настроение, емоция, положителна енергия. Дано остане до края!

# 57
  • Пловдив
Защо така го критикувате Стивън? За мен той е голямо попадение на формата; пее с душа, емоционален е; интерпретациите му никак не ми идват в повече, защото те са негова специфика, отличават го от останалите; добре е, че не всички са в калъпа. Това мога да кажа и за Александрина.
Предполагам защото всеки си има собствено усещане за нещата. За мен Александрина е посредствена певица и въобще нямам желание да я слушам. А Стивън от импровизациите, които е правил снощи едва успях да позная песента! Разбирам различен аранжимент и импровизация, но все пак да прилича поне някак на оригинала. За мен те двамата и Дарина са загуба на време.
Това, разбира се, е моето усещане за нещата, за друг сигурно е друго.

# 58
  • София
Вики беше страхотна, хареса ми, че не звучеше като Лили Иванова. Кристиан също ми хареса, както и АВА.
Александрина се справи също добре този път, но не можах да разбера връзката Спокие - сръбски език, македонски корени и Сандански.  Rolling Eyes

Дарина ми хареса как почна, е не беше на френски, но за мен също той е труден език. След средата обаче беше пълен потрес.

Стивън не ми е любимец и и този път не ми допадна.

# 59
  • София
Благодаря за темата.
Концерта беше много хубав и съм любопитен, кои ще отидат на елиминации в четвъртък.

Общи условия

Активация на акаунт