Отговори
# 255
Мама Елфи и днес има рожденик - баткото на бебките. Да й е жив и здрав и той и много да й помага...  bouquet
Момичета къде ще раждате във Варна и при кой лекър?
В Окръжна при Станислав Славчев.
HappyKali нормално или секцио ще раждаш? А какво ще кажеш за мнението на една скоро родила мама в окръжна болница?
Скрит текст:
Споделям напълно мнението на Elsita като изживяване и отношение в неонатологичното  отделение на Окръжна болница Варна. Още като разбрах, че съм бременна реших да раждам в тази болница, принципно не съжалявам защото раждането ми мина чудесно, много бързо като по учебник. Бях с избор на лекар и отношението на всички акушерки и санитарки беше много мило през цялото време, нищо лошо не мога да кажа за АГ отделението много съм им благодарна за всичко.
Останалият ми престой в болницата обаче беше кошмарен.Бебето повръщаше от аспириране на около плодна течност, но никой не благоволи да ми обясни защо не ми я дават, правят ли и изследвания някакви, кога ще мога да я храня и изобщо никаква адекватна информация цели 24 часа. Организацията им на работа е ужасна, информация на майката не се дава ако не ходиш да ги преследваш и причакваш. Комуникацията е ужасна, вместо да се грижат както за детето така и за родилката в този деликатен период, те само те стресират допълнително. Когато помолих да ми помогнат с първото кърмене също ми се изрепчиха с някаква реплика от сорта как е възможно да не знам. Обясних им, че на теория знам как, но все пак съм за първи път майка и просто искам малко помощ за първото закърмяне. Всички от неонатологичното отделение се отнасят с пренебрежение към родилките, сякаш не съществуваш, карат си по някакъв изграден си техен рутинен ред с изследвания и ваксини, но никой не те уведомява за състоянието на детето ако не се молиш буквално за информация. Всеки лекар е със собствено мнение, вечерта ни казаха, че ще ни изписват, а на следващата сутрин друг лекар реши, че не наддава и че ще се печем за жълтеница и затова ни задържаха за още два дена. Когато нашият педиатър видя стойностите на жълтеница каза, че са за убиване тези хора да го пекат детето при тези стойности. Но явно е практика в отделението да си използват пътеката за жълтеница и пекат почти всяко бебе.
Условията в болницата също са ужасни, в стаята ставаше над 30 градуса не можеше да се диша, а по коридорите беше студено и ставаше течение висяхме понякога по два часа за да изчакаме да мине визитацията и да успеем да научим нещо за бебетата. Едва не се разболях на няколко пъти от рязката разлика в температурата в стаята и течението по коридорите.
Изписването също е не добре организирано, още сутринта ни взеха легалцето и одеалцето на бебка и се чудех с какво да я завивам понеже не си бях взе моя завивка, а одеялото с което аз се завивах беше окъсано и като в казарма. Съответно и самото изписване се забави повече от обявените часове, защото не успели да напишат епикризите за 5 часа....Вече нямах търпение да изляза от там след толкова дни на притеснение и много сълзи, при което кърмата ми почти спря ...почерпих разбира се, но само АГ отделението защото не мисля, че Неонатологията заслужават изобщо нещо. Пожелавам на всички, които им предстои раждане в Окръжна болница да имат по-приятни изживявания от мен Smile

# 256
  • Варна
HappyKali нормално или секцио ще раждаш? А какво ще кажеш за мнението на една скоро родила мама в окръжна болница?
Скрит текст:
Споделям напълно мнението на Elsita като изживяване и отношение в неонатологичното  отделение на Окръжна болница Варна. Още като разбрах, че съм бременна реших да раждам в тази болница, принципно не съжалявам защото раждането ми мина чудесно, много бързо като по учебник. Бях с избор на лекар и отношението на всички акушерки и санитарки беше много мило през цялото време, нищо лошо не мога да кажа за АГ отделението много съм им благодарна за всичко.
Останалият ми престой в болницата обаче беше кошмарен.Бебето повръщаше от аспириране на около плодна течност, но никой не благоволи да ми обясни защо не ми я дават, правят ли и изследвания някакви, кога ще мога да я храня и изобщо никаква адекватна информация цели 24 часа. Организацията им на работа е ужасна, информация на майката не се дава ако не ходиш да ги преследваш и причакваш. Комуникацията е ужасна, вместо да се грижат както за детето така и за родилката в този деликатен период, те само те стресират допълнително. Когато помолих да ми помогнат с първото кърмене също ми се изрепчиха с някаква реплика от сорта как е възможно да не знам. Обясних им, че на теория знам как, но все пак съм за първи път майка и просто искам малко помощ за първото закърмяне. Всички от неонатологичното отделение се отнасят с пренебрежение към родилките, сякаш не съществуваш, карат си по някакъв изграден си техен рутинен ред с изследвания и ваксини, но никой не те уведомява за състоянието на детето ако не се молиш буквално за информация. Всеки лекар е със собствено мнение, вечерта ни казаха, че ще ни изписват, а на следващата сутрин друг лекар реши, че не наддава и че ще се печем за жълтеница и затова ни задържаха за още два дена. Когато нашият педиатър видя стойностите на жълтеница каза, че са за убиване тези хора да го пекат детето при тези стойности. Но явно е практика в отделението да си използват пътеката за жълтеница и пекат почти всяко бебе.
Условията в болницата също са ужасни, в стаята ставаше над 30 градуса не можеше да се диша, а по коридорите беше студено и ставаше течение висяхме понякога по два часа за да изчакаме да мине визитацията и да успеем да научим нещо за бебетата. Едва не се разболях на няколко пъти от рязката разлика в температурата в стаята и течението по коридорите.
Изписването също е не добре организирано, още сутринта ни взеха легалцето и одеалцето на бебка и се чудех с какво да я завивам понеже не си бях взе моя завивка, а одеялото с което аз се завивах беше окъсано и като в казарма. Съответно и самото изписване се забави повече от обявените часове, защото не успели да напишат епикризите за 5 часа....Вече нямах търпение да изляза от там след толкова дни на притеснение и много сълзи, при което кърмата ми почти спря ...почерпих разбира се, но само АГ отделението защото не мисля, че Неонатологията заслужават изобщо нещо. Пожелавам на всички, които им предстои раждане в Окръжна болница да имат по-приятни изживявания от мен Smile
Секцио ще раждам.
За мнението на потребителката ще кажа, че вероятно е имала прекалено високи очаквания. Първо, относно отношението, за която и болница да седнеш да четеш, ще срещнеш и такива мнения. Включително и за частната клиника Майчин дом. Хората са различни и имат различни очаквания.
Второ, относно условията в Окръжна, това което е написала, категорично не е вярно. Не казвам, че лъже. Просто явно не е имала база за сравнение. Ако за нея в Окръжна е мизерия и одеалата са войнишки, то в АГ направо щеше да се застреля...  Laughing Е, в сравнение с Майчин дом си е старо и мизерно, но пък е чисто... Ако се избира по този критерий, срещу скромната сума от 60лв. на ден + съответната цена за раждане, в Майчин дом ще ти е далеч по-комфортно. Но пък не мисля, че ти гарантира отношение. И там има криви акушерки, санитарки и лекарки - личен опит.
Абе в общи линии, всеки си преценя кое му е приоритет - болницата, лекаря, условията в болницата... Във Варна нямаме чак такъв избор, така че...
При мен водещо в избора беше лекаря. Просто държа да раждам при този лекар.
Изкушавах се да избера Майчин дом заради комфорта, но по стечение на обстоятелствата, ако бях отишла там, трябваше да се следя при определена лекарка, а аз не исках при нея. Исках при Яков или Митев, но не можеше... Сложно е за обяснение, така се стекоха нещата.
В АГ-то категорично не исках, заради отвратителната мизерия и преобладаващото пренебрежително отношение, ако не си плащаш за всичко...
Та така, попаднах на Славчев и нито за миг не съжалих до момента. Ходих и на Деня на отворени врати в Окръжна и съм доволна от това, което видях...

# 257
  • Някъде там
За раждането в Окръжна болница Варна, подкрепям мнението. Условията са последният им проблем. И аз раждах там заради лекаря, който си избрах. Отношението после, след раждането на педиатрите и неонатолозите е меко казано накърняващо човешките права  /за разлика от това на лекарите в Родилно отделение/. Да, не сме отишли там на хотел и всичко се изтърпява, но не се забравя. Желая на всички леко раждане и здрави бебчета  Praynig

# 258
Момичета я споделете вие позволихте ли си да пиете по време на празниците Simple Smile На мен за три дни най-много една чашка винце да ми се събрала Simple Smile Страх ме е . Знам, че дори и цяла да изпия няма какво толкова да стане, но си ме е страх Simple Smile

# 259
Честита 2016 година... нека бъде изпълнена само с положителни емоции,  с много усмивки и сбъднати мечти. На всички нас пожелавам здрави бебетата ... , а щях да забравя черпя ви по половин чашка червено винце , защото днес имам имен ден  Party

# 260
ЧНГ, мили мамчета! ♡ Да е красива, добра и щастлива година за всички ни! Simple Smile честит празник и на именичките ни! Simple Smile
Бебевалежът започна... Цели 3 момиченца , извън мамин тумбак си имаме вече  Grinning  Party  Party  Party
Честита радост и тук да кажа на pepina !!! Здрава и щастлива да расте слънчева Боряна! ♡

# 261
  • Варна
Оооо, имаме си още едно бебе...  newsm44 Кога, кога?

# 262
Честито, бебче и на мама Пепина!

# 263
Честито на мамите! Желая им бързо възстановяване и много здраве и никакви тревоги около дечицата!
Честита Нова 2016 година на всички момичета! Да е здрава и благодатна!

# 264
Честита нова година! Нека да бъде изпълнена само с положителни емоции и всички да гушкаме прекрасни и здрави бебоци!  Heart Eyes
И разбира се честито на родилите мамчета и бързо възстановявне!  Hug

# 265
Момичета я споделете вие позволихте ли си да пиете по време на празниците Simple Smile На мен за три дни най-много една чашка винце да ми се събрала Simple Smile Страх ме е . Знам, че дори и цяла да изпия няма какво толкова да стане, но си ме е страх Simple Smile

Честита Нова Година! Няма от какво да се притесняваш. Една чаша вино за няколко часа се обработва като едно нищо от метаболизма ти, а до бебе достигат много малки количества алкохол. И то не силен алкохол, виното е 12, 13 % макс. Да не говорим, че много лекари са все още на принципа, че една две чашки червено вино са полезни при бременност. Не знам доколко е основателно, но няма и никакви данни, че такива количества увреждат. Да не говорим, че те бебетата вече са с оформени органи само дебелеят и дробовете им се развиват. Дано съм те успокоила.
(Аз пия на няколко седмици по една чаша, като се виждам с приятели или по разни други поводи)

Имаме си вече 3 бебета, много се радвам  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 266
Честита Нова Година, определено ще е много вълнуваща за всички ни Crazy Нямам търпение да видя и гушна бебка, макар че доста ме е страх от "процесите" преди това Grinning. Относно алкохола, аз по принцип не пия, така че това не стои като въпрос. Имам приятелка с дъщеря вече на 4г, още от първите месеци пиеше по чаша вино, детето си е живо и здраво. Поздравления и за третото бебе на темата, да расте здрава и щастлива Hug

# 267
Честита нова 2016 година, мили момичета! Нека всички живи и здрави да си посрещнем пухкавите живи и здрави бебочета!   Hug
 А вече сме си имали и 3 бебчета!!!  Heart Eyes Ах, че хубаво!  Да са живи и здрави, а на мамите бързо възстановяване!  bouquet bouquet bouquet
 За новогодишната нощ и аз си позволих чаша шампанско, но не мисля че е навредило. Аз по принцип си пийвам винце, но откакто съм бременна не ми се е пило. Е, случвало се е да изпия 2-3 пъти досега я чашка винце или мъмичко бира по поводи,  иначе не. Но и моите доктори казаха,че не вреди.

# 268
  • Варна
Здравейте и Честито Нова Година! Много здраве и щастие, леко и безпроблемно раждане на всички мами!
Аз ще раждам в Майчин дом при д-р Яков. Скоро ще определим и датата на секциото.
Всичките ми познати и приятелки, които са раждали в Окръжна са ги задържали за жълтеница, явно им е практика.

# 269
Здравейте и Честито Нова Година! Много здраве и щастие, леко и безпроблемно раждане на всички мами!
Аз ще раждам в Майчин дом при д-р Яков. Скоро ще определим и датата на секциото.
Всичките ми познати и приятелки, които са раждали в Окръжна са ги задържали за жълтеница, явно им е практика.

За Окръжна и аз така съм чувала.Аз смятам в АГ да раждам, както и с първото дете, но не мога още да реша при кой лекар.Дали да повторя при д-р Георгиев или при д-р Танев....

Общи условия

Активация на акаунт