ВТОРИ клас - 4 тема

• 37 040
  • 724
  •   1
Отговори
# 510
  • София

Общото е, че в повечето случаи (на истинска агресия у деца, не просто на по-буен нрав или неадекватни мечешки закачки, дърпане на плитките или бутане на другарчето в пряспата с последващо лично падане в нея, сещаш се, а проява на целенасочена злобна жестокост) е причинени именно от някакъв биохимичен проблем - и, също в повечето случаи, той е трудно диагностируем или на практика недоказуем лабораторно.Което не го прави, уви, несъществуващ.

И само да уточня - това не означава, че мястото на деца с такива проблеми е в обикновено училище (според мен), особено, ако не са на лекарства.
Ако не могат да получат диагноза следва да получат присъда, това е.

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 16:21 от katiABV

# 511
  • В светлината на слънцето
Хейли, не искам да звуча песимистично, но ако родителят или родителите на въпросното дете Х са подпомогнали по някакъв начин благосъстоянието на директорката и училището, то забрави за каквато и да е справедливост. Детето Х ще продължи да прави каквото пожелае с чувството на безнаказаност; от родителите не чакай ответна реакция - за тях детето им е ангел, всички други са по презумпция лоши и те, а не то, са виновни; директорката просто няма да се намеси на практика и най-много твоето момиченце да излезе на финала виновно, че клевети милото дете Х. Учителите в такива ситуации гледат да мълчат общо-взето, защото са зависими от директорката. Ако ще и целият клас да застане зад твоите/на твоето дете думи, пак така ще се извъртят нещата, че няма да излезеш ти правата, може и в лъжа да те обвинят. Когато са намесени пари, не чакай справедливост. Виж само колко тв репортажи има за подкупни директори и учители. И почти нищо като резултат срещу това. А колко още има, за които никой не научава, тъй като както и ти казваш, децата се страхуват да говорят открито.
Моят съвет е да преместиш детето и директно да сезираш най-висшите инстанции, включая МОН.

# 512
  • на Мелмак
Понеже съм свидетел на доста несправедливости, за съжаление от агресори в у-ще, ДГ, написах, че бих преместила детето си.
То също ще почувства защита по-този начин,въпреки,че не е правилният.
Щом учителката го защитава....

# 513
Аз също неотдавна бях в ситуация подобна на Хейли. Детето ми звъня три пъти по телефона да отида да го спася от три деца, които го гонят да го набият. Ревеше и ми се молеше да отида. Като отидох и говорих с госпожата резултатът беше да го нахока, че не е отишъл при нея, а е звъннал на мен. Освен това децата не били "такива". Те казаха, че го гонели с друга причина. Така му било по-лесно като има нещо да се разплаче и да ми звънне...

# 514
  • София
ЧНГ и от нас! Много здраве и късмет за всички!

Хейли, ти знаеш с какви хора си имаш работа - учителката, директор, родителите, средата въобще. От горчив опит с големия ми син, обаче, ти казвам: ако класната и директорът са на място и детето е изключение - нещата ще се оправят въпреки родителите. В противен случай - сменяй училището. Иначе ще си останеш с нервите и накрая вие ще сте виновни и истерични Sad
Аз до ден днешен съжалявам, че детето ми беше принудено да търпи тормоз и унижения цяла година и кусур... Sad
И след това в друго училище видях как абсолютно аналогичен проблем се разреши в рамките на седмица.
Както казва Лулу, зависи какви са на директора и училището, но ако класната е на място, нещата ще се разрешат... Въобще, пробвай хората и ако не става - приятелският ми съвет е да смените училището, нищо че е посред учебната година и ще има стрес от смяна на класа...
Пожелавам ви успешно решение, независимо какво е  bouquet

# 515
  • София

Във всеки случай до разрешаване на въпроса по-добре е да не ходи на училище изобщо, отколкото да се връща в тази среда - дори и за малко...
Освен, разбира се, ако от недоизказаното аз не си представям слон за нещо, което е било муха...

# 516
Аз с една малко глупава молба  Embarassed
Скрит текст:
Моля, ако някой има Nike Air Max размер UK 3 / Eur 35.5 да измери колко е стелката.

# 517
  • Sofia
Аз с една малко глупава молба  Embarassed
Скрит текст:
Моля, ако някой има Nike Air Max размер UK 3 / Eur 35.5 да измери колко е стелката.
Имам 4ка Найк, ако ще те ориентира...

# 518
Да, благодаря!

# 519
  • В светлината на слънцето
И аз мога да измеря, но довечера след като се прибера. Обаче моят е с голям крак, бг стандарт вече е на 36 и отгоре.

# 520
Ох, не ми говорете за номера. Моята вече е с 38, ами не мога да й намеря боти или ботуши, които да са детски. На щанда за големи все ми се виждат неподходящи. А апрески купихме 39 номер, че 38 й стискали  Shocked

# 521
  • София

Натъжавате ме някак...
Врячето още ми е мъничко и гушкаво, ама... до... кога? не много още, сигурно...

# 522
И Д. е с 38 номер, което е ок, но връзките....голяма драма.
Последните му зимни обувки ги взехме нарочно такива, с цип отстрани, че да не се налага да използва връзките. Омръзнало ми е като слиза от автобуса, връзките му да вървят 50см след него.

http://deichmann.scene7.com/asset/deichmann/p_detail/--1312697_P … Image=default_dsd

# 523
Моят син е с 37 номер ботуши в момента, но ми се струва, че с дебел чорап ще са му малки. Не знам колко е висок, но е над 1,40.

# 524
Аз купих едни 37 номер норд фейски и едни джак волсфскин за тази зима с идеята да ги носи и догодина, но нищо чудно да не й станат тогава. И двата чифта са с лепки. Миналогодишните с връзки все се развързваха, въпреки че ги стягах по какви ли не начини и тя ги обуваше директно. Моята носи и  ортопедични стелки, които стесняват обувката.
Повечето дрехи в 152 размер са й добре Blush  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт