Лидл ::76::

• 84 800
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
Жармен, брашното е хубаво  Peace Сега за коледната офанзива само такова ползвам, чудесно е.
А ти колко време вари конд. мляко в тенджеата под налягане? Че иначе по 2-3 часа съм варила, не знам за колко би станало там  newsm78

# 721
 1час след вдигането на клапана.
 Но за друг път ще знам - първо ще варя малко в тенджера да падне лепилото - че после беше по стените на тенджерата и го търках бая.
   Аз даже избързах и не чаках да изстинат в тенджерата и я отворих веднага . Изсипах водата в мивката и долях хладка - после едната кутия под струя студена и отворих . Не гръмна или каквото четох тук там.
  Брашно тези дни ще взема .

# 722
  • Пловдив
А колко дулсе де лече излиза от кутийка кондензирано мляко на Лидл?

# 723
Ами грамажа си се запазва - просто става карамелено .
 Не погледнах какъв грамаж има кутията 300 и няколко грама е май.

# 724
  • Пловдив
Благодаря, Жармен! Аз си купих за празниците една вареная сгущенка от Березка, че ме мързеше да си приготвям сама от мляко, но ще пробвам нататък твоя метод. Simple Smile

# 725
 Наирянка
Скрит текст:
Ами то има и друг метод - бърза сгущенка -  200 мл течна животинска сметана + 200г захар - по добре пудра / може и кристална / + 20 гр краве масло .
Вари се на бавен огън и се бърка непрекъснато .
Тук има и с мляко , но трябва да е домашно. http://sladkoisoleno.blogspot.bg/2011/07/blog-post_05.html
 Аз съм пробвала с неподсладено кондензирано + захар и си се получи добре - но трябва да се стои до котлона.
Сега замислям да подобря метода и ще видим. Защото ще е по - изгодно.

# 726
Ами грамажа си се запазва - просто става карамелено .
 Не погледнах какъв грамаж има кутията 300 и няколко грама е май.

294 е по спомен. Аз правя бонбони Рафаело или салам торта. 

# 727
  • Пловдив
Малко спам, но:
Скрит текст:
Кутия кондензирано подсладено мляко, 100-150 грама лешников тахан и няколко лъжици какао...  Heart Eyes

И по темата - според мен сметаната е животинска. Растителните нямат толкова приятен вкус. А и срокът ѝ на годност е твърде кратък.  Peace

# 728
Днес си взех калиграфския комплект, но като го отворих в нас видях, че писалката не е с пълнител.  Не смея да топя в мастилото, за да го изпробвам, чудя се дали да го връщам. Някой да е писал вече с нея?
Май по-добре да си купя писалка от книжарницата.
Какъв е срока за връщане на стока?

# 729
Какъв е срока за връщане на стока?
Месец

# 730
Малко спам, но:
Скрит текст:
Кутия кондензирано подсладено мляко, 100-150 грама лешников тахан и няколко лъжици какао...  Heart Eyes

И от мен малко спам.
Откъде купувате лешников тахан? Наскоро никъде не съм виждала. Преди вземах на Тръндеви.

# 731
Някой купувал ли е степера? Скърца ли?

# 732
  • оттам, откъдето започва България
И от мен малко спам.
Откъде купувате лешников тахан? Наскоро никъде не съм виждала. Преди вземах на Тръндеви.
[/quote]
И аз да дооспамя:
Скрит текст:
Виж какво предлагат Тръндеви. Никъде не пише лешников тахан. Да не се бъркаш нещо. http://www.tahan-bg.com/__4.html

# 733
  • Sofia
Лешников тахан видях да продават на Женския пазар в началото -магазинчетата с ядки и сушени плодове.

# 734
  • Sofia

В магазините за семена и ядки около Женския пазар има лешников тахан,/ако си от София/,скъпичък е Money

Общи условия

Активация на акаунт