вирусен кератоконюктивит

• 5 991
  • 22
  •   1
Отговори
Здравейте,
имах зачервяване и от вчера съм с диагноза керактоконютивит.
Състоянието се влошава с часове, подуха се лимфни възли около ушите, въобще стана сериозно.
Изписаха ми Диклоабак, но гледам, че в упътването не пише, че е за кератоконюктивит, също и Корнел гел, което също ми се вижда странно лекарство за тази болест.
Притеснена съм, имам болки и зачервени и подути клепачи, които почти покриват окото, затова реших да пиша, ако някой случайно се е сблъсквал с подобно нещо.

# 1
Това не е шега работа.Посети професионален очен др. смисъл някои добър незнам,Корнел гела задължително подпомага оздравяването на роговицата ние капехме 5  вида капки 5 пати на ден

# 2
точно това изписа очния.

# 3
Абе как така само капки.Аз също бях с кератит и се образуваха някакви бели бактериални ивици  от вътрешната страна на клепача,който се махаха в очна клиника всяка сутрин с упойка.Зарази се и сина ми и дъщеря ми,като дъщеря ми го изкара най-зле,беше на 2 год.През деня слагахме по 3-4 вида капки, като фи редувахме.Много е заразно.

# 4
Лекаря ме успокои, каза, че до 20 дена ще се оправя, не е споменавал за кератит? Какво е това всъщност?
Детето го изолирах, пратих го при баба му, за да не го заразя, ако вече не съм го заразила докато не съм знаела, че имам това.
Изписа ми Диклобак 3 пъти по 1 капка дневно, този гел, за който писах и Аулин 2 пъти дневно, само Аулина не ползвам от тези неща. Окото ми сълзи постоянно. Зачервени клепачи и очи.
Незнам какво да правя и при кого да ходя, не съм от София. Записах час в понеделник за един лекар в Ст. Загора.

# 5
Кератит е съкратено-казано,пред огледало си обърни долния клепач и виж дали имаш бяла ивица,нещо подобно на бял крем за ръце.Ако нямаш добре,ако имаш пак казвам,че се махат под местна упойка.Самите ивици представляват бактериално натрупване.На нас ни изписваха Вигамокс,след махането на натрупването,Офталар,Фуситалмик,вечер Тобрекс-гел да не залепват клепачите през ноща за окото,след леката оперативна намеса.Това пак ти казвам се случваше 10 поредни дни.Изолираха ни в най- последната стая,сутрин махаха налепа и цял ден редувахме капки.Ако все пак имаш налеп и е малък,може да се справиш и само с капки,при нас беше много тежко състояние.А от кога си така и от кога прилагаш лечение.

# 6
Нямам бяла ивица, кървясали са ми очите и отвътре и отвън, клепачите са надути и почти покриват оковото, в средата един малък отвор.
Кератитът заразен ли е?
Първото червено петно ми се появи понеделник, в срядаходих на лекар, оттогава малко намаля сълзенето, капките  Диклобак намаляват болката за няколко часа, дразни ме светлината. В понеделник пак съм на лекар.
Незнам дали е уместно да влезна в болница, но лекарят, при който ще ходя в понеделник не работи в болница.

# 7
Не в болница влизахме, защото на нас ни се налагаше заради бактериалния растеж в окото и махането му с упойка.При теб изглежда не е толкова зле.И да,кератита е силно заразен,защото аз заразих две от децата,третото се спаси.Нямаш ли избор за второ мнение,не се оравя на лекар,но ми се струва, че лечението ти е непълно или неправилно.Имам богат 13 годдишен опит с очни лекари и мисля,че трябваше вече да тръгваш към подобрение,а ти май циклиш на състояние с временни подобрения и после пак същото.

# 8
Затова в понеделник отивам при друг лекар и ще намина към болницата.

# 9
Затова в понеделник отивам при друг лекар и ще намина към болницата.

Хубаво,успех и дано само ти се разминеш със заразата.Пиши как е минало в понеделник.

# 10
Привет,
ходих при новия лекар.
Новото е, че каза, че мога Диклобака да си го капя когато имам болка, дори да надвиши 3*1к. на ден.
Изписа Тобрадекс и антибиотик, Левокс.
Сега виждам замъглено. Каза, че имам начало на кератит, а антибиотика бил нужен заради подутите лимфни възли. Каза, че не съм за болница. И изследвания не пусна.

# 11
Привет,
ходих при новия лекар.
Новото е, че каза, че мога Диклобака да си го капя когато имам болка, дори да надвиши 3*1к. на ден.
Изписа Тобрадекс и антибиотик, Левокс.
Сега виждам замъглено. Каза, че имам начало на кератит, а антибиотика бил нужен заради подутите лимфни възли. Каза, че не съм за болница. И изследвания не пусна.
То няма какви изследвания да се пускат,само ако имаше бялата ивица взимат проба за бактериален растеж.Болничния престой пак е нужен само ако махат бактерии.Тобрадекса нямам спомени при какъв случай сме го ползвали,но знам че е ползван.Ами бързо оздравяване и дано никой не заразиш ойоло теб.

# 12
ного ми е замазано пред очите.
И не мога да чета много ситни надписи, примерно съобщение от старите мобилни тел. . Лекарят каза, че съм имала някакви ранички в окото, които щели да заздравеят.

А Левокса го е изписал по 1 на ден, но то се чупи и се чудя далои да не пия по поливника.

# 13
Казвам ви пак, не е шега работа вече виждаш замъглено самата роговица е нападната и истанява не искам да те плаша но ти трябват дори и антибиотик венозно прочети за кератит има в нета. Има вероятнос да остава и белек в самата роговица

# 14
Желая ти  бързо оздравяване а за Тобрадекс нашите др казаха че е чиста вода и захар вместо него ни капеха ОФТАКУИКС

Последна редакция: пн, 14 дек 2015, 20:13 от sweet_cook

Общи условия

Активация на акаунт