Сушилня - комбиниран уред или самостоятелен?

• 41 433
  • 169
  •   1
Отговори
# 120
  • София
На повечето комбинирани не е указано дали сушилнята е с ТП или не, как се рабзира в такива случаи?

# 121
Според мен логичният извод е, че щом не е оказано, значи термопомпа няма. Те така или иначе комбинираните уреди с термопомпа са много редки - моето лично проучване сочи, че иде реч за едва няколко модела на АЕГ, лансирани близките няколко години. Никоя друга марка няма подобна технология или поне аз не съм чела, а съм чела доста.

# 122
Само АЕГ продават уред с термопомпа и инверторен мотор и си го пишат
http://technoplus.bg/wp-content/uploads/2016/04/AEG_LOKOHWD.jpg

# 123
Внимавайте само с размерите. Тези АЕГ с термопомпа са 87 см, докато стандартът е 85 и вграждането при вече изградена кухня може да е сложно. Как завиждам на хората, които си имат отделно помещение за пране и простиране.

# 124
Внимавайте само с размерите. Тези АЕГ с термопомпа са 87 см, докато стандартът е 85 и вграждането при вече изградена кухня може да е сложно. Как завиждам на хората, които си имат отделно помещение за пране и простиране.
И аз това винаги ми е било мечта, мокро помещение за кофи, легени, перални и сушилни! Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 юли 2017, 14:08 от mimi.7299

# 125
http://technoplus.bg/?product=peralnya-sas-sushilnya-aeg-lokohwd  Принципно всички уреди са със стандартна височина. Няма по - високи, ли по - ниски.

# 126
http://technoplus.bg/?product=peralnya-sas-sushilnya-aeg-lokohwd  Принципно всички уреди са със стандартна височина. Няма по - високи, ли по - ниски.

Хич не е така, разгледайте спецификациите на другите модели с термопомпи продаващи се в България. А и конкретно посочения пример, в други сайтове е също с височина 87. Може информацията да не е въведена коректно.

# 127
Здравейте , търся комбиниран уред поради липса на мяста.Гледам Samsung eko buble и АЕГ .Разбрах че само АЕГ имат комбинирани с термопомпа, но ми идват малко скъпи .Моля за отзиви на ползващите двата варианта и толкова ли е важна наистина термопомпата , като се има предвид , че мисля че няма да исползвам непрекъснато сушилната ???Благодаря ви .

# 128
  • София
Здравейте , търся комбиниран уред поради липса на мяста.Гледам Samsung eko buble и АЕГ .Разбрах че само АЕГ имат комбинирани с термопомпа, но ми идват малко скъпи .Моля за отзиви на ползващите двата варианта и толкова ли е важна наистина термопомпата , като се има предвид , че мисля че няма да исползвам непрекъснато сушилната ???Благодаря ви .
Когато аз си търих сушилня и аз търсих комбинирана /не че си купих такава де/ но гледах същите марки, даже по-скоро исках самсунг, че и пералнята ми е такава, а и съм ного доволна от нея, и в магазините ме уверяваха, че и вете са с термопомпа.

# 129
Нищо не мога да кажа за Самсунга и вярвам, че е добра. Аз след една година ползване продължавам да съм много доволна от АЕГто ми и постепенно започнах да ставам зависима от нея. Не знам как съм живяла без сушилня. Да не говорим, че е безкрайно удобно и икономично да я настроя да се пусне сама на нощна енергия, а на сутринта направо да прибера дрехите по гардеробите. Много е тиха, не мачка (ако не съм я претъпкала или настройла неправилно), не харчи много, функцията пара много улеснява гладенето... С две думи, нямам забележка.

Мисля, че разликата между АЕГ и повечето други комбинирани уреди е не само в термопомпата, но и в наличието на филтър за пухове.

# 130
Макарон твоята с термопомпа ли ?

# 131
Да, от по-малкия вариант (8 кг пране, 5 кг сушене) на АЕГ с термопомпа.

# 132
  • София

Вече 10 години си ми работи отделната сушилня (беко), без кондензатор - просто мястото, което бяхме предвидили за нея, без друго е току под комините - само в нея суша... никакви оплаквания нямам.

# 133
Аз от една година съм съм Самсунга, доволна съм. Не, че имам база за сравнение де, но нямам оплаквания...

# 134
  • Berlin
Ние имаме това http://www.siemens-home.bsh-group.com/in/productlist/laundry/was … dryers/WD15G460IN от 2 месеца. Еми мачка дрехите, а толкова мразя да гладя. Засега пробвам с по-малко количество дрехи и ди взех една топка за сушилни, за по-малко гънки .🙄 Но пък не съм чела упътването още, защото е на немски, а не го разбирам. Има две програми на сушене.

Общи условия

Активация на акаунт