В момента чета...43

• 62 837
  • 725
  •   1
Отговори
# 285
  • София
....И телефонният указател да ми разказва Алиенде, пак ще я чета неотклонно  Laughing
Joy
Скоро говорих с Кали за Дан Симънс и тя каза нещо подобно - "И брошурка да напише, ще я купя и прочета".
Отбелязвам Галвестън, мерси за препоръката!

# 286
  • Ямбол
Алиенде ми секна ентусиазма с нейната Паула, но Дан Симънс си го отбелязвам да го придвижа по-напред. Щом Кали и Вени го харесват, имам им пълно доверие, че и доста негови има в Читанка. Като първа съм планувала Хиперион. Но сега ще сменя малко жанра с птиците.

# 287
  • София
На Алиенде аз нищо не съм чела, но на Дан Симънс съм заклет фен и Вени много точно ме е цитирала.
Лиляна, точно с Хиперион е най-добре да започнеш  Peace А пък аз си отбелязах препоръчаната от теб, но само ми кажи авторът кой е?

Лу, не "евентуално Кали", а "И Кали" - харесвам хард трилъри  Wink

# 288
  • Mediterraneo

Отдавна се канех на "Последно танго в Харвард" - първите 200 страници ми бяха малко скучновати, но след това търпението ми си струваше. И тази му книга не отстъпва на "Лекари" и "Награди"...

Отдавна стои изтеглена; започнах я, но първите 20тина страници някак не ме грабнаха и я оставих. Смятам да е първата за 2016 г. след това, което си написала  Peace

# 289
  • Ямбол
След няколко по-леки книжлета сега съм на "Слепота" на Сарамаго.

Кали, "Малвил" е на Робер Мерл, друга негова, която съм чела и много харесвам е "Добре охранявани мъже".

# 290
  • Ямбол
...
Лиляна, точно с Хиперион е най-добре да започнеш  Peace А пък аз си отбелязах препоръчаната от теб, но само ми кажи авторът кой е?
...
Малвил ли? Робер Мерл е авторът. Мисля, че ще ти хареса. Ето я: https://chitanka.info/text/17665-malvil

О, Слепота ми е сред фаворитите за всички времена. Много силна книга.

# 291
Лиляна, не знам дали Птиците ще ти харесат. На мен ми е любима и е една от малкото, които препрочитам. История за една вечна любов и не само.
От тази книга ми е мечтата да посетя Австралия.

# 292
Лу, и аз останах със същото усещане за Мамен Санчес, 2 звездички съм дала. Гледам, че са издали и трета нейна книга и също бих я пробвало отново..

Успоредно препрочитам "Мери Попинз". Сранно, колко детайли от книгата се оказа, че си спомням, а не съм я разгръщала от дете Flutter.
И аз възнамерявам скоро да препрочета "Мери Попинз", особено след като тези дни прочетох три прекрасни разказа от авторката:

В момента чета "Крадецът на книги". Много ми харесва. Ще я завърша за отрицателно време.
Обичам почти всякакъв вид литература. Ще ми е интересно да прочета и вие какво харесвате и какви са мненията ви.  Hug
Би трябвало да ти хареса и "Аз съм пратеникът", последната ми прочетена книга.

Сега съм с: Heart Eyes

Последна редакция: чт, 31 дек 2015, 09:43 от Сиси ♥♥

# 293
  • София
Лу, имаш я  Flutter Ако я искаш сега празнично, пиши адрес...  Grinning
За да не е спам - напредвам с "Градът на сънуващите книги". Интересна. С известна прагматичност, дори с елементи на досада от нуждата от повествование, автора въвлича в един много, много романтичен свят  Party Има някакво противоречие между живота в Града и усещането, стила на автора.... да видим какво ще излезе от това  Grinning

# 294
  • София
Лу, мерси за препоръката за "Галвестън"  Hug Записвам си - "Лу-Галвестън" , като във филма "Оркестър без име" репликата "Велко-животновъдите"  Laughing

Аз също препоръчвам на групата трилъро-любителки романа "Всяко мъртво нещо".
Стилът напомня донякъде на този на Чандлър и Хамет, на моменти прилича на True detective 1 с една сляпа баба креолка от Луизианските блата, дето вижда разни неща  #Shocked
С две думи харесва ми за момента  Grinning

# 295
В момента чета "Крадецът на книги". Много ми харесва. Ще я завърша за отрицателно време.
Обичам почти всякакъв вид литература. Ще ми е интересно да прочета и вие какво харесвате и какви са мненията ви.  Hug
Би трябвало да ти хареса и "Аз съм пратеникът", последната ми прочетена книга.

Сега съм с: Heart Eyes

[/quote]

Страхотно, ще я погледна и се надявам скоро и нея да прочета. Благодаря!  Heart Eyes

# 296
  • Belgium
Сиси, кажи малко повечко за "Коледните истории на леля Сас".

Мернах я в Goodreads и моментално я сложих в списъка с книги за четене  Laughing

Маришка, благодаря ти, но следпразнично ще е  Hug

Кали, мдам "Галвестън" определено си мисля че ще е "твоя". Влиза остро и рязко като бръснач във вена  Crazy

Лу, мерси за препоръката за "Галвестън"  Hug Записвам си - "Лу-Галвестън" , като във филма "Оркестър без име" репликата "Велко-животновъдите"  Laughing

Joy  Hug

Обаче това луизианските блата си станаха тренд. Има ги и при Дона Тарт, и при Ник Пизолато, като чета и на бая други места. Много са кинематографични и туй то  Laughing

# 297
Какво да кажа - средна работа  Laughing И да я прочетеш, и да не я прочетеш , е абсолютно все тая  Laughing
Първата част ми хареса повече. Тази не чак толкова.

Същата работа и при мен. Първата част ми хареса, но с чисто сърце Кинг можеше да не пише повече по темата. Поредица, та даже 3 книги са твърде много. Още на анотацията не ме грабна, а я чаках с нетърпение. Мъчих я, мъчих я на английски, накрая я преведоха и я довърших на български, но третата книга със сигурност няма да прочета. Може би е моята малинка за 2015, заради очакванията.

Последно прочетох втората част от Алената кралица и продължавам с Галвестън.

# 298
Здравейте ! Цяла бременност четох много малко, сега вече втори месец с много малко сън едва започвам с книгите. Започнах с препрочитане на "Сянката на вятъра" на Сафон. И по тоя повод- мъжът ми прочета трите части и е в издирване на четвъртата книга, но в издателството дори не могат и като линк да ми изпратят разказа, та ако някой го има ще съм му много благодарна. Помян,че имаше тук един момък, голям фен на автора- казва се "Огнената роза"  Praynig
И Весела Нова Година !!!

# 299
Здравейте ! Цяла бременност четох много малко, сега вече втори месец с много малко сън едва започвам с книгите. Започнах с препрочитане на "Сянката на вятъра" на Сафон. И по тоя повод- мъжът ми прочета трите части и е в издирване на четвъртата книга, но в издателството дори не могат и като линк да ми изпратят разказа, та ако някой го има ще съм му много благодарна. Помян,че имаше тук един момък, голям фен на автора- казва се "Огнената роза"  Praynig
И Весела Нова Година !!!

Това ли търсиш?

Общи условия

Активация на акаунт