В момента чета...43

• 62 837
  • 725
  •   1
Отговори
# 360
И аз започнах "Куфарът на брат ми" и първите два разказа почти ме отказаха Simple Smile Искрено мразя този поглед над емиграцията, ама искрено и от сърце  Grinning
Ще чета разбъркано с надеждата да намеря и моя поглед някъде там.

Какъв точно е тази поглед?!? Да не би да "прехвалва" емиграцията?

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2016-01-05&article=241014

За любителите на Алиенде е горният линк  Simple Smile

# 361
И аз започнах "Куфарът на брат ми" и първите два разказа почти ме отказаха Simple Smile Искрено мразя този поглед над емиграцията, ама искрено и от сърце  Grinning

Какъв точно е тази поглед?!? Да не би да "прехвалва" емиграцията?
Не, обратният Simple Smile по-скоро "горките" емигранти, колко е тежко.

Само да уточня, че целта ми не е дискусия или спор за емиграцията. Всеки си носи багажа и според него възприема нещата. Моят багаж и моето светоусещане събуждат тези асоциации, четейки първите два разказа.
И се надявам, че ще намеря други разкази, които ще се доближат до мен или дори да не го направят няма да оставят този привкус, който мен лично много ме ядосва.

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 14:21 от Ули

# 362
  • София
Хубаво и мъдро интервю съвсем в стила на Алиенде. В тази жена има толкова живот и дух, как да не я обичаш!  Heart Eyes Но "Японският любовник" определено не е любимата ми нейна книга. Темата за старостта и ограниченията, които идват с нея е достатъчно тежка и мисля, че поне изключително бруталната история на една от героините е можела да спести.

# 363
Лу  Hug

Лоли ,и аз харесвам много Дж. Грийн  Peace

Напоследък малко изоставам в  четенето , че трябва да си купя очила

# 364
Ули, благодаря за отзива  Simple Smile Вероятно е на мен да ми хареса, защото аз пък не обичам словоизлияния от рода на това колко е добре в чужбина  Peace

Парадоксално и твърде показателно е, че ниско образованите хора страшно хвалят живота си като емигранти, а високо образованите знаят, че светът е едно голямо село и проблемите са глобални и комплексни и няма панацея  Peace

# 365
И аз започнах "Куфарът на брат ми" и първите два разказа почти ме отказаха Simple Smile Искрено мразя този поглед над емиграцията, ама искрено и от сърце  Grinning
И на мен не ми хареса книгата
Не ми се смейте, но взех от библиотеката книга на Мадлен Алгафари Blush

# 366
Г-жа Рамацоти,
От чисто любопитство - коя е книгата на Мадлен Алгафари? Simple Smile

# 367
"Чувствам, следователно съм"
Скрит текст:

# 368
Кливия, за мен разказите си заслужават, защото са искрени, идващи от сърцето, много лични! Защото не са просто за емиграцията в сълзливия смисъл, а за пътуването, усещането за дом, принадлежност..  Хареса ми и оформлението на книгата и представянето на всеки автор, някои познавах, за други след това търсих допълнително информация, разглеждах творчеството им.

Ули, надявам се да споделиш и след като прочетеш повече от първите два разказа.

Г-жа Рамацоти, ще ми е интересно и ти да споделиш какво точно те е подразнило в "Куфарът на брат ми".

# 369
  • на североизток от Рая
 Аз също съм от харесалите "Куфарът на брат ми". Не мога да обясня защо, просто разказите успяха да ме докоснат и някои дори да ме разчувстват. Е, имаше и прекалено маниерничене някъде, но то е простимо и разбираемо.

Сега завършвам

Е, тук вече има какво да ме подразни, но ще я прочета упорито. Макар че това не е книга, която се чете като роман, все пак, отделих й достойно внимание.

# 370
Приключих с "Амазонката на Варое" на Б. Биолчев и за мен, това е книга, която си заслужава, смях се много, оставих я в добро настроение. Препоръчвам ви я за разтоварване след някоя тежка книга, идеална е. Засмях се на първия абзац още, единствената ми забележка е, че накрая беше малко разтегнато действието, сякаш за пълнеж, но това не влияе на качеството на книгата  Peace Благодаря за препоръката, не бих посегнала към тази книга, защото не знаех, че я има въобще.

Сега започнах "Убийство по Коледа" на А. Кристи, в общи линии ми е първи сблъсък с авторката, защото съм чела нещо нейно много отдавна (като дете) и нито имам спомен, нито впечатление.

# 371
Дочетох Спасителя. Това с часовника ме направи така -  Shocked
Колко е добър добрия и колко е лош лошия също не го очаквах.   Shocked

Сега чета Снежния човек. Това е единствената книга от поредицата която съм чела отдавна. Спомням си само коментарите тук - Кой е Гъбаря? (това разбира ли се в следващите книги?) и "обичта" към снежните човеци. Тази година не съм виждала нито един.

# 372
  • София
ред.

# 373
  • София
Прочетох "Всяко мъртво нещо" - доста добро трилърче - 4/5
Стилът напомня на Чандлър и Хамет.

Сега мисля да пробвам малко смяна на жанра:

# 374
Преди малко затворих и последната страница на " Невидимите" - Стеф Пени . Беше добра , но уви само до едно време. Последните стотина страници ми се сториха излишни , пълни с толкова изсмукани факти , нямащи нищо общо с основният сюжет. Може и в мен да е проблемът , не знам. Все пак не съжалявам, че й   отделих време. Започвам " Кръстина и райските ябълки " по ваша препоръка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт