В момента чета...43

• 62 837
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
Започнах "Физика на тъгата" от Г. Господинов. Бях скептична, но просто не намерих какво друго да си взема в библиотеката, а то....оказа се чудесен избор. Дали и другите му са така?

Всички книги на Георги Господинов носят едно и също настроение, послания, дух. И темите, които се повявяват, също си приличат, има такива "златни нишки", неща, за които пише винаги. Моето мнение е, че "Физика на тъгата" тотално се вписва в останалите му неща, но и превизхожда всяко от тях, защото е перфектно структуриран, завършен и цялостен текст, който разказва хубава история с център и отклонения, без да се губи мярката. Страхотна книга е и при все че бях чела преди това всичко, което беше писал Георги Господинов, бяха впечатлена от нея.

В този ред на мисли - купих си "Сватби на животни и неща" - книгата му, в която споделя авторството с дъщеря си Рая. Очарователна книжка е и искрено препоръчвам за съвместно четене с 4-5-6-годишни малки същества, много се смяхме вкъщи с дъщеря ми, вдъхновихме се за наши истории, запълнихме празните места по страниците с наши картинки... Wink

# 121
Започнах "Полиция" на Несбьо.
Това е първата книга, която започвам от този автор. Мнооого ми е интересна, направо не мога да я оставя.
Кои други книги, бихте ми препоръчали от този автор?

# 122

Избързах с моите топ 5 за годината, но сега и тази се включва като най-силна за мен.
https://www.goodreads.com/review/show/1469593515

# 123
Започнах "Полиция" на Несбьо.
Това е първата книга, която започвам от този автор. Мнооого ми е интересна, направо не мога да я оставя.
Кои други книги, бихте ми препоръчали от този автор?
Е ти си почнала от последната 10-та книга от поредицата Grinning
По-назад го обсъждахме много. Въобще Ю Несбьо често си го обсъждаме тук Heart Eyes
Първите две не са издавани в Б-я все още. Препоръчвам ти да почнеш с Червеношийката Peace Въпреки че книгите могат да се четат и самостоятелно, по-добре е да са подред, защото така може да се проследи развитието и личната история на Хари Хуле.

# 124
Сега съм на "Аз съм пратеникът" от Маркъс Зюсак.
Определено ми допада.

# 125
Аз съм пратеникът колкото повече четях, толкова повече ми допадаше Peace

# 126
Интересно започва "Индийската съпруга" на Карин Фосум

# 127
  • Най-красивата страна
В разредения въздух-Джон Кракауер
Живот,приятелство и смърт в ледената пустош на Еверест.
Чете се лесно и бързо.

# 128
Не съм писала скоро,но доста книги прочетох.Сред тях се открояват "Ключът на Соломон" на Жозе Родригеш Душ Сантуш и "Върховната тайна" на Бернар Вербер.И двете ми харесаха много.
Сега започвам "Романът на Лизи" на Стивън Кинг.

# 129
  • София
unchita, много е сладък проф. Томаш Нороня  Party Направо, тръпка  Grinning
Скрит текст:
Е, във всяка от историите среща по една истинска любов, но аз гледам да забравям предишните  Joy

Останали са ми 3-4 неразменени книги от поредицата, ако някой иска да чете, докато не съм ги разменила, да казва Simple Smile
Само последната, "...Соломон" не си взех, защото имам прекалено много за четене. Но знам едно добро другарче, което я има и ще ми я даде след време Mr. Green

# 130
Започнах "Физика на тъгата" от Г. Господинов. Бях скептична, но просто не намерих какво друго да си взема в библиотеката, а то....оказа се чудесен избор. Дали и другите му са така?

Не знам защо, но винаги ми се е струвало, че заглавието е преиначено копие на пасковата Анатомия на една любов.  За мен лично Пасков е по-добрият.

# 131
Не знам защо, но винаги ми се е струвало, че заглавието е преиначено копие на пасковата Анатомия на една любов.  За мен лично Пасков е по-добрият.

# 132
  • на североизток от Рая

Искаш да кажеш "Аутопсия на една любов". И "Физика на тъгата", и Аутопсията са прекрасни книги и всяка по своему е уникална, аз не мога да кажа коя  е по-добра за мен. Макар че към Пасков имам голяма слабост и тръпка.

# 133
Като книги и аз не мога да кажа коя от двете е по-добрата, но определено и за мен Пасков е по-добрият писател. Господинов си върти по-скоро монотонно едни теми, докато Пасков избухва ярко.

# 134
Извинявам се за грешката, благодаря ти, Neli M*. Разбира се, че е Аутопсия на една любов.
Нина*, с Пасков си паснахме веднага, любов от пръв поглед. Всичко в него ми хареса, и богатия изказ и запленяващите герои и струящата романтика. Въпрос на вкус, естествено.

Общи условия

Активация на акаунт