В момента чета...43

• 62 837
  • 725
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Не мога да разбера защо в "Търси се" на Кинг от втората част натам в главите, в които се появява Ходжис, времето се сменя в сегашно?  Rolling Eyes Това смесване на времената в разказа супер много ме дразни!
Що за подход е това и какво се цели с него?

# 136
Приключих "Антон и Точица" на Ерих Кестнер и започнах "Приключението на коледния пудинг" на Агата Кристи.

# 137
  • Mediterraneo

Потресаващ( за мен) разказ за живота на жените в Япония през 19 в. На места не издържам и оставям книгата да си почина от прекалено ярките описания на всичко, което се причинява на малките момичета... 

# 138
  • Den Haag

Потресаващ( за мен) разказ за живота на жените в Япония през 19 в. На места не издържам и оставям книгата да си почина от прекалено ярките описания на всичко, което се причинява на малките момичета... 
Имам книгата, все още не съм я чела, но мисля, че става въпрос за жените в Китай, а не Япония Simple Smile

# 139
  • София
Да, за китайските жени е книгата. На мен ми беше интересна, не бях чела толкова подробно за традициите и живота им.

Аз приключих с "Петата купа". Да ви кажа, Дан Симънс е толкова внимателен към детайлите, колкото и Артуро Перес Реверте Simple Smile. Самият роман ми се видя като енциклопедия (не заради обема си, а заради много факти вътре). Почти няма обикновен герой, или са реално съществували личности, или пък литературни образи от други произведения. Писателят Хенри Джеймс е един от основните герои и ако бях запозната с неговите произведения, може би щеше да е добре.

# 140
Вени, твоя ли е Петата купа? Бих се наредила на опашката да я прочета Simple Smile

# 141
  • София
Вени, твоя ли е Петата купа? Бих се наредила на опашката да я прочета Simple Smile
Съвсем лична! Ще ти я заема с удоволствие, стига да се закълнеш, че няма да ме биеш по главата с нея, ако не я харесаш  Laughing.

# 142
Приключих "Любовен живот" на Цруя Шалев - много ми хареса, книгата е много добра!

Започвам "Момичето на френския лейтенант" на Джон Фаулз.

# 143
   Приключих "Писмо в бутилка от П." от Юси Адлер-Улсен и продължавам с  "Убийци на фазани" и "Пациент 64".

# 144
Съвсем лична! Ще ти я заема с удоволствие, стига да се закълнеш, че няма да ме биеш по главата с нея, ако не я харесаш  Laughing.
Да бе, все едно ти да ме биеш с Перес-Реверте Simple Smile Най-много някой пръст да ти размахам  Mr. Green

# 145
  • София
Но в крайна сметка аз харесах Реверте, Ули  Peace! Има стил и определено проявявам любопитство към другите му романи.

# 146
  • Belgium
Оу, Венка, интересен отзив  Laughing

Чудя се дали и на мен ще ми допадне, май и аз ще се наредя на опашката  Thinking

# 147
  • София
Чудя се дали и на мен ще ми допадне, май и аз ще се наредя на опашката  Thinking
Наистина идея нямам дали би ти допаднал  newsm78. Както ти казвах в ГР, нямаше уау ефект, но пък Дан Симънс определено има талант. Също така трябва да отбележа, че превода и редакцията на ниво. Не съм чела оригинала, де, но просто ми направи впечатление как думите се леят, а книгата е обемна, описателна, детайлна (на моменти досадна), но добре написана.

# 148
  • Mediterraneo
Скрит текст:

Имам книгата, все още не съм я чела, но мисля, че става въпрос за жените в Китай, а не Япония Simple Smile

Уф, разбира се  ooooh!

# 149
  • Ямбол
След "Вакантен пост" /чудесна, наистина чудесна книга/ съм на "Перла в мидата" на Д`Авения:

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт