Преди три месеца родих своето прекрасно момче, 3.300 кг и 50 см. Още в родилното успях да го кърмя, въпреки че в началото му е давано АМ. От незнание или друго не мога да се справя с кърменето успешно и се нуждая от вашата помощ. Като цяло как протича денят ни: Храня го горе долу 5 пъти в денонощие. Старая се да е в еднакви часове - той така започва да ги уеднаквява и аз от тогава гледам да се придържам. Мъката е с количеството кърма. На всяко хранене му давам от гърда. След като количеството и от двете свърши, той започва да пищи и реве, че иска още. За да не му правя адаптирано мляко, малко след предното му хранене съм изцедила в шише кърма. Затоплям я и му я давам. След като хапне и се оправим се отправям отново към помпата, за да цедя за следващото ядене. От различни места ми казаха да не цедя, а да му давам по-често. Пробвах и това - ако не се цедя, кърмата пак не му стига и от няма накъде му правя АМ. Опитах се да редувам и двете гърди, с цел докато суче от едната, другата вече да е посъбрала, но не става и това. Явно времето е много кратко, а той не може да ме чака. Така попаднах в омагьосан кръг. За да мога да сведа до минимум даването на АМ, аз непрекъснато седя над помпата. Пропуснах да отбележа, че цеденето е един път след хранене и втори път малко по-късно, за да събера поне 50-60 мл. Ако трябва да изляза да свърша работа веднага след храненето на бебето, следващото ядене задължително ще е с мляко за кърмачета. Извинявам се за дългия пост, но нямам възможност засега да звънна по телефона за консултация.