Проблем с мини шпиц

• 1 765
  • 5
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,имам мини шпиц на почти годинка е и от малък още като го галиш хапе,не силно да боли но е неприятно.Консултирахме се с много хора и ветеринари казаха ни,когато тръгне да хапе да му казваме НЕ и да му даваме играчка ,която да хапе - не стана,друг ветеринар пък направо ни показа като му хвана муцуната натисна я надолу заедно с тялото му и го държеше така докато спре да се съпротивлява,което не ми се стори много нормално и не го правех.Отказахме се да търсим решение и до ден днешен като тръгне някой да го гали само си върти главата и търси как да те захапе влудяващо е да не можеш да погалиш кучето си,защото постоянно хапе  #Crazy Имате ли някакви идеи как да го отучим от навика и много ли е късно?

# 1
А когато направи беля наказвате ли го и как ?

# 2
  • София
Вече не прави бели много рядко се изпуска (пишка) ,когато не сме  го извели нареме,само това че хапе е проблем и вече незнаем как да се справим .

# 3
Добре , как сте го наказвали, когато е правел бели ?

# 4
Сядаш да го галиш, почне ли да те хапе, излизаш сърдита от стаята, затваряш вратата, да стои сам. Би трябвало да дойде на вратата веднага и да почне да скимти.
Но пък е почти на година и не се знае дали ще подейства. Моето беше на 1,5 - 2 месеца, когато го отучих по този начин.
То си играе с ръцете ти и не осъзнава, че ти е неприятно. Строго Не и моментално прекъсване на играта може да помогне. С играчка не става, така ли? Кожено кокалче, даваш му да си дъвче и го галиш, ако пак хапе, пак следва номерът с "изоставянето" . Моето е чувствително и мило Heart Eyes , немска овчарка, пробвах да имитирам скимтене на куче, като опитваше да ме похапва, спираше веднага сепнато и почваше да ме целува. Очевидно знае, че това значи, че ме боли. Но това е моето куче, не знам дали при твоето ще подействат тези неща, кучетата са различни.
Пробвала ли си да го пошляпваш с вестник, навит на руло? Няма да го боли, шумът ще го дразни. Накажи го някак си, недопустимо е да те хапе, не е бебе.

Последна редакция: вт, 22 дек 2015, 19:05 от Ензим®

# 5
  • София
Пробвала съм с вестник,но не става взима го и го къса  Grinning Ще пробвам с това да излизам от стаята добра идея е,дано подейства  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт