158 Коледарчета в Америка пишат късмети и сурвакат за здраве

• 134 804
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Ох, голямо ходене по мъките!

Важното е, че е минало и сте си научили урока.

# 166
  • Емаесесаесесапипиа
не мисля че в този елитарен клуб има някой на който му минава през ума дори и за секунда да си остави детето само в колата за половин час.

Не се гордея с това. Всъщност - знам, че е голяма глупост от моя страна. Още повече, че бяхме заедно с мъжа ми тогава. Можеше един от нас да остане с него. Той поиска да вземе детето, но аз го спрях - да спи - а и не мислехме да се се бавим половин час, за това и отидохме да го проверим дали е добре. Честно казано това в България не бих посмяла да го направя - но тук е такова спокойно село - нито кола заключваме, нито къща, веднъж една компютърна раница, в която имаше доста пари я бяхме забравили на верандата на къщата, която ремонтираме - стоя си там близо няколко дни преди да се усетим къде е.
От тогава толкова пъти премислям ситуацията и какви са рисковете, които поемам за децата си, дали съм наистина безотговорен родител или тукашните критерии са много изкривени. Да, направих грешка, но чак пък престъпник спрямо собственото ми дете .... Аз съм с децата си по 24 часа на денонощие - включително и през ноща, защото още кърмя и се будя на всеки 3-4 часа. Дори и тогава бяхме с бебето в магазина. Големите деца почти не говориха английски преди година - сега и тримата са в списъците на отличниците, в групите за талантливи деца и пр. През тази една година минахме заедно като семейство през толкова много неща - и с толкова много реални опасности сме се справяли. В конкретния случай дори да имаше риск той не беше по-голям от това да мине торнадо през къщата (тук такива има на всеки две седмици) -той беше закопчан в столчето си, колата беше заключена, времето не беше студено (да, това ми беше в главата, а не опасността от прегряване)  - шансът някой да тръгне да разбива колата да го отвлича посред бял ден на паркинг, на който има камери ми се стори много малко вероятен.
Когато го водихме на лекар да му освидетелстват синината - се разминахме на входа с полицайката, която ни арестува. Тя носеше бебето си - както обясни по-късно, когато се срещнахме - направило скоро три месеца с остър респираторен вирус, не спира да кашля, дават му стероиди за белите дробове и прочие. И тази жена е оставила болното си бебе на гледачка, за да ходи на на работа да лови престъпници и безотговорни родители като нас.... Изобщо каква е нормата за добър и лош родител? И за половин час, в който нищо лошо не е станало, и без изобщо да се усетя се оказва, че съм извършила престъпление, което е еднакво по тежест с нарко дилъри, педофили и пр. (поне според имиграционния закон). Всъшност се оказва, че ако бях откраднала нещо от магазина съвсем умишлено щях да бъда в по-изгодна позиция, защото нямаше да ме грози депортация.

# 167
Никога, никога, никога не съм си оставяла детето в колата само. И то не защото съм перфектния родител, а защото покрай нас на няколко пъти отвличаха деца, при опит да крадат коли от бензиностанции - родителят влязал вътре да плати, детето в колата и го отвличат и после всички получваме амбър алърт.

От друга страна животът вече е толкова стресиращ, че съм склонна да разбера, ако родител забрави детето в колата, особено с обърнатите столчета (нескоро видях, че вече има и такива със сензори) и ако децата са повече от едно.

Та това е една от причините, поради които не искам ( а всъщност искам) повече от две деца. Просто знам, че няма да се справя физически.

# 168
Бебе не бих оставила аз поне,но вече като по-големи на бензиностанцията спирам колата на колонката и слизам да си купя цигари,а децата са в колата е вече няма да го правя и това.

# 169
Ти май забравяш какво пишеш. Първо полицаите го завели, два поста след това вие сте го завели...
За човек с пръв арест си много запозната с термините.
Нямам идея как работи bondsman, но работя с bonds и surety компании, и не става така лесно, както си мислиш.
След като въвлече и опасноста торнадо да разруши къщата, очаквам кое ще е следващата случка с теб, дано не са зайци, че вече я знаем тази история.

# 170
fapua, защо нямате осигуровки? Вие сте голямо семейство и вероятността да получите застраховка от щата е голяма. Сега ще плащате глоби за всеки член от семейството който е без засстраховка.

# 171
Пътуване на деца сами-зависи от авиокомпанията. Повечето са Ок ако няма повече от 1 прекачване и стува около 100 Евро на дете,на посока. Няма грижа инак,слагат им едни табели на врата и хоп-троп,пътуват си като 5 пари в кесия. Никой няма интерес да им се лутат по летищата бездомни деца,та загубени не е имало Mr. Green

# 172
За прекачването задължително ще е едно ,няма да ги подложа на 20 и повече часа път не,че и 15 с престоя са малко.Стюардесата нали не ги оставя до предаването в Бг,тя ли им взима багажа в София?

# 173
# 174
В Бг ги поемат на чек-ин. Връчват ги в ЮС с взет багаж,минали всички митници, на врата "посрещачи".
Същото важи и в обратната посока. Стюардесата седи с тях и предава от оторизирано лице на оторизирано лице,подписват се 4050 хартии и пр.
Има описани регулациите много подробно в докс на авиокомпанията,с която се пътува.

# 175
 Пълномощни си трябват обаче, особено от Бг. за ЮС. трябва да е с апостил или заверено от Бг. консулство. Пълномощното трябва да е с детето когато напуска Бг. да не го задържи изпращача. Наземната стюардеса забравя за пълномощното редовно. Взима само паспорта и формата на авиокомпанията.

# 176
Важното е, че е минало и сте си научили урока.

Хич не е минало и се надявам да са си намерили добър адвокат за делото, а не да разчитат на това, което им е казала полицайката, на която не ѝ е работа да дава правни съвети.

# 177
  • Емаесесаесесапипиа
fapua, защо нямате осигуровки? Вие сте голямо семейство и вероятността да получите застраховка от щата е голяма. Сега ще плащате глоби за всеки член от семейството който е без засстраховка.

В нашия щат няма щатски застраховки дори за деца, ако не са резидент и не са живели в страната по-малко от 5 година. Ние сме на студентска виза и застраховките за всички, освен за мъжа ми, който е студент не са задължителни.

Последна редакция: вт, 01 мар 2016, 05:30 от fapua

# 178
  • Емаесесаесесапипиа
Ти май забравяш какво пишеш. Първо полицаите го завели, два поста след това вие сте го завели...

Полицаите го качиха в линейка и го откараха в спешно отделение за проверка в денят на инцидента. Два дни по-късно ние заведохме и двете бебета на педиатър по препоръка на DHS  (социалните) да им прегледат синините по лицата и да потвърдят, че не са малтретирани. И така реално синът ми е преглеждан два пъти. Предполагам за това никога не повдигнаха на въпрос тези контузии при задържането ни и не ни обвиниха в child abuse, но социалната работничка искаше да го има за нея черно на бяло...
Момичета, извинявам се, че давам толкова дълги обяснения. Исках просто да разкажа случая като предупреждение, но малко прекалявам с детайлите. Ние наистина не очаквахме ситуацията и последиците да са толкова сериозни. Знам, че полицията си е вършила работата. Ще ми се и българската да работеше така.... Вече наехме адвокат. Почти сигурно е, че делото ще се отложи, за да се преговаря. И да, като се случи нещо такова - четеш из нета всяка възможна информация - мисля че да се запознаеш с термините е най-естественото нещо.  Последните месеци има предупреждение за торнадо почти всяка седмица. Тук хората са свикнали с това. Къщата, в която живеем е на 70 години и се надявам да не й се случва нищо още дълго време... но за сега гледам, че не стават нещата, от които се страхувам, а тези, които най-малко съм очаквала...

# 179
кой беше вашия щат?

хората които са сигнализирали няма откъде да знаят, че наглеждаш детето. Може да е изоставено от часове, болно, обезводнено, отвлечено....може да е всичко. И аз ако видя дете на паркинга ще се обадя на полицията.

Фапуа, погледнах на зад и видях че си в Мисисипи. ето ти сайт със застраховки https://www.healthcare.gov/get-coverage/ , сложих произволен зип коде от Мисисипи и излезе че имате Медикейд и чип план и вероятността с 5 деца и един работещ родител да квалифицирате е доста голяма. Слагаш предполагаемия инкам за 2016(заплатата на мъжа ти), възрастта на всички членове на семейството.

Последна редакция: вт, 01 мар 2016, 15:43 от so what?

Общи условия

Активация на акаунт