158 Коледарчета в Америка пишат късмети и сурвакат за здраве

• 133 396
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
А какви растителни продукти намери, след като не е имало това което търсиш?  Аз бях поръчала предварително на мама да насади няколко неща, точно заради вкус. но и там намерихме доста които ни харесаха. Важното е от къде пазарува човек.
Купувах каквото ми хване окото и в общи линии оставах разочарована. Зеленолистните бяха много мизерни обаче - увяхнали, че даже и мухлясали така, както са на щанда.

Вашите поне имат градина. Мама няма къде да сади, освен в саксия на балкона...

# 541
  • The QC to be!!!
… Вашите поне имат градина. Мама няма къде да сади, освен в саксия на балкона...
Имат на "ранчото"  Grinning . Иначе мм се погрижи градината да е покрита с камъни, та и те в къщата слагат в саксии/бурета. Основно чесън, подправки и червен лук. Но на ранчото стават страхотен спанак и др. зелении. Чесън саден по едно и също време в саксии и на ранчото им, има огромна разлика в големината. Вкус, еднакъв и аромат.

# 542
  • USA
здравейте мами,

имам един въпрос ,много ще съм благодарна,ако  някой може да ми отговори,че немога да намеря инфо,а с кой ли не се свързвах...та....моята майка има валидна В2 туристическа виза до 2022,в същото време в момента, чака интервю за зелена карат в София, аз съм петишионера. Понеже процедурата се проточи с липсващи документи и прочие....знаете ли дали може да патува до Сащ с визата, да влиза и излиза( 3 пати е била преди,но небях подала за зел.карта) докато си чака интервюто?

Благодаря много предварително!
Лек ден !

# 543
  • The QC to be!!!
здравейте мами,

имам един въпрос ,много ще съм благодарна,ако  някой може да ми отговори,че немога да намеря инфо,а с кой ли не се свързвах...та....моята майка има валидна В2 туристическа виза до 2022,в същото време в момента, чака интервю за зелена карат в София, аз съм петишионера. Понеже процедурата се проточи с липсващи документи и прочие....знаете ли дали може да патува до Сащ с визата, да влиза и излиза( 3 пати е била преди,но небях подала за зел.карта) докато си чака интервюто?

Благодаря много предварително!
Лек ден !
http://www.immigration.com/faq/us-green-card/family-based-green-cards#9539

# 544
здравейте на всички,
имам въпрос към летелите с Аir France към щатите заедно с малко бебе( на 7 месеца), дали сте доволни от условията. и като цяло коя компания предпочитата когато сте с малки деца. newsm78

# 545
  • Down south
Която и компания да избереш, пътуването с бебе няма да бъде приятно, освен ако не пътуваш в първа класа.
Вместо да се фокусираш върху авиокомпанията, концентрирай се върху междинното летище и орентацията в него, както и продължителността на престоя. Когато дъщеря ми беше малка, това бяха водещите за мен неща.
Лек път!

# 546
С малки деца най-удобен ми е трансфер през Мюнхен с Луфтханза (летището е много компактно и удобно); подобно е и Цюрихското; аз си харесвам много и Бритиш, откакто отвориха терминал 5 си е удобно, но е доста по-натоварен терминал от Мюнхен.
Еър Франс не харесвам, Шарл де Гол направо мразя Simple Smile
Франкфурт беше кошмарен, сега след толкова ремонти е далеч по-приятен, но огромно натоварено летище и километри ходене по терминала.
Трансфер през Амстердам  Sick
Ататюрк -  Sick Sick Sick
Рим - никога няма да мина от там с деца!
За Виена съм чувала добри думи - малко и с лесни трансфери летище!

С малко бебе е песен пътуването - най-много да реве, но всички си имат слушалки, та изобщо не го мисли... колкото по-малко толкова по-лесно! След 9-10 мес като почнат да прохождат става по-сложно, но не и неизпълнимо. С моите летя от 3 месечни, в 90% от случаите - сама.

# 547
  • Down south
Моите впечатления са малко по-различни. Рим, Варшава, Амстердам, Мюнхен, Виена, Дюселдорф, Франкфурт, Барселона, Мадрид, удобни летища, лесен трансфер (за мен)

Лондон - Heathrow, Париж -Charles de Gaulle, NEVER, ever again!
С или без деца  ooooh!

# 548
благодаря много за споделения опит и съвети Simple Smile
преди години като студентка когато ходех до щатите на бригади винаги летях през Париж и имахме сташно дълги престо там от по 12 часа, но тогава не ми пречеше това, а сега направо се чудя за кое по-напред да гледам Wink

# 549
Престоя на летище зависи от къде до къде се пътува. 5-ти път летя през Париж-престоя е 2 часа ако полета ми е с Българските авиолинии и 4 часа ако е с френските. Летището е реновирано от около 2 години и е много лесно за трансфер.

# 550
  • Down south
Учебната година започна да започва и всички родители са щастливи Simple Smile
При нас още не е, но една колежка сподели това  Wink

# 551
ДейлилиLaughing

За мен пък тази ваканция е много хубава. Децата са по-големи и можем да правим доста повече неща заедно.

# 552
Еър Франс не харесвам, Шарл де Гол направо мразя Simple Smile

Точно. Ако може - никога повече. Три пъти съм летяла с дете (и после - деца) и не ми се разказва. Последно преди две седмици брах ядове.

През Ататюрк съм летяла само сама и отдавна, но го помня като голямо и шумно, с много ходене до трансфера.

Летим почти винаги с Луфтханза, много съм доволна и от канадските, но там басенет за малко детенце е до шест месеца, а в Луфтханза до две години.

Пътуването ни почти винаги най се усложнява от трансфера в щатите - от чекиране на огромните куфари отново, дългите опашки за паспортни проверки, старите летища и потресаващя избор на храна. Закъснелите полети са все там също. Късмет може би.

Съгласна съм с Агент, че колкото по - малко детето, по - лесно се пътува. С кърмени бебета пък съвсем. На голямата първото overnight пътуване беше на 11м, а на малкото на 6м. Почти винаги случваме и на много разбрани и услужливи съседи по седалки и екипаж. До ЮАР ни даваха и памперси и бебешки пюрета на полета, даже ми набутаха 4-5 на слизане, но до ЮС до сега не са предлагали. С годините се научих и да пътувам с минимално количество ръчен багаж (защото само се увеличава теглото на фотографската раница), едно време мъкнех и одеалца  Whistling

Аз нямам оплакване от храната тук, освен че съм забравила моите родители колко нездравословно се хранят, то не е пържено, не са въглехидрати... Като се върнем у дома минавам на диета от зелени ябълки. Голямата щерка е на седмото небе и се притеснявам, че няма да иска да се върне с нас Party

# 553
Моите впечатления са малко по-различни...
Естествено е всяка от нас да си има предпочитания. За Хийтроу подозирам, че важи хубавата приказка "познат дявол..." ММ ме кодоши, че аз дето се губя в задния си двор навигирам Терминал 5 със затворени очи  Crazy
... С годините се научих и да пътувам с минимално количество ръчен багаж (защото само се увеличава теглото на фотографската раница), едно време мъкнех и одеалца  Whistling
Laughing смея се с глас за фотораницата - последните години вкарвам по 20+ кила в нея. На чекин я крия да не хрумне на някой да вземе да я претегли, но няколко пъти случайни пътници са ми предлагали помощ и въпреки че се дърпам и предупреждавам, че е много тежко, са ми я носили по терминалите. Точно на Шарл Де Гол един много любезен татко с момиченце се препоти една дузина пъти, дожаля ми за човека. Джейни, страшно помага колана за кръста, т.е. ако раницата ти има колан в долната част го закопчаваш и стягаш сериозно, а горните презрамки леко отпускаш (грозно е!), но така тежестта се поема от ханша/бедрата, а не от раменете/кръста ти и олеква драматично! А ти си толкова фина и нежна жена!
Също така НИКОГА не слагай каквито и да е течности за децата в нея (Мишолина преди години напои обектив с мляко така!). Моите ги обзаведох с удобни ранички и кериолс тази година и търкалят и те багаж, защото на мама и омръзна да е катър!

Шарл Де Гол наистина е доста подобрен след ремонтите и реконструкциите, но обслужването френско винаги ми е кошмар! Това да си бъбри служител лични разговори по тел докато го чака опашка от стотина души само там съм го виждала. Мин. год в Южна Франция попаднахме на изключително възпитан и мил барман/сервитьор и извадих камерата да го снимам, че не се знае ще ли ми се случи пак такова чудо някога (а беше и страшно секси  Mr. Green )

И да кажа пак голямо ЕВАЛА на Мюнхен! Наистина чисто, организирано, модерно, малко се втелясват с проверките (докато ме разкостваха и мен и техниката ме пазеше 2-ри с автомат, заврян на 20 см от физиономията ми), но аз като цяло не мрънкам за секюрити и дори ако на гейта има поредната паспортна проверка и ни проверяват 3-4 пъти в рамките на 1 час не е болка за умиране. Като цяло най-щателни проверки на бебетата ми са правили немци и американци, като им предложиш да ги задържат и побейбиситват поне 1-2 часа се поразбързват  hahaha

# 554
Проверяват заради плътността на обективите. Виждат нещо особенно в тях.

Общи условия

Активация на акаунт