Под елхата таз година и за СЕПТЕМВРИйче подаръци ще има! тема №3

• 29 223
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
Явно не Cry,всичко с времето.Баща ми ми казваше малки деца-малки проблеми,големи деца-големи проблеми Hug

# 301
Добро утро и от мен. Аз засега не мога да се оплача че Дани не спи, понякога иска да си будува и стоим и си "говорим". Ние имаме люлка, кошница на която са вързани играчки, активна гимнастика... случва се да му омръзне едното, местя на другото и така се оправяхме... рядко се случва да плаче много, и тогава нещото което ме спасява е едно музикално яйце, изобщо всичко което пее му е любимо и колкото и да реве се успокоява и заспива. Пробвайте с музика, дано да помогне!
Не сте лоши майки, щом ви пука дали сте такива или не! Това са просто бебенца които имат нужда да изразят себе си, а ние като не ги разбираме се получават тези лоши мисли. В момента в който спре да ви пука дали сте добри или не, тогава вече може да се говори за лоша майка!!! За всичко има решение, просто малко търпение докато го намерите.

# 302
  • Северо=Западналия край
Е вие ако сте лоши майки че оставяте децата да поплачат, какво да кажем за тези които ги бият и тормозят системно? Я по ведро момичета, сигурна съм че никоя от вас не мисли лошо за детето си, просто по някога ви идва в повече натоварването, липсва ви стария свободен живот, контакта с външния свят и т.н. Може би защото на някои от вас са ви първи дечица ви се мотаят такива мисли, но като поотраснат ,  ще се обърнете и ще видите че сте отгледали прекрасни деца.

Моят юнак два дни изкарва вече на 4 хранения, взе да си поспива и щом промънка към 4-5 ч. сутрин му дам бибата и той забравя че е гладен и продължава да спи. Ако задържи тази тактика ще трябва денем да му добавям още едно хранене, четири ми се виждат малко. Гледам по напред бяхте коментирали тази тема, за бебчето на Ваня, мисля. И ние сме родени малки, изписаха го 2 300кт. , но по нищо не отстъпваме на "родените с нормално тегло", наддаваме си по кило на месец. Сега сме 5 500кг. и почти догонваме наборите.

Да питам мамите които хранят с АМ с АР формулата - какви биберони използвате? Ние от два дни се наложи да минем на анти - рефл. мляко защото от седмица много повръщаше всичко на фонтан. Взех Хип АР но млякото много бързо става гъсто и към края вече не минава през биберона. Ползвам шише на Авент с 3 дупки, но не става, върви само в началото, после не пропуска. Взех биба за по гъсти храни, но с нея пък много се дави. Общо взето сега пием половината шише и после другото мляко го докусваме с лъжичка което е голяма амалогия за мен. Чудя се дали да не пробия с иглата да станат по големи дупките или да търся друго шише.

# 303
Ох, благодаря ви момичета, малко се успокоих, ама още ми е едно криво такова Simple Smile

На базата на какви симптоми ти казаха, че детето ти има АД?

Сухота на кожата, на места зачервена чат пат. Няма някакви обострени състояния. Кожата му стои като на ситни пъпчици, без цвят, просто има малко релеф. Не съм забелязала да го сърби.

Алергия към млякото и АД не е едно и също, но понякога симптомите на АД се усилват, ако детето има алергия. Съветвам те да направите кръвен тест (при д-р Мустаков) за да е сигурно какъв е алергичния статус на детето, а не само да се предполага.

И аз знам, че не е едно и също, но докторката ми го каза в прав текст като я попитах. До колкото прочетох сега е възможно да се провокира АД от алергия, ама не е едно и също. Попитах я дали може да се направи някакъв тест да се види дали е алергичен, тя каза че сега не можело, чак като пораснел. За кръвни тестове нищо не е споменала.
Мисля да идем на друг доктор, само дето вече си изгърмях направлението ама здраве да е. И тази през цялото време като исках да я питам нещо, тя ми обясняваше как всичко дето трябвало да се знае, щяла да го напише, ама къде го написа така и не разбрах. Накрая лист от прегледа не ми дадоха, аз бях така ошашавена, че забравих и да питам. Иначе каза за ваксините да се изчакат 1 месец. А миналият месец пък при педиатрите специално ги питах за ваксините дали да не ги отлагаме, те пък казаха че състоянието на детето било добро и нямало смисъл да се отлагат ваксините... Ходи ги разбери тез доктори, всеки си знае неговото, ама че накрая ме засипват с напълно противоречива информация тях не ги интересува...

Ако това ще те успокои, тези алергии и състояния се израстват и минават. Не е толкова страшно, колкото изглежда. Не се отказвай от кърменето, защото то има много благоприятен ефект. Аз бях на тази диета цяла година с първото си дете, но си струваше, защото накрая се оправи.

И на мен не ми изглеждаше страшно, от кърменето не мисля да се отказвам, ако трябва диети ще пазим. Но не може едната докторка (дерматоложката) да ми казва да не се ограничавам, а другата (гастроентероложката) да ям само картофи, ориз и пилешко. Както и да е, ще го мисля, ще търсим трето мнение то се е видяло Simple Smile Благодаря много!
Някой може ли да ми препоръча добър детски гастроентеролог за София.

# 304
Е вие ако сте лоши майки че оставяте децата да поплачат, какво да кажем за тези които ги бият и тормозят системно? Я по ведро момичета, сигурна съм че никоя от вас не мисли лошо за детето си, просто по някога ви идва в повече натоварването, липсва ви стария свободен живот, контакта с външния свят и т.н. Може би защото на някои от вас са ви първи дечица ви се мотаят такива мисли, но като поотраснат ,  ще се обърнете и ще видите че сте отгледали прекрасни деца.

Моят юнак два дни изкарва вече на 4 хранения, взе да си поспива и щом промънка към 4-5 ч. сутрин му дам бибата и той забравя че е гладен и продължава да спи. Ако задържи тази тактика ще трябва денем да му добавям още едно хранене, четири ми се виждат малко. Гледам по напред бяхте коментирали тази тема, за бебчето на Ваня, мисля. И ние сме родени малки, изписаха го 2 300кт. , но по нищо не отстъпваме на "родените с нормално тегло", наддаваме си по кило на месец. Сега сме 5 500кг. и почти догонваме наборите.

Да питам мамите които хранят с АМ с АР формулата - какви биберони използвате? Ние от два дни се наложи да минем на анти - рефл. мляко защото от седмица много повръщаше всичко на фонтан. Взех Хип АР но млякото много бързо става гъсто и към края вече не минава през биберона. Ползвам шише на Авент с 3 дупки, но не става, върви само в началото, после не пропуска. Взех биба за по гъсти храни, но с нея пък много се дави. Общо взето сега пием половината шише и после другото мляко го докусваме с лъжичка което е голяма амалогия за мен. Чудя се дали да не пробия с иглата да станат по големи дупките или да търся друго шише.

Да оставям я някой път да плаче много ми е жал като я гледам така,но някои път нито иска в мен,нито в люлката нито никъде даже като е в мен и почва да пищи да се изпъва като струна Sad Иначе миналия месец бяхме качили 600гр , а за този ще разберем на 14-ти дано да си качва детето .Кой ли не ме успокояваше ама аз може би докато не се уверя,че си качва и всичко е наред все ще се притеснявам Cry

А относно АМ аз и давам на Хипп от вчера взех биба с 2 капки ... моите шишета са на tomme tippe  да ти кажа доволна съм всичко си минава нямам проблеми относно гъстотата на млякото. baby_neutral

# 305
  • Северо=Западналия край
Цитат
А относно АМ аз и давам на Хипп от вчера взех биба с 2 капки ... моите шишета са на tomme tippe  да ти кажа доволна съм всичко си минава нямам проблеми относно гъстотата на млякото. baby_neutral

Ваня, на ХИП АР ли сте, и минава млякото през две дупки?

# 306
Каква козметика ти изписаха за атопичния дерматит?
Предписаха ни А-дерма, а за дупето Uriage. Като цяло съм доволна.

# 307
Цитат

Ваня, на ХИП АР ли сте, и минава млякото през две дупки?

Да и ти казвам нямам затруднения само малко скъпички ми излизат бибероните  на томи тайп,но съм доволна пробвай Hug

# 308
Lili_f, ние минахме по същия този път преди 2 месеца. На бебка и излезе един обрив на гушката и пед. ни прати на алерголог със съмнения за хранителна алергия и за становище възможно ли е да е АД. Алерголожката беше много мила и обяснителна. Потвърди хранителна алергия и отхвърли АД на този етап. Каза непременно диета, която изключва алергенните храни (най-вече краве продукти, ядки, цитруси, риба, телешко, какао..). Каза, че тези неща се израстват и е добре да се спазва диета, за да не се дразни допълнително организмът. Изписа и крем и душгел на Авен, защото кожата, където беше обривът, беше много суха и обясни, че ще започне да сърби ако не се маже. Изписа и капки Фенистил, които са антихестаминови, за 5 дни.
В допълнение пед. препоръча за 2 седмици съвсем строга диета, което изключваше всички млечни, дори и овче, козе ..., защото не е сигурно, дали производителите не смесват млеката.
И така, започнах диета, продължих да кърмя, къпех и мажех с Авените и само след седмица обривът започна да изчезва. А още след първито мазане кожата омекна. Сега няма нищо.
Аз свикнах да избягвам алер.храни, но започнах по малко да хапвам, за да видя дали ще има реакция и за сега няма.

Изобщо не си лоша майка, тези неща, и за съжаление и много по-сериозни се случват навсякъде. Бебчетата плачат, мрънкат, разболяват се, имат алергии и това са преходни и неживотозастрашаващи неща.
Поеми си дълбоко дъх, подреди си мислите, виж какво трябва да се направи и действай Simple Smile - всичко ще е наред.
И аз се притесних много тогава, но отмина .. надявам се завинаги Simple Smile

# 309
Здравейте момичета. Аз също не съм си получила парите, болнични ми свърши на 3 декември. Трябва ли да се вижда информация за подадената декларация в сайта на НОЙ?
Може ли някоя да покаже тези приставки за прахосмукачка.
НАпоследък и аз не се чувствам много добра майка, но останових, че споделянето помага. Препоръчвам ви да говорите с мъжете си. От както имах едно избухване, след като малката се задави в банятаММ помага много повече и така се чувствам по-добре.
За бибероните аз ползвам Томи и Нубис (нубиса е с  дупка и най-много ни харесва).

# 310
http://www.pharmalife.bg/product/519/beybi-vak-aspirator-nos-baby-vac.html

Ето това е Бейби вак за прахосмукачка.

# 311
  • Северо=Западналия край
Benite, моите пари за декември от болничния дойдоха на 21 декември, а другите дойдоха на 4 януари, последния ми болничен беше до 22 декември, т.е. за 4 дни декемврийски са ми изплатили и  майчинството. За да нямаш още превод най вероятно работодателя не ти е представил още болничния и декларацията, иначе в сайта по справката на мен се вижда че е подадена декларация, така че провери.

Ей  това чудо аспиратор за нос с помоща на прахосмукачка за пръв път го чувам  #Crazy

# 312
Ами при мен не се вижда подадената декларация, а вчера говорих с счетоводителката, каза, че още в началото на декември била подала всичко Sad

# 313
Не съм забелязала да го сърби.

То няма много как да се забележи, защото бебето не може да се почеше. Може само да плаче и да нервничи. Представи си да те сърби цялата кожа и да си с вързани ръце.

Попитах я дали може да се направи някакъв тест да се види дали е алергичен, тя каза че сега не можело, чак като пораснел. За кръвни тестове нищо не е споменала.

Има кръвен тест, който е много безопасен, защото не се прави на кожата, а се взема кръв от бебето и тя отделно се изследва за антитела към определени алергени. На дъщеря ми го правихме като беше на 4 месеца. Другият тип тест с драскане по кожата се прави на по-голяма възраст, май над 2 или 4 години, не помня.

Но ми се струва, че за сега е излишно да правите този тест. Ако има само безцветни грапавини, това е много лека форма и може да мине с една диета, изключваща млечните и мазане с медицинска козметика за овлажняване. Щом няма силно зачервяване, сълзящи и незарастващи обриви, ще мине с много по-леки мерки.

Докторите дават противоречива информация, защото самите те имат различно мнение за остротата на състоянието. Материята е малко като диетологията, всеки си има своя теория - едни казват не яжте мазнини, други - не яжте въглехидрати, а истината е, че е доста индивидуално.

Ваксините ги отложете задължително. Ако педиатърката ви е склонна да го направи, се възползвайте.

Гастроентеролог мога да препоръчам единствено д-р Лазарова от Токуда, защото само при нея съм ходила, но пък съм много доволна.
Но мисля, че за сега няма нужда да ходите по повече доктори. Започни диетата и до 1-2 седмици трябва да видиш подобрение.
Даваш ли добавка? Ако да, не трябва да е обикновено АМ.

# 314
Tази тема относно майчинството я коментирахме и аз бях задала същите въпроси,но уви сега чакам да видим кога ще се взема.Моя  болничен беше до 10-ти декември аз тогава ходих да си попълва декларацията,но кога ся я пуснали бог знае.

Относно " прахосмукачката " взех да се замислям дали и аз да не си купя , че малката днес е хремавичка и не може да диша хубаво. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт